Quantcast

A világ első keresztény vidámparkja

1 Perc. Olvásási idő

Az argentin kalandparkban a Biblia történetei elevenednek meg a látogatók szeme előtt – Jézus Krisztus feltámadása például naponta többször is.

A Biblia megannyi izgalmas történet tárháza, mint a Disney-mesék. Ezért, ha létezik Disneyland, miért ne létezhetne Holy Land (Szent Föld) is? A keresztény vidámpark Argentínában található, és rengeteg attrakciót kínál.

A Buenos Airesben lévő Holy Land (Tierra Santa), a világ első vallásos vidámparkja nem most nyitotta meg a kapuit: már 15 éve várja a kíváncsi látogatókat. A parkban egy római kori kisvárosban barangolhatunk, ami ugyan nincs megnevezve, de ilyennek képzelhetjük Betlehemet vagy Názáretet is. A falu utcáin ugyanakkor nemcsak Jézus-korabeli keresztény személyiségek jönnek szembe: szobrot kapott Teréz anya és II. János Pál pápa is.

- Hirdetés -
4
A világ első keresztény vidámparkja 46

A Biblia leghíresebb jelenetei – a Teremtés, Jézus születése, az Utolsó vacsora, vagy Noé bárkája – mellett az iszlám és a zsidó vallás is helyet kapott: egy mecset és egy zsinagóga is található a parkban.

3
A világ első keresztény vidámparkja 47

A legnagyobb attrakció mégis Jézus Krisztus feltámadása, mikor is egy 12 méter magas Jézus szobor emelkedik ki a sziklák mögül, miközben Handel dallamai szólnak – minden félórában.

2
A világ első keresztény vidámparkja 48

A park azóta nem áll önállóan a világon: a floridai Orlandóban is nyílt egy Holy Land.

- Hirdetés -
5
A világ első keresztény vidámparkja 49

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.