Quantcast

A Nigériai hadsereg nem tudta megállítani a Fulani támadásokat a keresztények ellen – mondja az egyház vezetője.

3 Perc. Olvásási idő

Nigériában támadásokat kezdeményeznek a Keresztények ellen – imádkozzunk értük!

Egy Nigériai egyházi vezető felszólítja a helyi hatóságokat, hogy lépjenek fel, miután az Iszlám Fulani pásztorok nemrégiben sorra támadták a keresztényeket.

Július 23. és augusztus 2. között a közép -Nigériai Irigwe térségében mintegy 70 embert öltek meg, legalább 15 falut megsemmisítettek, és több mint 400 házat égettek fel, köztük templomokat és árvaházakat. Ezenkívül közel 20 ezer embert hagytak el.

- Hirdetés -

Múlt szerdán Dr. Stephen Panya, a Mindent Nyerő Evangélikus Egyház (EWCA) elnöke megosztott egy nyilatkozatot a támadások miatt – írja a The Christian Post.

„Több mint 21 éve a miangói irigwe -i nép, a túlnyomó keresztény közösség, a fulani milícia támadása alatt áll, ami életveszélyt, ingatlanokat és termőföldeket okozott” – mondta Panya. „Az elmúlt két hét, különösen július 23., vasárnap és 2021. augusztus 2., hétfőn, az egész Irigwe -vidék legrosszabb rémálma volt.”

„A legtöbb falu, ahol ezek a gyilkosságok és égetések zajlanak, alapvetően a nigériai hadsereg 3. páncéloshadosztályának barakkja mögött található, de ezek a milíciák megengedik, hogy a nigériai hadsereg beavatkozása nélkül folytassák szörnyű gyilkosságaikat és mészárlásaikat. más biztonsági ügynökségek …, amelyek rontják a lakosság bizalmát a katonai és biztonsági ügynökségek iránt, mint mindenki elfogulatlan védelmezőit, akiknek nincs törzse, etnikai hovatartozása vagy vallása ” – tette hozzá.

- Hirdetés -

„az őslakos fiatalokat, akik nyers hangszerekkel próbálták megvédeni magukat, agresszorként tüntették fel”.

Az Egyesült Királyságban működő Christian Solidarity Worldwide csoport jelentése szerint Ungwan Magaji, Kishicho, Kigam és Kikoba Irigwe falvak a Kaura LGA-ban, a dél-Kadunában is támadást intéztek. Legalább 48 ember meghalt, több mint 100 házat leromboltak és legalább 68 termőföldet megsemmisítettek.

„Itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség tegye félre az erőszak eredetéről és természetéről folytatott vitákat, és ehelyett arra összpontosítson, hogy nyomást gyakoroljon és segítse Nigériát a szervezett fegyveres nem állami szereplők hálózatának kezelésében.”-írja a CSW sajtó- és közügyekért felelős csoportjának vezetője, Kiri. – mondta Kankhwende közleményében.

„A kudarcot vallott kormányzás tragikus jele, hogy a kézi lőfegyverekhez hozzáférhető csoportok, amelyek állítólag idegen elemeket is tartalmaznak, továbbra is a legborzasztóbb erőszakot szabadíthatják fel országszerte, és a kisebbségi etnikai és vallási csoportokat riasztó halálteher terheli. és a veszteség.”

- Hirdetés -

Az Amerikai székhelyű üldözési felügyelet, a International Christian Concern szerint a Fulani pásztorokat a világ negyedik leghalálosabb terrorcsoportjaként jelölték ki, és jelenleg a legnagyobb veszélyt jelentik a nigériai keresztényekre.

Kapcsolódó Cikk:

- Hirdetés -

Lerombolták a gyülekezetüket, majd megölték a pásztor fiát, de ők romokon ülve is megtartották az Istentiszteletet


TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás