Bábel tornyának újjáépítését tervezik amerikai keresztények

4 Perc. Olvásási idő

A REPLIKÁVAL SAJÁT BEVALLÁSUK SZERINT A RASSZIZMUS ELLEN VENNÉK FEL A HARCOT, NEM PEDIG AZ ISTEN ELLENI LÁZADÁSNAK CSINÁLNÁNAK REKLÁMOT

Az Észak-Kentucky államban felépített Noé Bárkája megalkotói, az Answers in Genesis keresztény szervezet most újabb, nagyszabású projektre készül: a Bábel tornyának modelljét készítenék el, mellyel az evolúció tana és a rasszizmus ellen vennék fel a harcot.

- Hirdetés -

A bibliai Ószövetségben megtalálható történet szerint Noé leszármazottai építették az ősi tornyot, miután túlélték az egész világot érintő özönvizet. Ezzel fellázadtak Isten parancsa ellen, hogy leszármazottaikkal töltsék be a földet.

„És mondták: gyertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén. Az Úr pedig leszállt, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építettek az emberek fiai. És mondta az Úr: e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban. Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét. És elszélesztette őket onnan az Úr az egész földnek színére; és abbahagyták a város építését. Ezért nevezték annak nevét Bábelnek; mert ott zavarta össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan szélesztette el őket az Úr az egész földnek színére.” (1 Mózes 11.)

Az ötletgazdák leszögezték, a Bábel-projekt célja egyáltalán nem az, hogy a lázadásnak csináljanak reklámot, hanem, hogy Istent dicsőítsék és a társadalmat ma is érő kihívásokra, kifejezettel a rasszizmus problémájára felhívják a figyelmet.

- Hirdetés -

„Kultúránkat elárasztották a származásunkkal kapcsolatos hamis vélekedések, amelyek azt tanítják, hogy majomszerű ősökből fejlődtünk ki.

Bár a legtöbb evolucionista valószínűleg nem rasszista, az általuk vallott filozófia eredendően rasszista, ami arra utal, hogy egyes embercsoportok szorosabb kapcsolatban állnak a majmokkal mint mások”

– olvasható az Answers in Genesis honlapján.

Az a rasszista filozófia, amely szerint egyesek kevésbé emberek, mint mások, olyan diktátorokat termeltek ki, mint Adolf Hitler. Az „alsóbbrendűek” kiirtására irányuló törekvés pedig arra késztette a Planned Parenthood alapítóját, Margaret Sangert, hogy olyan szervezetet hozzon létre, amely az Egyesült Államok legnagyobb abortuszszolgáltatójává vált.

A rasszizmus manapság olyan filozófiákban is megnyilvánul, amelyek az emberi lényeket bőrszínre vagy etnikai hovatartozásra redukálják.

- Hirdetés -

A Bábel tornya tervezői azonban rámutatnak, hogy a bibliai nézet egészen más.

„Noé leszármazottai családokban szétszóródtak Bábelből, és új földeket telepítettek. A különböző csoportok egymástól elszakadva kezdték kifejezni a különböző vonásokat. Egyik csoport sem „fejlődött” jobban, mint a többi. Lehet, hogy egyesek nagyobb előrelépést értek el a mezőgazdaságban, az iparban, vagy a technológia, mivel a nyelvi megosztottság bekövetkeztekor több szakképzett ember volt, de ez nem jelenti azt, hogy „emberebbek”, mint mások.

- Hirdetés -

Ehelyett ma minden ember Noé leszármazottja, és az egyetlen emberi faj tagja.”

A keresztények szerint a Bábel tornya projekt célja, hogy szembesítse a rasszista, etnocentrikus filozófiákat az emberiség Isten Igéje szerinti eredetének igazságával.

„A legfontosabb, hogy a rasszizmusra és minden más, az emberiséget sújtó bűnre az egyetlen megoldást hirdetjük: Jézus Krisztus evangéliumát”

– áll az Answers in Genesis honlapján.

A Babel tornyának építése várhatóan három évig tart majd.

(CBN/Hetek)

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.