Quantcast

19 hetes koraszülöttként született baba életben maradt, világrekordot döntött! – Jézus az élet.

2 Perc. Olvásási idő

Alig öt hónappal azután, hogy egy wisconsini baba megdöntötte a korábbi rekordot, megdöntötte a Guinness-rekordot a legkoraszülöttebb baba életben maradásának tekintetében.

Curtis Zy-Keith Means 2020. július 5-én született 21 hetes terhességi korban, egy nappal, így 132 nappal koraszülött. A súlya kevesebb, mint egy font (14,8 uncia), és az orvosok „majdnem 0 százalék esélyt adtak neki a túlélésre” – mondta Guinness . Ikertestvére, C’Asya Means egy nappal később meghalt.

Curtist ez év áprilisában hazaengedték a kórházból.

- Hirdetés -

A teljes születésű csecsemő normál terhességi kora 40 hét (280 nap).

„Az egészségügyi személyzet azt mondta, hogy általában nem tartanak csecsemőket ebben a korban” – mondta édesanyja, Michelle „Chelly” Butler a Guinnessnek. – Nagyon megterhelő volt.

Curtis azonban jól reagált a kezelésre, beleértve az oxigént is. Az ikrek az Alabamai Egyetemen, a Birminghami Kórházban születtek.

- Hirdetés -

„A számok azt mutatják, hogy a babák ebben a korban nem élik túl” – mondta Brian Sims neonatológus , aki felügyelte a szülést és a kezelést. „Anya kérdése nekem az volt: „Adhatunk esélyt a babáimnak?”

Curtis „túlélni akart” – mondta az orvos a Guinnessnek.

„Majdnem 20 éve csinálom ezt… de még soha nem láttam ilyen fiatal babát olyan erősnek, mint ő… Volt valami különleges Curtisben” – mondta Sims.

Az anya azt mondta, hogy fáradt – és hálás.

- Hirdetés -

„Nagyon büszke vagyok rá, mert honnan jött és hol van jelenleg, meg tudom különböztetni a különbséget” – mondta. „A rekord megszerzése áldás, amit elért, és hálás vagyok, hogy [a Guinness World Records] elfogadta őt.”

Az előző  rekorder Richard Scott William Hutchinson volt, aki 2000. június 5-én született 21 hetes, kétnapos terhességi korban, így 131 nappal koraszülött. Bár szülei Wisconsinban élnek, a Minnesota Gyermekkórházban született.

- Hirdetés -

Az új rekordot – a régihez hasonlóan – az életpárti aktivisták ünneplik.

“Milyen csodálatos életpárti történet és csoda!!!” mondta Daniel Akin, a Southeastern Baptist Theological Seminary elnöke Wake Forestben, NC

- Hirdetés -

A fénykép jóvoltából: Charles Eugene/Unsplash

Videó jóvoltából: ©Guinness World Records

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás