Ferenc Pápa: Tedd le a fegyvert! – március 2-án, imára és böjtre hív Ukrajna békéjéért

3 Perc. Olvásási idő

„Imádkozzunk még intenzívebben Istenhez. Emiatt megismételek minden meghívást, hogy március 2-át, hamvazószerdát tegyük az ima és a böjt napjává Ukrajnában a békéért.”

Ferenc pápa, miután kommentálta a február 27-i evangéliumi felolvasást, és levezette a déli Angelus-t, az ukrajnai helyzet felé fordult .

A „fegyverek logikája” ördögi és perverz – mondta. És akik minden konfliktusnak igazi áldozatai, azok a „hétköznapi emberek” – „ gondolok az idősekre, azokra, akik menedéket keresnek ezekben az időkben, a gyerekeikkel menekülő anyákra …”

- Hirdetés -

Tudomásul vette a Szent Péter téren összegyűlt sok ukrán zászlós embert, sőt ukrán nyelvű imát is elmondott: Áldott legyen a Jézus Krisztus!

Íme, amit mondott:

~

- Hirdetés -

Az elmúlt napokban valami tragikus dolog rázott meg bennünket: a háború. Újra és újra imádkoztunk, hogy ez az út ne kerüljön sorra. És ne hagyjuk abba a beszélgetést; valóban, imádkozzunk Istenhez intenzívebben.

Emiatt megújítok minden meghívást, hogy március 2-át, hamvazószerdát tegyük az ima és a böjt napjává Ukrajnában a békéért. Egy nap, hogy közel legyünk az ukrán nép szenvedéseihez, érezzük, hogy mindannyian testvérek vagyunk, és könyörögjünk Istenhez a háború végén.

Akik háborúznak, azok elfelejtik az emberiséget. Nem a népből indulnak ki, nem az emberek valós életét nézik, hanem a pártérdekeket és a hatalmat helyezik mindenek elé. Bíznak a fegyverek ördögi és perverz logikájában, amely a legtávolabb áll Isten logikájától.

És elhatárolódnak az egyszerű emberektől, akik békét akarnak, és akik – a hétköznapi emberek – minden konfliktus igazi áldozatai, akik saját bőrükkel fizetnek a háború ostobaságáért. Gondolok az idősekre, azokra, akik menedéket keresnek ezekben az időkben, a gyermekeikkel menekülő anyákra… Ők testvérek, akik számára sürgős humanitárius folyosók megnyitása, és akiket szívesen látunk.

- Hirdetés -

Megtört szívvel az Ukrajnában zajló események – és ne feledkezzünk meg a világ más részein, például Jemenben, Szíriában, Etiópiában zajló háborúkról – ismétlem: Tegyétek le a fegyvereket!

Megtört szívvel az Ukrajnában zajló események – és ne feledkezzünk meg a világ más részein, például Jemenben, Szíriában, Etiópiában zajló háborúkról – ismétlem: Tegyétek le a fegyvereket!

Isten a béketeremtőkkel van, nem azokkal, akik erőszakot alkalmaznak. Mert azok, akik szeretik a békét, ahogy az olasz alkotmány kimondja, „elutasítják a háborút, mint a más népek szabadsága elleni agresszió eszközét és a nemzetközi viták rendezésének eszközét”. […]

- Hirdetés -

Szeretettel köszöntöm a ma itt jelenlévő népeket. És sok ukrán zászlót látok! [ukránul]:  Jézus Krisztus legyen dicséret!

000_32433ER.jpg
Ferenc Pápa: Tedd le a fegyvert! - március 2-án, imára és böjtre hív Ukrajna békéjéért 43

Kérjük, OSZD MEG ezt a cikket!

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.