Az Ima világnapja

1 Perc. Olvásási idő

Az ima világnapját tartották meg diákok szeptember 25.-én

Körülbelül 1 millió diák a világ minden tájáról zászlórudaknál gyűlt össze szeptember 25.-én azért, hogy imádkozzon.

- Hirdetés -

A minden évben megszervezett rendezvénnyel arra igyekeznek a diákokat bátorítani, hogy gyűljenek össze Isten miatt az iskoláikban.

Ez év imáját a 2. Krónikák 7. részének 14. versszaka határozta meg, amelyben azt olvashatjuk, hogy

“Megalázza magát az én népem, amely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket.”

- Hirdetés -

A Diákok Imájának Globális Hetét szeptember 22.-e és 28.-a között szokták megtartani. A csoportok vezetői pedig eldönthetik, hogy akarnak e dicséreteket énekelni, Bibliát olvasni, vagy egész nagy csoportokban imádkozni, sőt akár saját bizonyságaikat is megoszthatják az ima után.

A rendezvényt szervezők jogi képviseletet is szolgáltatnak arra az esetre, hogy ha egy iskola a vallásszabadságra hivatkozva akarná megtiltani esetleg annak megtartását.

A világraszóló imalánc egyébként még 1990-ben kezdődött Texas államban, amikor a helyi missziók arra ösztönözték a diákokat, hogy találjanak egy közös helyet arra, hogy tudjanak imádkozni az iskolában. Mivel körülbelül minden iskolában van zászlórúd, ezt helyet választották azért, hogy imádkozzanak az ország vezetőinek spirituális egészségéért.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.