Egy lelkipásztor eltemettette magát, mert azt hitte, harmadnapra feltámad.

1 Perc. Olvásási idő
temetés

A zambiai Zion keresztény egyház egyik fiatal lelkipásztora meggyőzte vallási közösségét, hogy Jézus Krisztushoz hasonlóan harmadnapra ő maga is képes lenne feltámadni, ezért azt kérte társaitól, hogy temessék el élve, majd három nap múlva ássák ki. Az emberek eleget tettek kérésének: eltemették, de harmadnapon, amikor kiásták, a 22 éves fiatal halott volt – írja az Adervărul a Daily Star angol napilap nyomán.

James Sakara három egyházi tagot kért meg, hogy segítsenek neki véghezvinni a csodát. Mielőtt eltemették volna, a fiatal lelkipásztor Jézus szavait idézte a Bibliából: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre”. A fiatalember értelmezése szerint ugyanis Jézus a feltámadásra is gondolt, nem csak a kenyér és bor átváltoztatására, amikor ezeket a szavakat mondta.

- Hirdetés -

A három „segédje” lekötözte a kezét, majd élve eltemették. Amikor a harmadik napon kiásták és nem kelt fel, különböző rituálékat végeztek el, hátha annak hatására feléled, de a csoda nem következett be. A három férfi közül az egyik önként jelentkezett a rendőrségnél, a másik kettő elmenekült, és elrejtőztek a hatóságok elől. A hírek szerint a 22 éves lelkipásztor a várandós feleségét hagyta maga után. 

(Címlapkép: Daily Star)– a Maszol.ro portálról

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.