Quantcast

5 ÍGÉRET, AMELY LEGYŐZI A FÉLELMET

2 Perc. Olvásási idő

Ez a világ néha elég ijesztő. Abba kellett hagynom a hírek követését, mert annyira lehangoló volt. A félelem olyasvalami, amivel egész életünkben küzdünk. Nem számít, hogy férfi, nő vagy gyerek vagy. Mindannyiunkat elér, és azon kapjuk magunkat, hogy fedezék után kutatunk.

Isten tudta, hogy életünk jelentős részében eszeveszetten fogunk le-föl rohangálni. Ő viszont megmondja mit tegyünk ehelyett. Megadta a módját annak, hogy békességgel és nyugalommal a szívünkben élhessük életünket.

- Hirdetés -

Amikor felszínre tör a félelem, nehéz meglátni ezeket az ígéreteket a pánik ködjén keresztül. Ezért segít, ha ezeket az Igeverseket jól az emlékezetünkbe véssük. Így ott lesznek amikor egy biztos helyre lesz szükségünk, ahol megállhatunk, amíg a félelem hullámai le nem csillapodnak.

1. „Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.” (Ézsaiás 41:10)

2. „Isten a mi oltalmunk és erősségünk! Igen bizonyos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe: Zúghatnak, tajtékozhatnak hullámai; hegyek rendülhetnek meg háborgásától.” (Zsoltárok 46:1-4)

- Hirdetés -

3. „Az Úr, ő az, aki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj!” (5 Mózes 31:8)

4. „Uram, az égig ér a te kegyelmességed; a te hűséged a felhőkig!” (Zsoltárok 36:6)

5. „Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é?” (Róma 8:35)

Isten velünk van. Segíteni fog nekünk. Karjával felemel minket. Ő a mi menedékünk. A mi erősségünk. Ő a mi segítségünk a bajban. Előttünk jár. Soha nem fog elhagyni minket. Szeretete az egekig felér. Semmi sem választhat el minket Tőle. Ez csak egy apró csepp a tengerben, ahhoz képest, hogy mennyi ígéretünk van Őbenne. Ez az egyetlen módja a félelem és a szomorúság leküzdésének.

- Hirdetés -

Isten szeretete irántunk felülmúlja mindazt, amit ez a világ ránk ont.

Forrás: faithit.com

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.