A világ megváltozott, de Isten nem

5 Perc. Olvásási idő

A nemzeteinkben és szerte a világon lezajló események némelyike ​​sokunkat szorongásra és félelemre csábít.

Miután két évig szenvedtek a COVID-tól, korlátozásoktól és vakcinázási megbízásoktól – Justin Trudeau elmúlt néhány hétben végrehajtott zsarnoki cselekedetei miatt – sok kanadai jobban aggódik és fél, mint valaha.

- Hirdetés -

Aztán a hét elején Oroszország megtámadta Ukrajnát. Amikor utoljára ilyen invázió történt Európában, akkor kezdődött a második világháború.

Természetesen sokan aggódunk, hogy ez egy újabb világháború kezdete lehet.

2021 nehéz év volt, de úgy tűnik, 2022 még nehezebb év lehet. Az infláció idén magasabb, mint az elmúlt 30 évben bármikor, az élelmiszerek és a gáz ára egyre rosszabb, és semmi jele nincs annak, hogy számláink drágulnának.

- Hirdetés -

Kanadában a szövetségi oltási mandátumok még mindig érvényben vannak, és semmi sem utal arra, hogy hamarosan lejárna. Sok kanadai abban reménykedett, hogy a Freedom Convoy véget vet az összes oltási mandátumnak, de Trudeau zsarnoki módon alkalmazta a vészhelyzeti törvényt, megtiltotta a békés tiltakozásokat a megbízások ellen, és gyakorlatilag leállította a Freedom Convoy-t.

Trudeau emellett lefagyasztotta a tüntetők és a nekik adományozók bankszámláit, és utasította a rendőrséget, hogy tartóztassa le és tartsa őrizetbe a tüntetőket Ottawában – köztük a tüntetés szervezőjét, Tamara Lich-et. Megtagadták tőle az óvadékot, és akár 10 év börtönt is kaphat, mert békés tüntetést szervezett, amellyel a kanadaiak fele  szimpatizál.

És ami még ennél is lényegesebb Ukrajnában: emberek milliói menekülnek otthonaikból, hogy menedékjogot kérjenek a szomszédos országokban, például Moldovában, Romániában, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában Vlagyimir Putyin látszólagos küldetése miatt, hogy helyreállítsák a Szovjetuniót. 

Az ukrán férjek, apák és fiak könnyek között búcsúztak családjuktól, miközben életükért, családjukért és nemzetükért küzdenek. Sok sebezhető ukrán kénytelen pályaudvarokon és alagutakban bujkálni, miközben az orosz hadsereg megpróbálja elfoglalni országukat.

- Hirdetés -

Hetek és napok alatt megváltozott a világ.

Ezen az egészen gondolkodtam, aztán eszembe jutott, amit   pár hónapja szilveszterkor mondtam :

- Hirdetés -

„Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Aki 2020-ban volt, az 2021-ben is, és aki 2021-ben, az 2022-ben is lesz. 

Új év, ugyanaz az Isten. 

Szóval ne izgulj. Ne félj. 

Az év nem lesz ugyanaz. A világ nem lesz ugyanolyan. Az emberek nem lesznek egyformák. De áldjátok Istent, Jézus is az lesz.

A mi [világunk] 2022-ben valószínűleg ismét rosszabbra fog változni, de Jézus nem fog megváltozni. Tehát állj ki szilárdan.”

A világ megváltozott, Isten nem.

Kanada változhat, Ukrajna változhat, a világ változhat, de Isten nem változik.

Isten továbbra is mindenható: nincs nála hatalmasabb a földön. Még mindig mindenütt jelen van: mindenhol ott van. Hallja a kiáltásokat és imákat Kanadában, Oroszországban, Ukrajnában és a világon mindenhol.

Isten még mindig mindentudó: tudja, mire van szükségünk, mielőtt megkérdeznénk tőle. Még mindig szuverén: mindent együtt dolgozik – még a zsarnokságot, az inváziókat és a háborúkat is – mindannyiunk javára, akiket az Ő szándéka szerint hívott el.

Jézus továbbra is hűséges: megtartja ígéreteit. Hamarosan visszatér, hogy megalapítsa az új földet és az új mennyországot. Letöröl minden könnyet a szemünkről, és a halál nem lesz többé, sem gyász, sem sírás, sem fájdalom nem lesz többé.

- Hirdetés -

Jézus még mindig jó és irgalmas – 2022-ben minden bizonnyal követ minket a jóság és az irgalom. Jézus továbbra is irgalmas – megbocsátja bűneinket. 

Szóval ne izgulj. Ha keresztény vagy, Jézus a tiéd, te pedig az övé. „Ha Isten mellettünk van, ki lehet ellenünk? Aki saját Fiát nem kímélte, hanem mindannyiunkért odaadta, hogyan ne adna nekünk vele együtt mindent?” ( Róma 8:31-32 ).

Ha bízol Jézusban a halál utáni életedben, akkor bízhatsz benne a halál előtti életedben is, igaz? Ha bízol Jézusban az örök életedben, amikor megbízhatsz benne a földi életedben, igaz?

Ez nem jelenti azt, hogy ne aggódnánk amiatt, hogy mi történik. Imádkoznunk kell Vlagyimir Putyinért, Justin Trudeau-ért, Joe Bidenért, Volodimir Zelenszkijért és a világ többi vezetőjéért.

De nem kell aggódnunk vagy félnünk. Istenünk nem fél Vlagyimir Putyintól, és nem fél Justin Trudeau-tól sem – tehát nekünk sem szabad félnünk.

A világ zsarnoki és elnyomó vezetői hiába terveznek. Isten nem fél tőlük, hanem nevet rajtuk ( Zsoltárok 2:1-4 ).

Szóval ne izgulj. Ne félj. Még a történések miatti szomorúságunkban is tudunk örülni, hogy Jézus még mindig a király. Örülhetünk, hogy Jézus nem változik.

Kanada nem Justin Trudeau-é. Oroszország és Ukrajna nem Putyiné. A föld Jézus öröksége, nem Putyiné. 

A Föld egyetlen személyé: Jézus Krisztusé. És ezt csak egy embercsoporttal osztja meg: velünk, akik hiszünk benne.

Szóval ne félj és ne aggódj. A világ változik, de Isten nem változik.


Eredetileg a Slow to Write oldalon jelent meg. 

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.