Quantcast

Ferenc pápa felhívta Ukrajna elnökét

1 Perc. Olvásási idő
AFP Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond Kijevben 2022. február 25-én.

Zelenszkij: „Az ukrán nép érzi Őszentsége lelki támogatását.”

Ferenc pápa telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki február 26-án Twitteren jelentette be Ukrajna Szentszéki Nagykövetségét. Mély szomorúságának adott hangot a kelet-európai országokban jelenleg zajló tragikus események miatt.

Az I.MEDIA által megkeresett vatikáni sajtóiroda megerősítette, hogy a hívás megtörtént, de nem közölt részleteket a beszélgetésről.

- Hirdetés -

 

Az ukrán elnök a Twitteren is megköszönte a pápának, hogy „az ukrajnai békéért és a tűzszünetért imádkozott”.

„Az ukrán nép érzi Őszentsége lelki támogatását” – tette hozzá.

- Hirdetés -

 

2021. június 29-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta Ferenc pápát Szent Péter és Pál ünnepe alkalmából. A két államfő a térséget 2013 óta sújtó konfliktusról tárgyalt. 2020 februárjában a Vatikánban is találkoztak.

Zelenszkij Ukrajna első zsidó elnöke.

Pápai erőfeszítések

Február 25-én a pápa biztosította, hogy „mindent megtesz” a válság megszüntetése érdekében, a Szvjatoszlav Sevcsukkal, a Görög Katolikus Egyház főpásztorával folytatott beszélgetés során, amint arról az egyházfő beszámolt.

- Hirdetés -

A pápa többször is kiállt a jelenlegi konfliktus békés megoldása mellett. A protokolltól eltekintve február 25-én személyesen kereste fel a szentszéki orosz nagykövetséget, hogy kifejezze aggodalmát a háborúval kapcsolatban.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás