Quantcast

„Haiti indulás most” – mondja az amerikai kormány az amerikaiaknak; evangélikus lelkészt lelőttek, gyermeket megöltek

4 Perc. Olvásási idő

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra szólította fel az amerikaiakat, hogy „most hagyják el Haitit”, mielőtt még a kormány sem tudna segíteni nekik a távozásban, mivel a karib-tengeri országban a növekvő erőszak által kiváltott széles körű üzemanyaghiány folytatódott, miközben 17 misszionárius, köztük 16 amerikai még mindig túszul ejt. egy helyi banda 17 millió dolláros váltságdíjat követel.

„A külügyminisztérium arra ösztönzi az amerikai állampolgárokat, hogy készítsenek terveket Haiti elhagyására most, kereskedelmi úton. Amerikai állampolgárok gondosan mérlegelnie kell a kockázatokat utazó, illetve maradó Haiti fényében a jelenlegi biztonsági helyzet és az infrastruktúra kihívások „, egy nyilatkozatot az amerikai nagykövetség Haiti szerdán. 

- Hirdetés -

„A széles körben elterjedt üzemanyaghiány korlátozhatja az alapvető szolgáltatásokat vészhelyzetben, beleértve a bankokhoz való hozzáférést, a pénzátutalásokat, a sürgős orvosi ellátást, az internetet és a telekommunikációt, valamint a tömeg- és magánszállítási lehetőségeket. Az Egyesült Államok Nagykövetsége valószínűleg nem tud segíteni a Haitin tartózkodó amerikai állampolgároknak a távozásban, ha kereskedelmi lehetőségek nem lesznek elérhetőek” – figyelmeztetett a kormány. „Jelenleg továbbra is elérhetők helyek a kereskedelmi járatokon.”

A Port-au-Prince-i Evangélikus Teológiai Szeminárium közölte, hogy hallgatói koordinátora, akit Stanis Stifinson lelkészként azonosítottak, szombaton Croix-des-Bouquets-en keresztül utazott haza családjával, amikor járművüket fegyveresek támadták meg. Egyik gyermeke életét vesztette a támadásban, miközben a lelkész és idősebb fia lőtt sebekből lábadozik – írja a Miami Herald .

Haiti, keresztény segélyszolgálatok
2021. október 22-én a haiti Titanyenben lévő keresztény segélyszolgálatok előtt egy tábla áll. Az AFP által látott videó szerint egy haiti banda vezetője, aki a hétvégén elrabolt egy észak-amerikai csoportot, kivégzéssel fenyegette őket. A felvétel 2021. október 20-án készült, de csütörtökön a közösségi médiában megjelent Wilson Joseph öltönyben, fegyveres férfiakkal körülvéve olyan koporsók előtt, amelyekben bandája öt tagjának holtteste volt. RICARDO ARDUENGO/AFP a Getty Images segítségével

„Az UEBH népes családjának egy csoportja [nov. 8-án] találkozott a STEP bővítési campusán egy különleges ima pillanatra. Mi már közbenjárt Isten előtt az ország, amely mártva soha nem látott bizonytalanság, az áldozatok atrocitások haiti családok tudják, és különösen a család a lépés Student Affairs koordinátor „, a szemináriumban írt egy nyilatkozatot a Facebook oldalán hétfőn. „Utóbbi és az egész családja fegyveres támadás áldozata lett, miközben hazatért.”

- Hirdetés -

A lelkész és családja elleni támadás körülbelül három héttel azután történt,  hogy a 400 fős Mawozo banda elrabolt 16 amerikai misszionáriust, egy kanadaiat és egy helyi sofőrt, aki az ohiói székhelyű  keresztény segélyszolgálattal dolgozott.

Néhány nappal azután is, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete október 28-án sürgősségi ellátásra buzdította alkalmazottait.

„Az ENSZ megerősítheti, hogy üzenetet küldtek az ENSZ minden alkalmazottjának [okt. 28] határozottan azt tanácsolja nekik, hogy az uralkodó biztonsági és üzemanyag-helyzet miatt legalább 14 napra készletezzenek sürgősségi vízből, élelmiszerből és szükségleti cikkekből” – mondta Daniel Dickinson, az ENSZ port-au-Prince-i politikai irodájának szóvivője. A Miami Herald. „Ez a tanács összhangban van az ENSZ biztonsági és készenléti tervével.”

A keresztény segélyszolgálatok tisztviselői, akik továbbra is imádkoznak dolgozóik biztonságos visszatéréséért, korábban azt mondták, hogy az ország csaknem fele „a bandák ellenőrzése alatt áll”. Sürgették azt is, hogy imádkozzanak a folyamatos felfordulásban rekedt haitiak millióiért.

- Hirdetés -

„Az emberrablás október 16-án történt, és továbbra is várjuk és imádkozunk a 17 fős csoport szabadon bocsátásáért, ha Isten úgy akarja. Folyamatos imát kérünk az emberrablókért, hogy Isten lágyítsa meg szívüket, és hogy megtapasztalják szeretetét és jóságát” – írja a CAM szerdai közleményében . „Miközben imádkozol, emlékezz a haitiak millióira, akik súlyos felfordulás és nyugtalanság idején szenvednek. Azt kívánjuk, hogy Isten legyen „menedékük és erejük, igen jelenlévő segítség a nyomorúságban” Zsoltárok 46:1 .

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás