A fenevad bélyege – Jelenések 13:14-18

5 Perc. Olvásási idő

A fenevad bélyege – „És megtéveszti a föld lakóit azokkal a jelekkel, amelyeket képes megtenni a fenevad nevében; és azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsenek bálványképet a fenevad tiszteletére, akin a kard által ejtett seb van, de életre kelt. Megadatott neki, hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse.

És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” (Jelenések 13:14-18)

Ezek a versek kétségkívül a Jelenések könyvének egyik legismertebb versei közé tartoznak. A fenevad bélyege (az Antikrisztus) képmása és bélyege kétezer éve izgalomban tartja a keresztények fantáziáját.

Úgy tűnik, az Antikrisztus uralkodása idején a Hamis Próféta vezetése alatt készül majd róla egy képmás, egy szobor, amit az emberek többsége imádni fog. A képtisztelet nem idegen a totalitárius diktatúrák személyi kultuszaitól – elég csak a Szovjetunióra gondolni, amikor mindenütt Sztálin arcképe függött, vagy éppen a babiloni király, Nebukadneccar szobrára, ami előtt Sadrak, Mésak és Abédnegó nem voltak hajlandóak térdet hajtani.

Ezek a bálványok azonban csak a „prototípusai” voltak annak, amiről itt a Jelenésekben olvasunk. A Zsoltárok könyve ezt írja a bálványokról: „A pogányok bálványai ezüstből és aranyból vannak, emberi kéz csinálmányai. Van szájuk, de nem beszélnek, van szemük, de nem látnak.” Az Antikrisztus képmása azonban nem lesz néma. Ez a képmás a pusztító utálatosság, amiről a Máté 24:15, a Dániel 9:27 és a 2 Thesszalonika 2:3-4 írnak. Az Antikrisztus uralkodása alatt csúcsosodik ki a bálványimádás a Földön.

- Hirdetés -

A fenevad bélyege pedig egy újabb utánzás Sátán részéről. A Jelenések 7-ben Isten elpecsételte a szolgáit. Itt, a Jelenések 13-ban pedig az Antikrisztus pecsételi el az ő szolgáit. De mi ez a bélyeg?

39196 227048 diabelfantasy
Ez a kép egy illusztráció!

Olykor tapasztaltam, hogy amikor feljön ez a téma egy társaságban, szinte megváltozik a hangulat, érzékelhető a félelem. Mindannyian hallottunk már arról a mikrochipről, amit a jobb kézbe, vagy a homlokba ültetve a vérkeringésünk láthat el energiával, és beépített bankkártyaként, személyigazolványként működik majd.

(Mik az utólsó idők jelei?) Félve gondolunk bele, hogy egy napon esetleg megszűnik majd a készpénz, és senki nem tud fizetni, csak akinek be van ültetve ez a kütyü a testébe.

- Hirdetés -

Egyesek azért tartanak a bankkártyától is, mivel a fenevad bélyegének előképét látják benne. Sokan attól tartanak, hogy ha nem vagyunk óvatosak, esetleg „véletlenül” belesodródunk abba, hogy akaratlanul felvesszük a fenevad bélyegét.

Én magam is úgy gondolom, hogy a világ minden szempontból felkészült az Antikrisztus megjelenésére, ami valószínűleg nincs is olyan messze. Mégis arra bátorítok mindenkit, aki hisz Jézusban, hogy ne nyugtalankodjon emiatt. Ugyanis nincs miért. Miért mondom ezt?

Ahhoz, hogy valaki felvehesse az Antikrisztus bélyegét, kell egy Antikrisztus is. Jelenleg viszont még nem jutott uralomra. Sőt, hitem szerint az Antikrisztus csak akkor tud megjelenni, ha az egyház elragadtatik a Földről.

Én úgy látom, hogy amikor ez az egész folyamat elkezdődik, mi már nem is leszünk itt. Másrészt nem gondolom, hogy valaki is véletlenül venné fel a bélyeget. Aki felveszi azt, az teljesen tudatában lesz, hogy az a bélyeg, amit magára vesz, kihez tartozik. Amíg azonban nem ez a helyzet, addig felesleges egymást chippel, vagy bármi egyébbel riogatnunk.

- Hirdetés -

Ti mit gondoltok erről?

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre, és oszd meg ezt a cikket.

- Hirdetés -

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.