Quantcast

7 REMÉNYTELJES IGE SZORONGÁS ELLEN

2 Perc. Olvásási idő

Bármilyen élethelyzetben legyél is, bármennyire szorongj is, Isten igéjére bizonyosan támaszkodhatsz.

Ezek a lehető legszilárdabb ígéretek, amelyekre – a körülményeinktől függetlenül – bátran alapozhatunk. Ha nem is akkor vagy olyan formában, ahogy elképzeltük, de be fognak teljesedni!

  1. „Légy nekem erős kőszálam, erődített házam, hogy megtarts engem. Mert kősziklám és védőváram vagy te; vezess hát engem a te nevedért és vezérelj engem! Ments ki engem a hálóból, amelyet titkon vetettek nekem; hiszen te vagy az én erősségem. Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, hűséges Isten.” (Zsolt. 31,3-6)
  2. „Csodálatos dolgokkal felelsz nekünk igazságod szerint, szabadító Istenünk, mindenki bizodalma e föld határáig és a messzi tengereken.” (Zsolt. 65,6)
  3. „Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? Vagy talán várakoztatja őket? Mondom nektek: igazságot szolgáltat nekik hamar! Hanem az embernek Fia, amikor eljön, vajon talál-e hitet a földön?” (Lk. 18,7-8)
  4. „Higgyétek, hogy megnyeritek mindazt, amit könyörgésetekben kértek, és meglesz nektek.” (Mk. 11,24)
  5. „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsid. 4,16)
  6. „Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!” (Zsolt. 42,6)
  7. „De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jer. siralmai 3, 21-23)

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás