DENZEL WASHINGTON BESZÉDE A HITÉRŐL

4 Perc. Olvásási idő

Az Orlandóban évente megrendezésre kerülő ‘Jobb emberré válni’ elnevezésű konferenciát világszerte közvetítették az online térben. Az eseményen az oscar-díjas Denzel Washington is beszélt a hitéről és arról, hogyan szeretné eltölteni hátralevő napjait ezen a földön.

Nemrégiben a lelkipásztorával folytatott személyes megbeszélésen a 66 éves színész és hithű keresztény ráeszmélt, mit is próbált neki szüntelenül üzenni Isten az elmúlt időszakban. „Minden imámban csak azt hallom, hogy ‘legeltesd a juhaimat!’ „ – mondja Washington. „Isten azt akarja, hogy ezt tegyem! Miközben próbálom megérteni ezt a bibliai parancsot, rájöttem, hogy rengeteg féle bárány létezik. Mi is olyan sokfélék vagyunk, ezért vannak különféle tapasztalatokkal bíró pásztorok, akik segítenek eligazodni mindnyájunknak.” A színész lelkésze, Bernard pásztor olyan szellemi vezető, aki arra bíztat minden keresztényt, hogy folyamatosan növeljék a hitük súlyát és rendszeresen töltsék meg az edényüket reménnyel és szeretetettel.

- Hirdetés -

Denzel Washington azt üzeni, hogy ápoljuk és gondozzuk Isten ajándékait!
Washington, édesanyja közelmúltban bekövetkezett halála kapcsán a következőket mondta: „Megígértem neki és Istennek, hogy nemcsak hogy jót cselekszek mindenkor, hanem az életem ezután is úgy fogom élni, hogy azzal anyám és apám emléke előtt is tisztelegjek! Azért vagyok itt, hogy szolgáljam az Urat, segítsek, bátorítsak!”

A 2005-ben indult ‘Jobb emberré válni’ konferencia résztvevőit Washington arra bátorította, hogy keresztényként éljenek a mai megváltozott világban. „A John Wayne-féle életmód most nem igazán megfelelő!” – mondja. „De az erő, a vezetés, a bátorítás, az útmutatás, a türelem: mind Isten ajándéka nekünk, embereknek. Ezt gondozni és őrizni kell, nem pedig visszaélni vele.”

A színész emlékeztet mindannyiunkat, hogy boruljunk térdre imádságban az Úr előtt és buzdítsunk erre mindenkit, akit csak tudunk. Beszélgessünk a pásztorunkkal, kérjünk iránymutatást a gyülekezeti vezetőktől, hogy kevesebb bizonytalanság és támadás érjen bennünket.

- Hirdetés -

Washington szerint az Istent tisztelő cselekedetek és szolgálatok különösen fontosak egy olyan világban, ahol mindenki befolyásos, híres és gazdag akar lenni. Mindenkit biztosított arról, hogy a világi hírnév nem szigeteli el az embereket a problémáktól, hanem inkább felnagyítja azokat.

„Isten mindig hűséges!” – mondja a színész.

Egy közelmúltbeli Instagram Live-szereplés során Bernard pásztorral Denzel Washington elmondta, hogy az ima és a Szentlélek hogyan védi és támogatja őt minden nap. Az ünnepelt színész, aki erősen fontolgatta, hogy lelkipásztor legyen, sokszor vívja lelki küzdelmeit. „Nem az vagyok, akit a filmjeimben játszok.” – mondta a konferencián. „Valójában nem vagyok más, mint egy férfi, aki 40 éve próbál hitben megállni és küzdeni a mindennapokban a világ támadásaival szemben.”

Egy 2015-ös interjú során Washington felidézte, hogy egy nő az édesanyja szépségszalonjában egyszer azt a látomást kapta, hogy Denzel a világot járja majd, és az embereknek fog beszélni a hitéről. A színész kételkedett a nő ‘jóslatában’, hisz Washington alig volt 20 éves 1,7-es átlaggal épp, amikor kikerült az iskolából. De a nő határozottan azt felelte: „Prédikálni fogsz!”

- Hirdetés -

Washington azt mondja, családja és közössége soha nem szűnt meg érte imádkozni, megerősítve azt, hogyan lehet ‘megélni a hitet és bízni Isten tervében’. Hozzáteszi: „Soha nem volt olyan időszak, amikor Isten ne irányított, védett vagy javított volna ki. Lehet, hogy voltak idők, amikor kevésbé voltam hűséges hozzá, de Ő akkor is hitt bennem! Soha nem hagy el!” – mondta a színész.

Utólsó napok eseményei

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.