Az Antikrisztus megjelenése

7 Perc. Olvásási idő

A napi történések megvitatása közben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a beszélgetés a végső idők témájára és a Bibliában Antikrisztusként emlegetett eljövendő világdiktátor személyére terelődik.

Ennek nagyon egyszerű oka van: egyre többször hallunk olyan eseményekről, amikről Jézus azt mondta, közvetlenül visszatérése előtt történnek majd meg. (Máté 24. Fejezete) A Bibliából azt is tudjuk, hogy Jézus visszajövetelét az Antikrisztus hétéves uralma előzi meg, így az Antikrisztus megjelenéséig nem sok idő lehet már hátra.

Két gyakran ismétlődő kérdés, hogy ?Ki az Antikrisztus?? és ? Milyen tervek kivitelezésén ügyködik jelenleg??

Bár az Antikrisztus minden valószínűség szerint egy ma élő személy, kiléte egyelőre nem ismert. A Bibliából sokat megtudhatunk személyiségéről, hogy amikor megjelenik a világ színpadán, könnyen felismerhessük és ne tudjon elhitetni bennünket.

- Hirdetés -

Eleinte mindenki a várva várt politikai szupermenként tekint majd rá, aki békét és gazdasági stabilitást hoz a világnak. A legtöbb ember a béke emberének, egy bölcs és megnyerő vezetőnek tartja majd. ?Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is? és hízelkedéssel jut az országhoz.? (Dániel 11:24, 21)

Akik ismerik a próféciákat, átlátnak majd az álcán. A jóságos ábrázat gonosz célokat rejt: az Antikrisztus az egész világ ura akar lenni. Végső célja eléréséhez az erőt magától az ördögtől kapja majd és az utolsó időkben a sátán meg is szállja, így maga lesz a megtestesült gonosz (Dániel 8:24, II. Thessalonika 2:9, Jelenések 13:2-4, 7-8).

A Bibliából azt is megtudhatjuk, hogy az Antikrisztus nem lesz egyedül. Ahogyan Isten oldalán is mennyei seregek, a földön pedig megváltott gyermekei harcolnak, az ördög is démonait és földi követőit használja céljai elérésére.

- Hirdetés -

Tehát annak ellenére, hogy az Antikrisztus még nem vette át a személyes irányítást a világ felett, sok jel mutat arra, hogy az őt támogató lelki erők egyre erősödnek és serényen ügyködnek a háttérben, megpróbálva minél több embert befolyásolni és rávenni, hogy akarva vagy akaratlanul segítsék őket céljaik megvalósításában.

Az Antikrisztust szolgáló emberek, tudatosan vagy tudtukon kívül, előkészítik a terepet a hamis megváltó színrelépésére. Az egyre szaporodó gazdasági bajok, háborúk, a föld erőforrásainak rossz felhasználósából eredő ökológiai katasztrófák vagy technológiai újítások mind egyazon irányba hajtják a vizet és ugyanazt a gonosz célt szolgálják:

egyre nagyobb káoszt és? Népek szorongását? (Lukács 21:25) okozni a világban és előkészíteni a terepet az Antikrisztus hatalomátvételére.

Az antikrisztusi erők most is szorgosan tevékenykednek a háttérben, hogy a világkormány minél előbb hatalomra juthasson. Ennek egyik módszere a globalizáció, ami sok ember szemében nem több, mint az események természetes folyása.

- Hirdetés -

Az igazság viszont az, hogy ezek az események egyáltalán nem természetesen, maguktól történnek, hanem egy nagyon is határozott cél és hatalmas erők mozgatják őket.

Az Antikrisztus követői évek óta dolgoznak a szuverén országok gazdaságainak destabilizációján, egyiktől a másikig haladva szépen sorban, megengedve, hogy kicsit magukhoz térjenek, fellendüljenek, mielőtt a háttérből átveszik felettük a teljes hatalmat.

- Hirdetés -

Amióta a pénzügyi piacok szoros kapcsolatban működnek egymással könnyűszerrel kihúzhatják egy vagy akár egyszerre az összes gazdaság alól a szőnyeget.

A legtöbb ember azonban nem szívesen adja fel a függetlenségét, mint ahogy a legtöbb ország sem adja fel önként a szuverenitását. Mielőtt hajlandóak lennének elfogadni egy egységes világkormányt a helyzetnek sokkal kétségbe ejtőbbé kell válnia.

Ezért tudható szinte teljes bizonyossággal, hogy amikor az Antikrisztus támogatói elérkezettnek látják a pillanatot, hagyni fogják, hogy a világ végleg lezuhanjon abba a gazdasági szakadékba, melynek szélén évek óta táncol, sőt ők lesznek azok, aki megadják a szükséges lökést hozzá.

A teljes gazdasági összeomlás beköszöntekor végre előrukkolhatnak szupermenjükkel, az Antikrisztussal, aki azt ígéri, hogy véget vet a káosznak, amit ő maga idézett elő.

Felajánlják majd a világnak, hogy kirántják őket a szakadékból és ezt követően egy rövid, békés, gazdaságilag stabil időszak köszönt majd az emberiségre.

- Hirdetés -

A világkormány felé való törekvések nagy részét az önzetlenség zászlaja alatt hajtják végre, pedig a valóságban kizárólag saját céljaik megvalósítása, azaz a világ feletti teljes hatalomátvétel, nem pedig az emberiség jóléte érdekli őket.

Soha senkinek nem nyújtanak segítséget feltétel nélkül, melyek sok esetben nagyon szigorúak. Mára a legtöbb ország a világon a háttérből irányító hatalmak kezében van, akik kényük kedvük szerint diktálnak nekik saját céljaik szerint, ezzel is saját emberük színrelépését segítve.

A közvetlenül előttünk álló idők nehéznek tűnnek és valószínűleg azok is lesznek, de aki tudja, mi miért történik nem fog félni vagy elkeseredni. Isten igéjében sok bíztatást olvashatunk.?

E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.? (János 16:33) Erőt meríthetünk abból, hogy ez az időszak átmeneti csupán és egy sokkal szebb jövő vár ránk, amikor Jézus visszatér, hogy kimentse gyermekeit az Antikrisztus hatalmából és véget vessen uralmának.?

És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé.? (Jelenések 21:4)

A legjobb felkészülés, ha jól informáltak vagyunk, olvassuk és tanulmányozzuk a Bibliát és követjük Isten útmutatását saját életünkre. Aki ezt teszi nem fog csukott szemmel járni vagy félelemben élni, tudva, hogy egy örökké tartó és boldog élet vár ránk.

A cikk eredeti helyéért kattintson IDE

Kapcsolódó cikkek: Az utolsó napok eseményei – Ideje felkészülni?, A fenevad bélyege – Jelenések 13:14-18

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.