Budapest a kereszténység fővárosa lesz néhány napra szeptember 5-12 között.

2 Perc. Olvásási idő
Esztergomi Szent Adalbert székesegyház, más néven esztergomi bazilika

Budapest, Magyarország lenyűgöző fővárosa 2021. szeptember 5-12. Között lesz a kereszténység fővárosa.

Budapest, a Duna által fürdő város, Ferenc pápát látja vendégül, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a katolikus egyház közgyűlésének legfontosabb eseményeit vezeti, amely azért találkozik, hogy az Eucharisztiában kifejezze Krisztus iránti szeretetét és tanúságot tegyen a világ előtt. Isten végtelen szeretete az emberiség iránt. A rendezvény szabadtéri szentmiséket, koncerteket, kiállításokat, előadásokat, tanúságtételeket, történelmi túrákat, családi tevékenységeket és filmfesztivált foglal magában.

St. Stephens Basilica WordPress 2
A budapesti Szent István -bazilika, az egyik leggyakrabban fényképezett magyar turisztikai látványosság, több ezer titkot rejt. 
© Magyar Turisztikai Ügynökség

Budapest ideális helyszín lesz történelmi épületeivel, pezsgő kulturális és művészeti életével, festői fekvésével, ízletes gasztronómiájával és híres vendégszeretetével.

A program a 21. századi hit tanúinak vallomásait tartalmazza. Ide tartoznak – többek között – Louis Raphael Sako , iraki bagdadi pátriárka tanúságtételei ; Charles Maung bíboros, rangooni érsek, a lelkiismeret hangja Burma nehéz időkben; és John Onaiyekan bíboros, a nigériai Abuja érseke.

- Hirdetés -
Tihany 2020 KG WordPress
A tihanyi bencés apátság, a Balatonon, a magyar keresztény szellemiség ékköve. 
© Magyar Turisztikai Ügynökség

Kereszténység Magyarországon: Lesznek ünnepi pillanatok a fiatalokkal, és olyan változatos személyiségek lépnek fel, mint Mary Healy amerikai teológus, a Szentszék Pápai Bibliai Bizottságának egyik első női tagja és Áder János, Magyarország elnöke. . A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus így egyedülálló lehetőség lesz a világ több mint egymilliárd katolikusának arra, hogy felfedezze és lehetőség szerint meglátogassa Magyarország rendkívüli szellemi, kulturális és művészeti gazdagságát.

Magyarország 1100 éves történelme során a hit és a hagyománytisztelet számos csodálatos és szent helyet teremtett szerte az országban, amelyek látogatásra várnak.

További cikkek: MEGTALÁLTÁK EGY FIÚ 82 ÉVE, JÉZUSHOZ ÍRT LEVELÉT.

- Hirdetés -

Iratkozz fel e-mail értesítőmre, és oszd meg ezt a cikket.

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.