Az egyik egyháztagnak adományozta veséjét a lelkész

4 Perc. Olvásási idő

Egy Missouri -i lelkész arra buzdítja a keresztényeket, hogy “szeressenek, mint Jézus”, miután az egyik veséjét egy gyülekezetnek adományozta az év elején.

Jack Coultas lelkipásztor, aki a Park Grove keresztény egyházat vezeti Deepwaterben, veséjét adományozta a 36 éves Jeremy Whitman egyháztagnak, akinek új vesére volt szüksége a cukorbetegség miatt.

donate 1132x670 1
Jack Coultas lelkész (L) és Jeremy Whitman (R). 
A CBN HÍREKEN keresztül.

“Valami praktikusat akartam csinálni, hogy segítsek neki” – mondta Coultas a CBN News -nak . “Amikor Jeremy veseelégtelenségben szenvedett, ez nagy terhet rótt a szívemre” – tette hozzá.

- Hirdetés -

Coultas ekkor elmondta, hogy Isten a szívére helyezte, hogy fontolja meg, hogy felajánlja a veséjét Whitmannek.

„Egy vers, amely rendszeresen eszünkbe jutott, az a 1János 3:16-17-ből : “Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Õ az õ életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért. A kinek pedig van mibõl élnie e világon, és elnézi, hogy az õ atyjafia szükségben van, és elzárja attól az õ szívét, miképen marad meg abban az Isten szeretete?” – mondta Coultas.

Amint tovább imádkozott a helyzetért, Coultas rájött, hogy nincs ok arra, hogy miért ne segíthetne Whitmannek a veséjének felajánlásával.

- Hirdetés -

“Miközben ezen a versen gondolkodtam, azt gondoltam, hogy Krisztus életét adta értünk, és van valami Jeremy számára, amire szüksége van” – magyarázta. “Csak úgy éreztem, hogy keresztényként az a felelősség, hogy meggyőződhetek arról, hogy jelölt lehetek -e. Nem tudtam semmilyen okot kitalálni, hogy miért ne.”

Coultas ezután teszteken ment keresztül, hogy kiderüljön, vajon Whitman -nek felel meg. Az eredményekből kiderülne, hogy ő az.

“Ez megerősítette, hogy Isten ezt akarta tőlem” – mondta.

2020. január 17 -én Whitham és Coultas is megműtötték a Saint Luke kórházban. Mindkét művelet sikeres volt.

- Hirdetés -

– Én adtam neki a jobb vesét – mondta tréfásan a lelkész.

Coultas megjegyezte, hogy Whitman egészsége jelentős javulást mutatott a műtét óta.

- Hirdetés -

“Abban a pillanatban, amikor Jeremy megkapta a vesét, azonnal működni kezdett” – mondta a CBN News -nak. “Két évig dialízisben volt, és otthon tartózkodott. Aztán kimehetett és elkezdhetett normális életet élni. Minden vizsgálata egy kicsit jobban visszatér.”

Ezzel a tapasztalattal Coultas reméli, hogy más keresztényeket is arra bátorít, hogy segítsenek a rászorulókon.

“Arra buzdítanám a keresztényeket, hogy vegyék figyelembe a Biblia mércéjétKrisztust a kereszten. Megfizette az árát bűneinkért, hogy megtapasztalhassuk az Ő szeretetét. Bátorítom a keresztényeket, hogy szeressenek ugyanabban a szeretetben … olyan szeretetben, mint Jézus,” lelkipásztor állította.

Hozzátette, hogy Krisztus nem a “könnyű szeretetről” mutatott példát népének, hanem a szeretetnek, még akkor is, ha a kockázatok közelegnek.

További érdekes cikkünk: Drown-szindrómás lány kézzel lemásolta a Bibliát

- Hirdetés -

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

azurnapja.com 2

Most támogatóink közzül kisorsolunk 2db egyedi keresztény pólót! RÉSZLETEK

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.