Quantcast

3 Keresztény családot sikerült megmenekíteni Afganisztánból.

2 Perc. Olvásási idő
Afganisztán - Tálibok

Három keresztény család megúszta az életveszélyt az afganisztáni tálib uralom alá került hazájukból. Egy hit alapú szervezet és az Olasz hadsereg munkájának köszönhetően.

-írja a Christian Headlines.

A három afgán család – amelynek hét kiskorú tagja is van – múlt héten szökött meg Kabulból az olasz katonaság közreműködésével, miután a Fondazione Meet Human hívő közösségtől kértek segítséget, amely Olaszországban működik. Sajnálatos módon az egyik család feje eltűnt és így nem tudták kicsempészni az országból.

- Hirdetés -

“Úgy érezzük támogatnunk kell őket, hogy újra tudják kezdeni az életüket”

 nyilatkozott a szervezet elnöke, Daniele Nembrini.

„Hálásak vagyunk az olasz polgári és katonai hatóságoknak ezért a bonyolult és igényes mentőakcióért, nem is beszélve arról a sok emberről, akik a sikeréért dolgoztak. Lehet, hogy ez egy csepp a tengerben, de az óceán cseppekből áll” – mondta Nembrini – mondta az Asia Newsnak .

- Hirdetés -

 nyilatkozta Nembrini az Asia Newsnak. Az International Christian Concern keresztényüldözést monitorozó szervezet több száz olyan másik keresztény család történetéről számolt be, akik el akarják hagyni Afganisztánt. A szervezet szerint, mivel sok ország nem hajlandó őket befogadni, bujdosásra kényszerültek.

“Azt üzentük a híveknek, hogy maradjanak a házaikban, hiszen nagyon veszélyes most nekik az utcára menni”

– mondta a szervezetnek egy helyi keresztény vezető. Az ICC szerint körülbelül 14,000 keresztény élhet a közel-keleti országban, a többségük pedig az iszlám vallásról tért át.

“A tálib ideológia szerint Afganisztán egy muszlim ország, és az iszlám vallást nem gyakorlóknak el kell hagyniuk az országot, vagy el kell fogadniuk, hogy csak másodosztályú állampolgárok lesznek. Az iszlámról kereszténységre áttért hívőket a tálibok aposztatáknak tartják, és a sárija törvény szerinti leghalálosabb büntetést kell kapniuk”

- Hirdetés -

– tette hozzá a szervezet.

Ami még érdekelhet:

- Hirdetés -

„Titkos fegyverünk az imádság”: Keresztény családokat menekítenek ki Afganisztánból.

Keresztényként élni és életben maradni Afganisztánban.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás