Ébresztő! A kereszténység üldözése elkezdődött.

10 Perc. Olvásási idő

Az indiai városi és vidéki keresztény és muszlim közösségek traumatizáltak és félnek az életükért a koordinált, állam által engedélyezett üldöztetés és erőszakos kampány miatt – derül ki egy megdöbbentő új jelentésből.

A romboló hazugság elítélő beszámoló az indiai keresztényeket és muszlimokat fenyegető „egzisztenciális fenyegetésről”, amely szélsőjobboldali hindu és hindutva szervezetek alatt áll, amelyek uralják India nyilvános és politikai szféráját.

A jelentést az Open Doors megbízásából a londoni Közgazdasági és Politikai Iskola kutatói készítették, akik betartották a legmagasabb kutatási normákat. Részletezi az átfogó néprajzi kutatások eredményeit, amelyeket februárban és márciusban végeztek több helyszínen Indiában.

- Hirdetés -

Az eredmények elkárhozóak, a Destructive Lies nyilvántartást nyújt a hitalapú erőszakról és megkülönböztetésről, amely az indiai kormányból származik, és áthatja az igazságszolgáltatást, a bűnüldözéseket, a helyi hatóságokat, a médiát és a társadalmat.

Itt, az Örökkévalóság e fontos jelentésének első részében ismertetjük a legfontosabb megállapításokat.

Trauma, félelem és szorongás a mindennapokban

- Hirdetés -

„Az, hogy rossz helyen vagy rossz időben tartózkodik”, már nem fedi le az indiai keresztények és muszlimok zaklatását, letartóztatását, megverését, megerőszakolását vagy halálát. Ma már gyakran előfordul, hogy a Hindutva férfiak erőszakos csapatai vagy éberséges tömegei, akik kapcsolatban állnak a helyi és országos politikusokkal, vagy ambíciók, amelyeket a helyi vagy országos politikusok észrevesznek és megjutalmaznak, behatolnak e közösségek otthonaiba és istentiszteleti helyeire, és erőszakot akarnak indítani. és hogy a keresztény és muszlim közösségeket felbujtóként vagy elkövetőként vegyék figyelembe. ” – Romboló hazugságok

A romboló hazugságokban a kutatók arról számolnak be , hogy „mély traumák, félelem és szorongás légköre” hatja át India vidéki területein a keresztény és muszlim közösségeket. Ezt szintén sok keresztény és muszlim közösség tapasztalja közepes méretű városokban és falvakban, valamint a nagyobb városok peremén.

„Ezek a félelmek és szorongások a kirekesztés, a diszkrimináció, a zaklatás, a zaklatás, a megfélemlítés, az erőszak és az igazságtalanság alaposan bizonyított tapasztalatain alapulnak. Nem lenne túl elrugaszkodott azt mondani, hogy azok a körülmények, amelyekben kutatási alanyainkat éltük, közvetlen egzisztenciális fenyegetést jelentenek „- áll a jelentésben.

„Van egy csoport keresztény, aki sokkal sebezhetőbb vagy egzisztenciális válsággal szembesül, mint más keresztények.”

A London School of Economics kutatóját, aki a jelentés társszerzője, erről az egzisztenciális félelemről kérdezték az Eternity által az Open Doors UK-tól kapott interjú átiratában .

- Hirdetés -

– Valójában azt mondtad, hogy Indiában számos keresztény őszintén attól tart, hogy ez egzisztenciális veszélyt jelent az országban való folyamatos fennmaradásukra. Ön szerint ez megalapozott félelem? – kérdezte a kérdező.

A kutató azt válaszolta, hogy a keresztények bizonyos csoportjai számára megalapozott félelem az, amely több alsóbb osztályú követőt is magában foglal.

- Hirdetés -

„Van egy csoport keresztény, aki sokkal kiszolgáltatottabb vagy egzisztenciális válsággal szembesül, mint más keresztények. Tehát ez leginkább az, amit az irodalomban „karizmatikus kereszténységként” vagy „pünkösdista tevékenységként” ismernek … ”- magyarázta a LES 2. kutatója (a jelentés készítői biztonsági okokból névtelenek maradtak).

– Különböző kisebb csoportok. Ezek általában azok, akiknek követői vannak az ütemezett kasztok vagy a Dailts közösségekből, vagy az Adivasi vagy az őslakos közösségekből … Ezek azok a legsérülékenyebbek. ”

Az ellenséges állam valósága

„Ajay Bisht, Uttar Pradesh kormányfője (más néven Yogi Adityanath) megszilárdította politikáját azáltal, hogy gyakran diszkriminálta a muzulmánokat és / vagy egy keményvonalas hindu majoriter ideológiát hirdetett. Narendra Modi miniszterelnök nemzeti szintű dominanciája és Bisht sikere Uttar Pradeshben felbuzdította a Bharatiya Janata Párt (BJP) többi államának miniszterelnökeit, hogy támogassák a hasonló keményvonalas többségi politikát. Ez a fajta politika nemcsak a politikai beszédekben elterjedt, hanem visszafejlődő törvényeket is jelent (például azokat, akik a keresztényeket „kényszerű megtérés” vagy a muszlimok „szeretet dzsihád” miatt akarják megbüntetni). A helyszínen különféle állami szereplők, például a kerületi adminisztrátorok, az alsó a rendőrtisztviselők és az önkormányzati bürokraták kiskapukat alkalmaznak, és visszaélnek az eljárási rendelkezésekkel a vallási kisebbségi csoportok zaklatásához. ” –Romboló hazugságok

Arra a kérdésre, hogy mennyire összehangolt és szisztémás támadások vannak a muszlimok és keresztények ellen, a kutatók kifejtették, hogy azzal a feltevéssel kezdték munkájukat, hogy a jelentett támadások egyszeri események. A kutatók úgy vélték, hogy a támadásokat az egyéni szorítás eredményeként fogják megtalálni, például az elszigetelt falvak földtulajdonával.

- Hirdetés -

De rájöttek, hogy feltételezésük helytelen.

„… Odáig megy, hogy még az áldozatok hozzátartozóit is összeesküvésekbe vonják az áldozatok ellen a hindu szélsőjobboldali hálózatokon keresztül”

„Ahogy haladtunk a kutatás során, teljesen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy hatalmas, szisztematikus, összehangolt kampány zajlik, amely a hindu szélsőjobboldali, Hindutva szervezetek sok szervezetét – mind az ifjúsági ágakat, mind a lokalizált változatokat – magában foglalja. és hogy szinte forgatókönyv szerint játszanak abban, hogyan provokálják ki azokat a helyzeteket és eseményeket, amelyekben bemehetnek akár templomokba vagy mecsetekbe, akár emberek házaiba, ahol magánimádkoznak, és nem csak megzavarják ezeket a helyzeteket , de ezeket a helyzeteket hasznosítja a közösség démonizálása érdekében. ”- mondta a LES kutatója 1.

A kutató folytatta: „Ez abszolút szisztematikus és összehangolt, nemcsak a helyi bűnüldözés sokak [és] sok helyi bürokratának tudásával, beleegyezésével és legitimitásával, de odáig megy, hogy még az áldozatok hozzátartozóit is bevonják. összeesküvések az áldozatok ellen a hindu szélsőjobboldali hálózatokon keresztül. ”

A mainstream média és a közösségi média az előítéletekre tervezett dezinformáció és propaganda terjesztésére szolgált

„A médiaelbeszélések fontosságát az elkövetők és az áldozatok egyaránt többször megértik és megemlítik. Az éberséges tömegek első dolga az, hogy elkapják a telefonokat, így az áldozatok nem tudják dokumentálni az erőszakot, míg az elkövetők rendíthetetlenül digitális nyilvántartást készítenek saját erőszakos cselekedeteikről, majd közzéteszik a különböző közösségi média platformokon. Ezek a bejegyzések más Hindutva csoportok és politikusok előtt merész hindu nacionalistákként hirdetik az elkövetőket, és megerősítik hírnevüket a hinduizmus védelme terén. ” – Romboló hazugságok

A destruktív hazugság felvázolja, hogy Indiában miként használják a hagyományos helyi és nemzeti médiát, valamint a közösségi médiát erőteljesen a dezinformáció és előítéletek körének fenntartása érdekében, amely erőszakot eredményez és legitimálja a vallási kisebbségek üldözését.

A vigilante csőcselék áldozatainak telefonjaival filmezi az ellenük elkövetett erőszakot. Ez megakadályozza az áldozatokat abban, hogy dokumentálják az ellenük elkövetett erőszakot, amelyet más országok áldozatai erőteljesen használtak fel.

Az elkövetők erőszakos bejegyzéseket használnak saját közösségi média körükben, hogy megerősítsék hírnevüket azokkal szemben, akik az üldöztetést a hinduizmus védelmében látják.

A közösségi médiában … a keresztények és muszlimok elleni dezinformáció tovább szaporodott a COVID-19 pandémia alatt.

A jelentés azt mondja, hogy amikor a vilgilantes erőszakos cselekményeket tesz közzé, azok „figyelmeztetésként szolgálnak a rendőrség számára, hogy a csoportok nem látják erőszakukat törvényellenesnek, vagy hogy az éberség párhuzamos, törvényen kívüli törvényként funkcionál”. Ezenkívül visszatartják a többi vallási kisebbségi csoportot attól, hogy gyakorolják hitüket.

Ezeket az erőszakos közösségi média bejegyzéseket a mainstream média is felveheti, vagy sem. „Egyes esetekben, amikor nem lehet vallási kisebbségek ellen fordítani az eseményt, a média egyszerűen nem fedi le az eseményt” – áll a jelentésben.

Amikor India legfőbb médiája beszámol az erőszak és a diszkrimináció eseményeiről, a kutatók megállapították, hogy az áldozatok beszámolóit szisztematikusan kizárták a riportból. Helyi média szinten az ezeket a történeteket bemutató televízió és újságok „gyakran visszhangozzák a Hindutva csőcselék és éberségek által szorgalmazott verziót”.

A közösségi médiában a kutatók azt tapasztalták, hogy a keresztények és muszlimok elleni dezinformáció mennyisége és típusa tovább szaporodott a COVID-19 járvány során. Ez annak ellenére történt, hogy mindkét csoport száma teljes szívvel vett részt a segélymunkában – külön szervezetekben, valamint néhány hindu és szikh társa mellett.

„Képek és trópusok, amelyek a muszlimok és keresztények becsmérlésével járnak – különösen az, hogy nem hajlandóak vért kapni az általuk adott transzfúziókból; a muszlim orvosok kezelésének megtagadása; ismételt kapcsolatuk az imádság és az imádat hitbeli szokásaival a vírus terjedésével; vádak, miszerint szándékosan megfertőzik a hindukat, és még sok más – ismételten megjelennek a mainstream és a közösségi média platformjain és alkalmazásain ”- áll a jelentésben.

„Ezek közül csak kis számot vonnak vissza vagy vesznek le.”

Ugyanakkor „az éberséges tömeges lincselések és támadások, az állami zaklatás, a muszlimok és keresztények földjükről és otthonaikból való elűzésére tett kísérletek, valamint a cenzúra” új és zavaró módon metamorfizálódik.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.