Quantcast

A nigériai lelkész felszabadult a 8 hónapos elrablás alól, meglepte újszülött fiát az apák napi hétvégén

3 Perc. Olvásási idő

Egy washingtoni székhelyű nemzetközi emberi jogi érdekképviseleti csoport szerint egy nigériai keresztény lelkész a múlt héten nyerte vissza a szabadságot, miután nyolc hónapos fogságban tartották az iszlám szélsőségesek fogságában, és megtudta, hogy felesége nemrég hozta világra a pár harmadik gyermekét. 

Polycarp Zongo tiszteletes a nigériai középső részen fekvő Josban, az apák napi hétvégén, miután 2020 októbere óta fogságban volt, újra összeállt családjával, újszülött fiával együtt.

- Hirdetés -

A Krisztus Nemzetek Egyházában Zongót az Iszlám Állam Nyugat-Afrika tartományának, a Boko Haram szétszórt csoportjának felkelői rabolták el a Maiduguri-Damaturu út mentén, miközben egyházi konferenciára utaztak.

Zongo nem sokkal az elrablás után megjelent egy videóban, és könyörgött az állami kormánynak, hogy tárgyaljon szabadon bocsátásáról és két vele fogságban tartott keresztény nő szabadon engedéséről. 

„Egy egyházi konferenciára Gombéba utaztam, amikor találkoztunk a kalifátus fegyveres embereivel, akik elfogták útközben, és most velük vagyok”

- Hirdetés -

– mondta Zongo a videóban, és a kormány, a Keresztény Szövetség segítségét kérte. Nigéria és a COCIN. 

– Ők is elfogtak két keresztény nőt, akik szintén itt vannak velem. Felhívom, hogy mindannyian tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy megszabadulhassunk a fogságból – mondta.

A Kalthum a Békéért Alapítvány és a John Pofi Alapítvány állítólag fontos szerepet játszott szabadságának helyreállításában az amerikai Nigériai Jogi Csoport szerint. Az alapítványok megerősítették, hogy a lelkész felszabadításáért váltságdíjat nem fizettek. Úgy tűnik, hogy a betegség beleszámolt a lelkész szabadon bocsátásába. 

Megszabadulása után Zongo részt vett egy istentiszteleten a fővárosban, és Steve Crown evangéliumművész énekelte „Te vagy Jahve alfa és Omega”. Imádatban arccal lefelé is feküdt a padlón, áll a The Christian Post-nak közölt nyilatkozat szerint.

- Hirdetés -

Emmanuel Ogebe, az Egyesült Államok Nigériai Jogi Csoportjának nemzetközi emberi jogi ügyvédje elismeréssel nyilatkozott a terroristákról, hogy „együttérzésüket tanúsítják” a túszok szabadon bocsátása során. De sokan elrabolva maradnak. 

Screenshot 20210621 214641
A nigériai lelkész felszabadult a 8 hónapos elrablás alól, meglepte újszülött fiát az apák napi hétvégén 42
Az Iszlám Állam terroristái által elrabolt nigériai tiszteletes, Polycarp Zongo előtti és utáni fotói 2020 októberében. 2021 júniusában időben szabadon engedték, hogy újszülött fiával találkozhasson az apák napi hétvégén. | John Pofi Alapítvány

Tudtad?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.


TÁMOGATÁS

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás