Quantcast

A világvége elől, bunkerekbe menekül az elit

6 Perc. Olvásási idő

Bunkert építenek Új Zélandon a világvége elől.

Egy kutatás kimutatta, hogy globális válság (pénzügyi-gazdasági, járványügyi, katonai, természeti stb.) esetén a legütésállóbb területek a mérsékelt égövi, relatíve nagyobb területű, csekély népsűrűségű szigetek. Új-Zéland, Izland, Nagy-Britannia, Írország és Tasmania (sziget Ausztrália délkeleti csücskében) is azok között van, ahol a legjobbak a túlélési esélyek. Ezek a területek meg tudják termelni maguknak a szükséges élelmet, könnyen megvédik tengeri határaikat a tömeges népvándorlásoktól, éghajlatuk is kellemes, energiát is tudnak maguknak termelni.

Fortyogó kráterek ide, rengésektől kilengő kredencek oda, a világ milliárdos elitje a fentiek miatt még mindig a 4,9 milliós lakosságú Új-Zélandot tartja annak a végső menedéknek, ahol társadalmi összeomlás, urambocsá’ atomháború elől érdemes elbújni. Augusztus 6-án jött a hír arról, hogy Larry Page, a Google keresőoldal egyik alapítója, mellékállásban a világ 6. leggazdagabb milliárdosa nemrég egyenesen új-zélandi állampolgárságot kapott. Egy helyi lap, a Stuff szellőztette meg, hogy Page és családja épp a Fidzsi-szigeteken voltak, amikor Page fia beteg lett, gyorsan átruccantak hát kezelésre Új-Zélandra – miközben az országba szinte senkit, még saját polgáraikat sem engedték be a szigorú Covid-korlátozások miatt.

Nem Page az első ismert milliárdos, aki az új-zélandi levegőt választja a kaliforniai helyett. A Szilícium-völgy másik ismert alakja, Peter Thiel PayPal-alapító még 2017-ben szerzett állampolgárságot és ingatlanokat a szigetországban. Tette mindezt úgy, hogy mindössze 12 napot töltött az országban, holott ennél többet kellett volna a törvények szerint.

- Hirdetés -

A Rising S Co. csak Új-Zélandon 10 privát bunkert épített fel, amik a legminimálisabb felszereléssel is 3 millió dollárba fájnak. Szlogenjük optimista: „Nem félelmet árusítunk. Felkészültséget adunk el.”

Mihai Dinulescu kriptodevizákon tollasodott meg, szintén a Szilícium-völgyben élt, majd a járvány tavaly tavaszi kitörésekor gyorsan repjegyet vett Aucklandbe és családostul Új-Zélandra telepedett. Ő még gyors volt, négy nap múlva lezárták az ország határait, a sok tech- és pénzügyi mogul már nem tudott átcsusszanni a szigetországba. De még a pandémia előtt ingatlant vett magának Julian Robertson, az egyik kockázati tőkealap alapítója, Tony Malkin, az Empire State Building egyik tulaja, Matt Lauer egykori NBC-s műsorvezető vagy épp James Cameron rendező.

Waiheke lett a milliárdosok egyik játszótere, ahol most már egymás mellett állnak a dollármilliókba kerülő villák. Több építési vállalkozó is dolgozik az újakon, több háznak van a föld mélyén bunkere is. De a Vice alanti videójából kiderül, hogy a déli part turistaparadicsoma, a téli olimpiai rendezésre is majdnem pályázó Queenstown is fontos célpont. A városka ugyanis még új-zélandi mércével is eldugott helyen van, egy meseszép tó partján fekszik, többezres hegycsúcsokkal övezve. A repterén már a járvány előtt sem volt hely a magánrepülőknek, annyi érkezett.

- Hirdetés -

Bunkert amúgy nem egyszerű itt létesíteni, szigorú építési szabályzat van érvényben, a helyi tanács ellenőrzi, sok a papírmunka, minden paramétert le kell jelenteni, engedélyeztetni szükséges. Persze ez pont szembemegy az akarattal, hogy egy titkos túlélő bunkerunk legyen, így sok dúsgazdag menekülő inkább titokban építteti meg a bunkert, akár egyszerű borospincének vagy garázsnak álcázva.

img 0977
A világvége elől, bunkerekbe menekül az elit 43

Az is lehet, hogy nagyon jó az álcázás, a CNN tavaly nyári riportjában megszólaló helyi civilek, a polgármester, építészek egyaránt megmosolyogták, hogy Queenstown a bunkerek fővárosa lenne. A vámhatóság sem vámolt el soha semmit a Rising S cégtől, a városi tanács sem adott ki ilyenek építésére engedélyt a CNN szerint. A NZ Herald is ilyen válaszokat kapott, dacára a sok pletykának, hogy a Northland és Canterbury régiókat is megszórták bunkerekkel (az egyik cég még jó bunkervadászatot is kívánt vicceskedve az újságírónak). Sok helyi szerint egyszerűen a helyi építési szabályzat, az alacsony engedett épületmagasság miatt építenek sokan a villájuk alá földalatti helyiségeket, amikbe mozit, garázst, konditermet tesznek, szóval ezek nem apokalipszisálló bunkerek.

Többen úgy vélik, itt szükség se lenne bunkerekre, hisz hatalmas polgári felkelések és atomháború se valószínű a világ végén fekvő békés országban, maximum a vulkánok és földmozgások jelentenek veszélyt (a filmes gyilkos birkákra ne térjünk ki).

Gary Lynch profi bunkerépítő azt tanácsolja egyébként a CNN-en, ne hagyjuk kóklerekre bunkerunk megépítését. Ez bizony költséges dolog, azt bele kell kalkulálni, dehát egy atomvillanásnak is ellenálló földalatti létesítményt nem lehet sufnituninggal összebarkácsolni. Lynch azt is megosztotta, hogy 2017-ig a bunkerek töredékét adták el Új-Zélandra, de azóta (tehát bőven a Covid előtt) megsokszorozódott a szigetállamba telepített biztonságos lakásaik iránti kereslet. Ami érdekes, hogy nem hajlandók a bunkergyártók elárulni, a gyakorlatilag lapra szerelt acélbunkereiket hogy hajózzák be Új-Zélandra, felmerülhet az emberben a sunnyogás gyanúja.

- Hirdetés -
https://www.instagram.com/p/CEHrpSXpu9c/?utm_source=ig_web_copy_link

A rutinosok mindenesetre időben kapcsoltak, még a járvány előtt beszerezték a maguk kis Isten háta mögötti bunkerét. Ez is tipikusan olyan dolog, amit a bunkeres cégek vezetői szerint kár halogatni, mert amikor beüt a krach – mint most a pandémia –, mindenki hirtelenjében rejtekhelyet akar magának. És akkor hiába hajtanak erre a gazdag vevők, nem tudnak nekik hirtelen a semmiből bunkert rittyenteni. Ha meg minden veszve van, beülhetnek egy sörre a queenstowni The Bunker nevű kocsmába.

Forrás: 24.hu

- Hirdetés -

További cikkek: A szemünk láttára teljesülnek be a Bibliai próféciák – Az utólsó idők jelei 2021

Iratkozz fel e-mail értesítőmre, és oszd meg ezt a cikket.

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás