3 személyt letartóztattak az idahói egyházi énekeseményen végzett maszkrendszegés miatt

3 Perc. Olvásási idő

A moszkvai esemény célja a város „nagyrészt alaptalan” maszkrend kritizálása volt – mondta az egyház lelkésze.

Moszkva, Idaho – Hármat tartóztattak le, miután egy idahói templom maszkok nélküli zsoltárénekes rendezvényt tartott a városháza parkolójában, megsértve a város maszkrendjét. 

- Hirdetés -

A Krisztus Egyház lelkipásztora és rendezvényszervező, Ben Zornes a Moscow-Pullman Daily News-nak elmondta, hogy a moszkvai közösség szerdai rendezvényének célja az volt, hogy kritizálja az általa „nagyrészt alaptalan” maszkrendet. 

A városi tanács adta ki annak érdekében, hogy lassítsa az új koronavírus terjedését. 

A rendőrség szerint öt ember kapott idézést a maszkszabály megsértése miatt. 

- Hirdetés -

Hármat letartóztattak a tisztek ellenállásának vagy akadályozásának gyanúja miatt. 

Közel 200 ember vett részt az eseményen, köztük Gabriel Rench egyházi diakónus, egyike azoknak, akiket végül letartóztattak.

Rench, aki szintén a Latah megyei biztos helyére pályázik, csütörtökön a KTVB-nek elmondta, hogy egyháza korábban is tartott ilyen típusú nyilvános összejöveteleket, de most először tartóztattak le valakit.

„Azokban az időkben, amikor a zsoltárt énekeltük a múltban ugyanazon a [maszk] állásfoglalás alapján, minket nem tartóztattak le, nem figyelmeztettek minket és ezért csak alkotmányos szabadságainkat vettük igénybe, hogy megtegyük azt, ami az alkotmány értelmében imádkozhatunk – mondta Rench. „ A kormány nem szabhatja meg, hogy hol imádkozzunk, hány órát imádhassunk, és ez egyfajta tiltakozásunk volt az állásfoglalás meghosszabbításáról január 5-ig egy csodálatos zsoltáréneklés révén.”

- Hirdetés -

Hozzátette: nem biztos abban, hogy a város miért választotta ezúttal a tüntetők elleni fellépést, azon kívül, hogy példát állítson belőlük.

„Azt hiszem, problémát akartak belőle csinálni” – mondta. „Meg akarták hajlítani az imáinkat, mert a múltban már végeztünk zsoltárénekeket, és példát akartak mutatni rólunk, ezért figyelmeztettek minket, hogy vagy meg befognak idézni minket, vagy börtönbe visznek.”

- Hirdetés -

James Fry moszkvai rendőrfőkapitány a KTVB-nek elmondta, hogy a közelmúltban nem tudott semmilyen korábbi eseményről. Azt is elmondta, hogy osztálya több mint négy hónapja oktatja a városban az embereket a maszk megbízásáról.

A város 90% -os megfelelési arányt mutat a maszkok tekintetében – mondta Fry, hozzátéve, hogy egy bizonyos ponton az oktatásnak a végrehajtáshoz kell fordulnia. És ez történt szerdán.

Forrás: ktvb.com (A weboldal megtekintését Magyarországról nem engedélyezik valamilyen oknál fogva! Ezért magyarországról VPN program segítségével meg tudjátok tekinteni.)

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.