Quantcast

FELTÉTEL NÉLKÜLI ENGEDELMESSÉG ISTENNEK.

1 Perc. Olvásási idő
engedelmesség-istennek

„Jézus… az általa elszenvedett dolgokból tanulta meg az engedelmességet.”

Zsid. 5:8

Engedelmesség Istennek

Az engedelmesség jutalma fantasztikus, de néha a folyamat gyötrelmes. „Bár Jézus Isten Fia volt, az elszenvedett dolgokból tanult engedelmességet. Ily módon Isten alkalmassá tette őt”

- Hirdetés -

Mielőtt Isten az Ő szolgálatában hasznos pozícióba emelne, minősít. Csodáljuk Ábrahám hitét, aki felvitte fiát, Izsákot Mória hegyére, és az oltárra fektette. De a történetnek nincs értelme, amíg el nem olvasod a fejezet első versét: „Ezek után lőn, hogy Isten próbára tette Ábrahámot” I.Mózes 22:1.

Mit tesztelt Isten?

A hitét! Az ő engedelmessége! És amikor kiállta a próbát, Isten azt mondta neki: „Áldással megáldalak, és megsokasítom a te magodat” I.Móz.22:17. Meg kell értenünk, hogy amikor imádkozunk, és Istentől sikert kérünk, lehet, hogy próbára teszi hitünket és engedelmességünket. Isten valószínűleg nem fog olyan szinten próbára tenni, mint Jézust vagy Ábrahámot.

De a kisebb próbák azok, amelyek felkészítenek arra, hogy megbirkózzunk a nagyobb feladatokkal is az Isten királyságában. Az az engedelmesség, amelyet Isten ma kíván tőled, az az engedelmesség, amely az érzéseid és körülményeid fölé emelkedik, és azt mondja: „Igen, Uram, Itt vagyok, hogy cselekedjem akaratodat!” Sikeres engedelmességet, és áldott napot. Miklós Molnár

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás