Biblia 3 világháború – Bibliai prófécia

4 Perc. Olvásási idő

Szó van-e a bibliai próféciában egy biblia 3 világháborúról, amelyre az utolsó idők előtt kerül sor?

Azt hiszem, az utolsó napokat éljük Hiszem, hogy Krisztus bármelyik pillanatban visszajöhet. Vannak jelei annak az időnek, amelyet a Biblia szerint keresnünk kell. Valójában Jézus a szülésre kész nő szülési fájdalmaihoz hasonlította – az ötlet a közelebbi összejönnek, minél közelebb vagy a születéshez, és ahogy egyre több jelet látunk, egyre több dolog történik, emlékeztetnek minket: Krisztus újra visszajön.”

Máté 24 -ben , ahol Jézus a „korszak végére” jelző jeleket sorolta fel. Úgy tűnik, hogy az ukrajnai háború és a járvány mind megfelel annak, amit Jézus mondott – mondta

- Hirdetés -

Biblia 3 világháború – harmadik világháború

„Mit mondott Jézus? Az utolsó napokban háborúk és háborús hírek lesznek. Szóval ez egy olyan mértékű háború, amilyet régóta nem láttunk” Az elmúlt években csapások járnak rólunk, körülöttünk. Ha a koronavírus nem pestis, akkor nem tudom, mi az – egy globális pestis. Azt is hozzátenném, hogy a Biblia figyelmeztet a világ vezetőjéről, aki bejön, uralja és megtéveszti az embereket – de végül felfedi valódi színeit. És Antikrisztusnak hívják. Úgy gondolom, hogy a kormány túlkapásai – ráerőltetik magukat a népükre – annak a jele, hogy mi fog történni gyere később, amikor

Kétségtelen, hogy a jövőben sor kerül egy világméretű ( 3) világháborúra. Ezékiel megjövendölte Góg és Magóg csatáját, amelyre vagy közvetlenül a nyomorúság előtt vagy valamikor a közepe táján kerül sor (Ezékiel 38-39). Krisztus világosan hirdette, hogy egy háború fogja megelőzni második eljövetelét. Némelyek úgy vélik, hogy a 4-14. versekben Jézus általában az egyházról beszél, a 15-31-ben pedig a nyomorúságról (a második felétől kezdődően). Mások azt vallják, hogy ebben a szakaszban Krisztus egy hét éves nyomorúságról beszél. Habár a 4-14. versek tényleg általános leírásnak tűnnek, megfelelnek egy korábban, a Jelenések 6:1-8-ban található leírásnak, amely a nyomorúság kezdetével kapcsolatos részleteket tartalmaz. A Máté 24:6-7 szerint háborúkról és háborús hírekről fognak hallani, mikor is „nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad”.

A jövő legalább egy nagy háborút még tartogat. A Szentírásban azonban semmi sem utal arra, hogy csak egy bizonyos számú világháborúra lehetne számítani. A Szentírás nem beszél konkrétan az első és második világháborúról, ahogy egy lehetséges harmadikról sem. Csak az utolsó háborúról számol be részletesen, amely előtt még számos másik megeshet.

- Hirdetés -

A Jelenések 6-tal kezdődően János apostol feljegyezte, mit látott a jövővel kapcsolatban. Ebben a fejezetben egy háborúról olvasunk, amely része lesz a kibontakozó eseményeknek egészen Krisztus második eljöveteléig (Jelenések 19; ld. Jelenések 6:2,4, 11:7, 12:7, 13:4,7, 1:1, 19:11,19).

A Jelenések 19:11-ben ez áll: Krisztus „igazságosan ítél és harcol”. A Jelenések 19:19 szerint János látta, hogy „a fenevad meg a föld királyai és seregeik gyülekeznek, hogy harcra keljenek a lovon ülő [Krisztus] és serege ellen”. Ez nyilvánvalóan egy világháborút ír le. Győztesként Krisztus fog kikerülni, aki megragadja és a tűznek tavába veti a fenevadat/Antikrisztust és a hamis prófétát, és elpusztítja az őket követő seregeket (Jelenések 19:20-21). A harc kimeneteléhez nem fér kétség: amint Krisztus, az uraknak Ura és a királyok Királya legyőzi a neki ellenszegülőket, az igazságosság fog eluralkodni.

Krisztus ezer éves uralkodását követően egy újabb lázadásra kerül sor, amely méretében megközelít egy világháborút. A millenniumot megelőzően Sátánt megkötözik, majd a végén elengedik. Azonnal lázadást fog szítani a föld lakosai között. Krisztus ezt a zendülést is leveri, és végleg elítéli a Sátánt, a tűznek tavába vetvén a fenevaddal/Antikrisztussal és a hamis prófétával együtt (Jelenések 20:7-10).

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.