Beteljesedett a prófécia Izraelben: megszületett a vörös tehén! Világvége hírnöke?

3 Perc. Olvásási idő

Vörös tehén született Izraelben – a jövendölések szerint az ilyen állatok megjelenése a zsidó messiás eljövetelének, ezáltal a világvégének a hírnöke lehet.

A zsidó fundamentalisták és ószövetségi vallási szakértők szerint a vörös tehén megszületésével hamarosan megkezdődhet a bibliai „harmadik templom” építése Jeruzsálem hegyén, mely elkészülte után már a végítélet következik – írja a The Sun. Ennek során megméretnek a hívek, az igazakra az elragadtatás vár – ők ezáltal azonnal a mennybe jutnak -, a hamisakra pedig örökké tartó büntetés. Ezt követi végül a messiás eljövetele.

Hogy hogyan is kapcsolódik a végítélethez szorosabban a vörös tehén? Hát így – a zsido.com cikkét idézzük: „a jeruzsálemi Szentélyek korszakának végéig összesen kilenc tehenet vágtak le abból a célból, hogy hamujukból rituálisan tisztává tevő oldatot készítsenek, az elsőt még Mózes idejében, a másodikat Ezra próféta korában. Bölcseink szerint a tizedik vörös tehenet a Másiách, azaz a messiás használja majd, így az előírásoknak megfelelő állat felfedezése akár a messiás közeli eljövetelének egyik előhírnöke is lehet.”

- Hirdetés -
A vörös tehén

Jelenleg az újszülött állatot a rabbik vizsgálják, mivel a bibliai vörös tehénként csak olyan jószág jöhet szóba, mely tökéletesen vörös, azaz más színű szőrszál nincs a testén. A vizsgálatot hónapokkal később is megismétlik, mivel elképzelhető, hogy csak később jelennek meg eltérő színű szőrszálak az állaton – ebben az esetben természetesen nem a jövendölésekben említett borjúról van szó.

A vörös tehén hamva.

Így szólt az Úr Mózeshez és Áronhoz: 2„Ez a törvény, amelyet az Úr szabott. Mondd meg Izrael fiainak: Hozzanak neked egy hibátlan vörös tehenet, amelynek nincs semmi fogyatékossága, s amely még nem volt igába fogva. 3Ezt Eleazár papnak kell átadnotok. Aztán vezessék ki a táboron kívülre, és vágják le a szeme láttára. 4Akkor Eleazár pap vegyen az ujjával valamennyit a véréből, s hintsen hétszer egy keveset a véréből a megnyilatkozás sátora bejáratának irányába. 5Utána égessék el a tehenet a szeme láttára; a bőrét, a húsát és a vérét a belső részeivel együtt égessék el. 6Majd vegyen a pap cédrusfát, izsópot és karmazsint, s dobja bele a tűzbe, amelyben a tehén ég. 7Ezután a pap mossa ki a ruháját, mossa le a testét vízzel, s térjen vissza a táborba, de estig tisztátalan marad. 8Aki elégette, szintén mossa ki ruháját, mossa le testét vízzel, de estig ő is tisztátalan marad. 9Egy férfi, aki tiszta, gyűjtse össze a tehén hamvait, s a táboron kívül helyezze el egy tiszta helyen. Maradjon ott, s szolgáljon Izrael fiainak közössége számára tisztítóvíz készítésére, hiszen (a tehén) engesztelő áldozati adomány. 10Hanem aki a hamvakat összegyűjti, szintén mossa ki a ruháját, és tisztátalan marad estig. Izrael fiai és a körükben tartózkodó idegen számára egyszer s mindenkorra szóló rendelkezés:

írja az origo.hu

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.