Bizánci kori aranypénz, amely Jézus kereszthalálát ábrázolja Izraelben.

2 Perc. Olvásási idő

Az Izraeli Régészeti Hatóságnál (IAA) dolgozó izraeli régészek bizánci korszak aranyérmét fedeztek fel, amely Jézus kereszthalálát ábrázolja.

CBN News szerint az érme egyike volt azoknak a leleteknek, amelyeket Ramat Ha-Sharon, Tel-Aviv közelében fekvő város ásatásakor talált.

A ritka aranyat úgy gondolták, hogy i. sz. 638 -ban vagy 639 -ben verte Heraclius bizánci császár. Herakleiosz az érem egyik oldalán, míg a keresztre feszítés a másik oldalon látható.

Az érmén felirat is látható, valószínűleg a tulajdonos neve. A felirat görögül és esetleg arabul készült.

- Hirdetés -

Dr. Yoav Arbel, az ásatás igazgatója azt állította, hogy az eredmények további betekintést nyújtanak abba, hogy milyen volt az élet a bizánci időszakban mintegy 1500 évvel ezelőtt.

„Az ásatás bizonyítékokat tárt fel a telephelyen a bizánci időszakban-körülbelül 1500 évvel ezelőtt-folytatott mezőgazdasági-ipari tevékenységről”-magyarázta Dr. Arbel.

Az érmével együtt Arbel elmondta, hogy a régészek „egy nagy, mozaikkal burkolt borosprést, valamint vakolt létesítményeket és egy nagy szerkezet alapjait is találták, amelyeket raktárként vagy akár tanyaként is használhattak”.

„Az épületekben és a létesítményekben sok tárolóedényt és főzőedényt találtunk, amelyeket nyilvánvalóan használtak az itt dolgozó munkások. Kőhabarcsokat és malomköveket is visszanyertünk, amelyeket búza és árpa őrlésére, valamint valószínűleg gyógynövények és gyógynövények összetörésére használtak ” – folytatta. – A legtöbb kőeszköz a Golán -fennsíkról és a galileai bazaltból készült.

- Hirdetés -

Az ásatás során egy csillárhoz tartozó bronzlánc is előkerült. Az üveg lámpatartókat tartó csillárokat általában a bizánci korszakban használták a templomokban.

A tudósok találtak egy üveggyártó műhelyt és egy raktárt, ahol négy nagy üveget fedeztek fel. Az üvegeket feltételezték gabona tárolására.

„Ebben az időszakban az emberek nem csak a helyszínen dolgoztak, hanem ott is éltek, mert felfedeztük a házak maradványait és két nagy sütőkemencét” – mondta Arbel.

további cikk: Mi a jele az utólsó napoknak?

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.