Quantcast

Amint az üldözés fokozódik, „a merészségért kell imádkoznunk, nem pedig a biztonságért”

4 Perc. Olvásási idő

A kereszténység utáni idők, amelyekben élünk, nagyon hasonlítanak az Apostolok cselekedeteinek könyvében szereplő korai keresztény korszakra. Az uralkodó kultúra gyűlölte a kereszténységet, és megpróbálta felszámolni azt. ”- mondja Dr. Michael Youssef, a „ Remény ebben a jelenlegi válságban: A megőrült világ helyreállításának hétlépéses útja ” új könyv szerzője .

Az elmúlt másfél évben a COVID-19 világjárvány idején az egyházakra vonatkozó korlátozások, valamint a hitalapú szervezetek és vezetők növekvő cenzúrája annál is nyilvánvalóbbá tette, hogy a keresztény hittel szembeni ellenállás csak fokozódik.

- Hirdetés -

“Azt hiszem, hogy csak az egyház előtt álló tisztességtelen bánásmód és üldözés kezdetét látjuk” – mondja Dr. Youssef. „Úgy gondolom, hogy egy súlyos teszt időszaka felé tartunk, ahol meg akarjuk tudni, hogy ugyanazokból a dolgokból állunk-e, mint az apostolok. Arra készülünk, hogy hajlandók-e kiállni Isten igazságáért, bármi is legyen a költsége. ”

A tét nagy a keresztények számára ma, és sokak számára az a kísértés, hogy a homokba temessék a fejüket. De a Jézusban hívőknek ügyelniük kell arra, hogy ne essenek ebbe a csapdába.

„Isten országának üzenete nem fog megnyerni népszerűségversenyt. De ez az igazság, és szükségünk van bátorságra, hogy bátran és kompromisszumok nélkül megvédjük Isten igazságát ”- mondja Dr. Youssef. „Csatában vagyunk gyermekeink és unokáink jövőjéért. Imádsággal és Isten Igéjének engedelmességgel vívjuk ezt a csatát. Nem hiszünk az ellenfelek elhallgattatásában. Hiszünk abban, hogy jobb ötletekkel küzdünk a rossz ötletek ellen. És az összes legjobb ötlet megtalálható Isten Igéjében. ”

- Hirdetés -

„ remény a jelenlegi válság ,” Dr. Youssef arra ösztönzi a keresztényeket, hogy ezekben a válságos időkben a lehetőségeket a megújulás. Gyakorlati lépéseket is biztosít a keresztények számára, hogy megtegyék a lelki megújulást Amerikában:

  1. A keresztényeknek erkölcsileg és lelkileg meg kell tisztulniuk – meg kell térniük a bűntől, és Istenhez kell fordulniuk megbocsátásért és helyreállításért. Azt ígérte: „Ha az én népem, akit a nevemen hívnak, megalázza magát, imádkozik, és az arcomat keresi, és elfordul gonosz útjaiktól, akkor hallani fogok a mennyből, és megbocsátom bűnüket, és meggyógyítom földjüket. ”(2 Krón 7:14).
  2. A keresztényeknek imádkozzanak nemzetünkért. Dr. Youssef arra kéri a hívőket, hogy köszönjék meg Istennek hazánkért, és kérjék meg, hogy küldjön újjáéledést. Imádkozz azért, hogy Isten minden gyülekezetet és otthont imaházzá alakítson; kérje meg, hogy tisztítsa meg népét, hogy Krisztus menyasszonya hű és szent legyen; és kérje meg, hogy különítsen el minket követőiként, akiket szolgálatának és evangéliumának prédikálásának szenteltek.
  3. A keresztényeknek kitartóan meg kell osztaniuk az evangéliumot mindenkivel, aki körülötte van . Akár az emberek örömmel fogadják a jó hírt, akár elutasítják, soha ne add fel. Soha ne hagyja abba a tanúskodást.

„[Az apostolok] imádkozhattak:„ Uram, állítsd meg ezeket a gonosz embereket! Csendeld el őket! Győzd le őket! Háborítsa meg terveiket! De ez nem Péter és János imája volt ”- mondja Dr. Youssef. „Ehelyett imádkoztak:„ Most, Uram, vegye fontolóra fenyegetéseiket, és segítse szolgáitokat abban, hogy nagy bátran kimondják szavát ”(ApCsel 4:29). Merészségért imádkoztak! . . . Itt az idő, amikor a merészségért, nem pedig a biztonságért kell imádkoznunk. Inkább Istennek kell engedelmeskednünk, mint embereknek. ”

Abban az időben, amikor sokakat elbátortalanít az amerikai szellemi légkör, Dr. Youssef arra biztatja olvasóit, hogy „Bármelyik ötletversenyben, függetlenül attól, hogy mellettünk van az Első Módosítás és a Legfelsőbb Bíróság, vagy a jogainkat megfosztották tőlünk és az egész világ feltámadt ellenünk – Isten igazsága győzni fog. ”

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás