Bízz Istenben

6 Perc. Olvásási idő

Az élet mély rejtélyekből és mélységi szintekből áll. Bízz Istenben

És ebben az üzenetben Isten azt tervezi, hogy segít nekünk megérteni néhány bizonyos titkot, és kegyelem által, hogy titkos helyekről győzelmet és bizonyságtételeket kapjunk.

Igen, a nagy intelligencia és a hatalmas civilizáció korában élünk, de, sok mindent még mindig titkokba burkolnak, sok minden még mindig elveszett az ismeretlenben, de ismertté válik azok számára, akiket az Ő nevéről hívnak el.

- Hirdetés -

Mielőtt Jézus találkozott volna az emberekkel a folyóparton, ahol Simon Péterrel találkozott, az emberek többsége már megtapasztalta az előrehaladást és a fejlődést, és valóban bölcsességükre támaszkodva kitörtek egy fenséges uralkodásba, egy bizonyságtételekkel teli életbe. Ez független attól, hogy mit tudsz, kit ismersz, vagy ki ismer téged. Szükség volt arra, hogy Jézus megmutassa az egész emberiségnek, hogy csak akkor érhetsz el többet, ha Krisztus van benne.

Hogy lehet az, hogy az emberek kimerítették az értelmüket, tudásukat és bölcsességüket az ősi vizeken, amelyekről azt hitték, hogy tökéletesen értik, és az üzleti ügyekben, amelyekről azt hitték, hogy szakértőik, de hiába.Szeretem azt a tényt, hogy a mi Urunk Jézus ugyanezt a forgatókönyvet használta arra, hogy megtanítsa az embereknek a HIT ERŐJÉT, bemutatva vagy illusztrálva, hogy kinek van minden hatalma, hogy a mélységeket és mindent, ami a mélységben van, segítségül hívja, hogy megadja nekünk, amire szükségünk van, ha bízunk benne.

BÍZZ A MÉLYBEN!

Jézus azt mondta Simon Péternek a Lukács 5:3-4-ben, menj tovább a mélyebb oldalra, és ugorj a mélybe… bízz a mélyben Simon, bízz az én folyamatomban, csak legyen hited!”Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké”. (Zsidókhoz írt levél 13:8) szólítja a nevedet, és azt mondja: „indulj el a mélybe, és bízz a mélyben… Én vagyok, aki vagyok, én vagyok a főnök!”. „Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké”. Azt mondja neked ebben a pillanatban, vessétek ki hittel a hálótokat, én a legmélyebb dolgokat is segítségül hívhatom nektek… csak higgyetek, mert a mélység válaszol nekem!Voltál már ott, csináltad ezt, de nem volt érdemi eredményed, mint Simon Péternek… Jézus azt mondja, hogy dobd ki a hálódat még egyszer ugyanabba a mélységbe HIT által… veled vagyok.Imádságok… Imádságok… Imádságok… Imádságok…

- Hirdetés -

ISTEN SZERETETE

Isten szeretete nemzedékeken át folyamatosan ránk talál és küzd értünk, megmentve minket a misztériumok által… és Isten e része isteni mintát hagy maga után.1Mózes 1:1-41 Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. 2 A föld pedig alaktalan és üres volt, sötétség borította a mélység felszínét, és Isten Lelke lebegett a vizek felett. 3 És Isten ezt mondta: „Legyen világosság!” És lett világosság. 4 Isten látta, hogy a világosság jó, és elválasztotta a világosságot a sötétségtől.Itt látjuk, hogy Isten hogyan lépett közbe, és vette át a sötétség és a mélység meglévő hatalmainak hatalmát… Előrelépett, és felülírta azt a világossággal.Ugyanaz a világosság, amely Krisztus által bennetek is megtalálható…Ugyanaz a világosság, amely a te életedben is működik… olvasd (Ézsaiás 60:1-2, 1Péter 2:9-10).

Nagy szeretet kell ahhoz, hogy valaki megmentésére titokzatos dolgokat találjunk ki, csak Isten képes erre.ISTEN MISZTÉRIUMÁT A MÉLYEBB SZERETET VÁLTJA KI.Esettanulmány:Isten titokzatos útmutatást adott Izrael fiainak, amikor elindultak Egyiptomból.2Mózes 13:17-18Isten NEM a rövidebb úton vezette őket (tudva az előttük álló veszélyt), hanem a hosszabb úton vezette őket, a pusztában, és egy nagy Vörös-tengerrel szemben (tudva, hogy Ő (Isten) kizárólagos hatalommal rendelkezik a mélység erőinek megállítására)… mert Ő (Isten) MÉLYEN van, és Ő hívja rendre a mélységet.Zsoltárok 42:7Az izraeliták életük ezen szakaszában a nagy fogság miatt elszakadtak Istentől, de a HIT és az ENGEDELMESSÉG győzelmet és emlékezetes bizonyságtételeket adott nekik, amelyeket még ma, a mi nemzedékünkben is felidézhetünk… Halleluja!

Imádságok… imák… imák… imák…

ISTEN ISTENI MINTÁT HAGYJézus Krisztus minden tanításában figyelemre méltóan utalt az ISTENBIZALOMRA, a HITRE és a HITELRE.Zsidó 11:6HIT nélkül pedig lehetetlen neki tetszeni; mert aki Istenhez megy, annak HINNI kell, hogy Ő van, és hogy megjutalmazza azokat, akik őt szorgalmasan keresik.

- Hirdetés -

A fenti fő bibliai szakaszunkból (Lukács 5:4) Jézus megismételte Isten misztériumának isteni mintáját, megparancsolta Simon Péternek az emberek előtt, hogy dobja ki a hálóját a mélybe.Urunk, Jézus csak arra próbál emlékeztetni bennünket, hogy kik vagyunk Isten szemében… és hogy nincs olyan mélység, elég mély, ahol Isten gondoskodhatna rólunk.Szeretem felhívni a figyelmünket a fenti esemény egy pontjára, amikor Jézus abbahagyta a beszédet… egyszerűen azért, mert eljött az ideje, hogy demonstrálja a győzelmed feletti hatalmat.

Jézus már nem beszél a félelmedről… Jézus azt mondja, hogy most HIT által indítsd el a hálót a mélybe, és kapj erőt a félelem legyőzéséhez.Jézus abbahagyta a beszédet az adósságoddal kapcsolatban… Jézus azt mondja, hogy most HIT által vessétek ki a hálótokat a mélybe, és rendeződjetek le.Jézus abbahagyta a késedelemmel kapcsolatos beszédet… Jézus azt mondja, vessétek ki a hálótokat most HIT által a mélybe, és kapjatok kegyelmet a gyorsasághoz.Jézus abbahagyta a beszédet a csalódásról… Jézus azt mondja, vessétek ki a hálótokat most HIT által a mélybe, és kapjatok erőt az állandó előléptetéshez.

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.