Quantcast

Az egyik egyháztagnak adományozta veséjét a lelkész

3 Perc. Olvásási idő

Egy Missouri -i lelkész arra buzdítja a keresztényeket, hogy „szeressenek, mint Jézus”, miután az egyik veséjét egy gyülekezetnek adományozta az év elején.

Jack Coultas lelkipásztor, aki a Park Grove keresztény egyházat vezeti Deepwaterben, veséjét adományozta a 36 éves Jeremy Whitman egyháztagnak, akinek új vesére volt szüksége a cukorbetegség miatt.

donate 1132x670 1
Jack Coultas lelkész (L) és Jeremy Whitman (R). 
A CBN HÍREKEN keresztül.

„Valami praktikusat akartam csinálni, hogy segítsek neki” – mondta Coultas a CBN News -nak . „Amikor Jeremy veseelégtelenségben szenvedett, ez nagy terhet rótt a szívemre” – tette hozzá.

- Hirdetés -

Coultas ekkor elmondta, hogy Isten a szívére helyezte, hogy fontolja meg, hogy felajánlja a veséjét Whitmannek.

„Egy vers, amely rendszeresen eszünkbe jutott, az a 1János 3:16-17-ből : „Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Õ az õ életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért. A kinek pedig van mibõl élnie e világon, és elnézi, hogy az õ atyjafia szükségben van, és elzárja attól az õ szívét, miképen marad meg abban az Isten szeretete?” – mondta Coultas.

Amint tovább imádkozott a helyzetért, Coultas rájött, hogy nincs ok arra, hogy miért ne segíthetne Whitmannek a veséjének felajánlásával.

- Hirdetés -

„Miközben ezen a versen gondolkodtam, azt gondoltam, hogy Krisztus életét adta értünk, és van valami Jeremy számára, amire szüksége van” – magyarázta. „Csak úgy éreztem, hogy keresztényként az a felelősség, hogy meggyőződhetek arról, hogy jelölt lehetek -e. Nem tudtam semmilyen okot kitalálni, hogy miért ne.”

Coultas ezután teszteken ment keresztül, hogy kiderüljön, vajon Whitman -nek felel meg. Az eredményekből kiderülne, hogy ő az.

„Ez megerősítette, hogy Isten ezt akarta tőlem” – mondta.

2020. január 17 -én Whitham és Coultas is megműtötték a Saint Luke kórházban. Mindkét művelet sikeres volt.

- Hirdetés -

– Én adtam neki a jobb vesét – mondta tréfásan a lelkész.

Coultas megjegyezte, hogy Whitman egészsége jelentős javulást mutatott a műtét óta.

- Hirdetés -

„Abban a pillanatban, amikor Jeremy megkapta a vesét, azonnal működni kezdett” – mondta a CBN News -nak. „Két évig dialízisben volt, és otthon tartózkodott. Aztán kimehetett és elkezdhetett normális életet élni. Minden vizsgálata egy kicsit jobban visszatér.”

Ezzel a tapasztalattal Coultas reméli, hogy más keresztényeket is arra bátorít, hogy segítsenek a rászorulókon.

„Arra buzdítanám a keresztényeket, hogy vegyék figyelembe a Biblia mércéjétKrisztust a kereszten. Megfizette az árát bűneinkért, hogy megtapasztalhassuk az Ő szeretetét. Bátorítom a keresztényeket, hogy szeressenek ugyanabban a szeretetben … olyan szeretetben, mint Jézus,” lelkipásztor állította.

Hozzátette, hogy Krisztus nem a „könnyű szeretetről” mutatott példát népének, hanem a szeretetnek, még akkor is, ha a kockázatok közelegnek.

További érdekes cikkünk: Drown-szindrómás lány kézzel lemásolta a Bibliát

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás