Quantcast

Az evangélikus vezetők reagálnak Izrael új miniszterelnökére

7 Perc. Olvásási idő
Izrael menesztett miniszterelnöke, Benjamin Netanyahu

Izrael új kormánya, amely több mint egy évtizedes hatalom után kiszorította Benjamin Netanjahu volt miniszterelnököt, dicséretet és elítélést kapott az Izraelt támogató jeles evangélikusoktól, sokan azt mondták, hogy továbbra is támogatni fogják Izraelt, függetlenül attól, hogy ki a felelős.

Miután példátlan 12 egymást követő hatalmat töltött el hat éven át, és még három évvel azelőtt Netanyahu elvesztette Izrael miniszterelnöki posztját, amikor Naftali Bennett új miniszterelnököt vasárnap megesküdték.

- Hirdetés -

Netanjahu, a modern Izrael leghosszabb ideje vezetője, aki korrupciós vádakkal foglalkozott utolsó hivatali éveiben, a konzervatív evangélikus keresztények tiszteletben voltak, de sokan kritizálták szerte a világon. Megígérte: „visszatérünk”.

Bennett Netanyahu régi szerepét tölti be, miután az izraeli parlament  60–59-es szűkös szavazással megszavazta az új kormányt , ezzel véget vetve a hosszadalmas politikai akadályoknak. Bizonyos aggodalom merült fel azzal kapcsolatban, hogy az új miniszterelnök szövetségébe beletartozik-e egy arab kisebbséget képviselő párt, és szoros kapcsolatban áll-e a palesztinokkal.

A jobboldali milliomosként jellemzett Bennett azonban ellenzi a palesztin függetlenséget és támogatja Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem zsidó telepeit.

- Hirdetés -

Íme néhány reakció: 

Joel Rosenberg

Joel C. Rosenberg evangélikus szerző, az Egyesült Államok és Izrael kettős állampolgára, aki az elmúlt években részt vett az evangélikus vezetők és a világ vezetőinek találkozóin  , egy opcióban azzal érvelt , hogy a keresztények „Izrael iránti szeretete nem egy emberhez kötődik, hanem az Abraham szövetségen és az Izrael és a zsidó nép megáldására vonatkozó bibliai parancson alapul. „

Rosenberg, aki megalapította a Joshua Alapot, hogy mozgósítsa a keresztényeket Izrael megáldására, arra ösztönzi a keresztényeket, hogy támogassák és imádkozzanak Izraelért, függetlenül attól, hogy ki van hatalmon. Bizakodó abban, hogy Bennett és Yair Lapid beérkező külügyminiszter kapcsolatokat építhet ki az evangélikusokkal.

- Hirdetés -

„Az evangélikusok hamarosan megtudják, hogy Bennett Netanyahu pártfogoltja, aki osztja Netanyahu világnézetét és politikai filozófiáját” – osztotta meg Rosenburg. „Megtudják azt is, hogy Bennett, egy erős jobboldali sólyom, Netanjahu védelmi minisztereként tevékenykedett, és osztja az iráni rezsim elleni kemény álláspontját. Sőt, hamarosan megtudják, hogy Netanjahu kétségbeesetten udvarolt Bennettnek, hogy a következő kormányában legyen.”

Johnnie Moore

- Hirdetés -

A Keresztény Vezetők Kongresszusának elnöke és az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadsági Bizottságának volt biztosa arra biztatta a keresztényeket, hogy az új miniszterelnök bejelentése után ne engedjék, hogy a politika akadályozza Izraellel való barátságukat.

A közönségkapcsolatokért felelős ügyvezető és a Liberty University volt alelnöke azt tanácsolta az evangélikusoknak, hogy támogassák Izraelt a politikai párt változásától függetlenül.

„Nem okos, ha az amerikai evangélikusok beleavatkoznak a belső, izraeli politikába, túl nem dicsérve Izrael demokráciájának hatalmát, és ha az evangélikusok ezt mégis megteszik, akkor körültekintőnek és tiszteletteljesnek kell lenniük”

– mondta Moore nyilatkozatában.

„Annak ellenére, hogy a legtöbb evangéliumi vezető óriási barátságot élvezett Netanjahuval – amely folytatódik -, Izraellel való barátságuk meghaladja Izrael politikájának és politikai pártjainak machinációit” – folytatta.

„Az evangélikusok mindig Izrael mellett állnak, bárki is legyen a miniszterelnök” – folytatta Moore. „Várunk szoros kapcsolatot az összes jövőbeli izraeli kormánnyal. Amint ez minden rendeződik, én – például – repülőgépre szállok Izraelbe. Addig figyelem és imádkozom.”

- Hirdetés -

Nikki Haley

Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, John Hagee, az Christian Christian for Israel alapítója és lelkésze mellett látogat Izraelbe, hogy szolidaritást fejezzen ki Izrael iránt, és találkozjon az új miniszterelnökkel és más izraeli vezetőkkel –  jelentette az All Israel News

„PM @ netanyahu hozzájárulása Izrael biztonságához, diplomáciájához és gazdaságához történelmi jelentőségű volt. Személyesen barátom nekem, Michaelnek és az Egyesült Államoknak. A legjobbakat kívánom neki és Sarának. Gratulálok Bennett miniszterelnöknek”, Dél-Karolina volt kormányzója és Izrael szószólója vasárnap tweetelt.

„Elkötelezettek vagyunk az USA és Izrael közötti tagadhatatlan kötelék mellett.”

Haley megismételte, hogy az Egyesült Államok vezetőtől függetlenül támogatja Izraelt.

„Nem számít, melyik vezetők vannak. Az számít, hogy az Egyesült Államok ki fog állni Izraellel, ki kell állnia Izraellel és ott lesz” – mondta a Fox News interjújában.

A volt dél-karolinai kormányzó figyelmeztetett az iráni nukleáris egyezményre, és kijelentette, hogy az újbóli belépés „halálvágy” lesz Izraelnek. Haley Donald Trump volt elnökkel együttműködve eltávolította az Egyesült Államokat a nukleáris egyezményből, de Joe Biden elnök állítólag fontolóra veszi az újbóli csatlakozást, amelyet Izrael ellenez.

„Az egyetlen dolog, amit nem akarunk látni, hogy pénzt adunk vissza Iránnak, és a világ veszélyesebb hely legyen” – mondta Haley.

Haley is tweetelt egy fotót Netanjahu és Hagee egy feliratot, hogy olvassa el : „Time miniszterelnök @netanyahu  mindig felbecsülhetetlen. A hozzájárulás az izraeli biztonsági és jólét történelmi. Még nem hallottam az elmúlt tőle.”

Jentezen Franklin

Jentezen Franklin, grúziai lelkész és keresztény cionista szintén gratulált Izraelnek egy új kormány megalakításához.

Megismételte a keresztény közösség izgalmát, hogy „veleszületett kapcsolatot” építsen az újonnan létrehozott kormánnyal és „a zsidó-keresztény barátság új korszakával”.

„Szeretnék gratulálni Izrael Államnak új kormányának megalakulásához, és felhívom a keresztényeket szerte a világon, hogy imádkozzanak Isten segítségéért, amikor teljesítik felelősségüket, különösen Izrael Állam biztonságának biztosításában” .

„Naftali Bennett miniszterelnök Yair Lapiddal együtt koalíciót hozott létre, amely egyedülálló Izrael történetében és sokszínűségében” – folytatta Franklin. „Szeretném világossá tenni: közösségünk alig várja, hogy nyitott és jóindulatú kapcsolatot élvezhessünk az új izraeli kormánnyal, mivel nyitott kapcsolatot éltünk meg az előző adminisztrációval.”

Franklin hozzátette, hogy Netanjahu „elismerést érdemel rendkívüli erőfeszítéseiért, amelyek megerősítették az izraeli gazdaságot, kiterjedt barátságokat építettek szerte a világon, és békét és biztonságot teremtettek az egész Közel-Keleten”.Ez a videó hamarosan betiltásra kerül. Nézze meg, mielőtt törölnékTitkok feltárva

„Netanyahu miniszterelnök a koronavírus-járvány kezelése szintén a világ irigységévé vált” – tette hozzá Franklin. „Bibi nemcsak Izrael egyik leghosszabb ideje működő miniszterelnöke, hanem annak egyik történelmi vezetője is. Az evangélikusok büszkék a Netanyahuval folytatott barátságunkra, amely barátság folytatódik.”

The Christian Post jóvoltából

Tudtad?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás