Egy afgán keresztény kiáltása: “Ha gyermekeink megmaradnak, kérem, ne hagyják őket egyedül”

3 Perc. Olvásási idő

Barátaim, bizonyságként rögzítjük ezt a videót. Azt akarjuk, hogy megmaradjon a történelemben. Azt akarjuk, hogy barátaink és rokonaink emlékezzenek arra, hogy ma magunkra maradtunk a földön. De mi nem hagyjuk el a földünket, erősebben fogunk küzdeni és folytatni fogjuk Isten művét.

Ezek a mondatok egy afgán keresztény kétségbeesett kiáltását juttatják el hozzánk, amelyeket a Youtube-on tett közzé. A tálib uralom első napján egy arcát és hangját elrejtő férfi fordult a keresztényekhez.

- Hirdetés -

A keresztény vezető először is megosztotta fájdalmát azzal kapcsolatban, ahogyan a hatalmat megszerző tálibok megsemmisítették az elmúlt 20 év munkáját.

Drága testvéreim, remélem, hogy egészségesek vagytok. Ma van Afganisztánban a tálib rezsim első napja. Nem tudom milyen jövő vár erre az országra. Képtelenek vagyunk uralkodni érzelmeinken, hisz húsz éven keresztül oly keményen dolgoztunk. Az elmúlt húsz év összes munkája egyik napról a másikra megsemmisült.  Egyedül Isten érti, mennyi fájdalmat is érzünk, és hogy mennyire összetört a szívünk. Nem félelemből sírunk, hanem azért, mert a szívünk szép hazánkért fáj és szenved, amelyet ez a brutális és szélsőséges csoport most lerombolt. Nemzetünk minden értékét és becses dolgát mára megsemmisítették. Az egész világ elhagyott minket. Azok, akik azt mondták nekünk, hogy támogatni fognak, most a lehető legrosszabb helyzetben hagytak el bennünket. Nem tudom, mi lesz velünk. Vajon együtt kell élnünk a tálibok uralma alatt?

Eztán tovább folytatja kérését, azzal magyarázva akaratát, hogy „bizonyságot” akar hagyni, ahogyan a keresztények szilárdan kitartanak Isten művében

- Hirdetés -

Barátaim, ezt a videót bizonyítékként, tanúságtételként rögzítjük. Azt akarjuk, hogy megmaradjon a történelemben. Azt akarjuk, hogy barátaink és családtagjaink emlékezzenek arra, hogy ma egyedül maradtunk itt a földön. De mi nem hagyjuk el a terepet, hanem keményebben fogunk harcolni és folytatni fogjuk Isten művét.

Aztán hozzánk fordul, hogy az utolsó keresztényekről beszéljen, akik talán túlélhetik ezt az időt Afganisztánban, különösen a gyermekek.

Ha már nem leszünk veletek, emlékezzetek rendíthetetlen szívünk ezen szavára. De kérlek, emlékezzetek ránk is, azokra a nagy nehézségekre, amelyekkel most szembesülünk. Ha valamelyikünk megmarad, vagy ha gyermekeink megmaradnak, egy kérésem van: kérem, ne hagyjátok őket egyedül. Kérlek, viseljétek gondjukat! Sajnálom, hogy sírtam és elérzékenyültem. De fáj a szívem. Küldjétek ezt el emlékként minden barátotoknak. Remélem, hogy üzenetem égi Atyánk oltalma alatt talál benneteket. Köszönöm.

imádságra hívunk titeket:

- Hirdetés -
  • Imádkozzatok azért, hogy akik a hegyek felé menekülnek, oltalmat nyerjenek. (Zsolt 73:91)
  • Imádkozzatok az erőszakkal elrabolt nők és gyermekek oltalmáért és azok oltalmáért, üdvözüléséért és megszabadulásáért, akiket már elfogtak. (2Tesz 3, 1-5)
  • Imádkozzatok azért, hogy az afgán Egyház megtalálja identitását Krisztusban és a Szentlélekkel egységben járjon. (Ez 37, Róm 15, 5-6)

Forrás: Infochretienne

Kapcsolódó: Keresztényként élni és életben maradni Afganisztánban.

- Hirdetés -

Mi kell ahhoz, hogy Isten válaszoljon az imáinkra?

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.