Hihetetlen tömeg kiáltott Istenhez a hétvégén Washingtonban, mentse meg Amerikát

5 Perc. Olvásási idő

A LEGFELSŐBB HATÓSÁGHOZ FORDULTAK AZ AMERIKAI KERESZTÉNYEK A JÁRVÁNYHELYZET ÉS A ZAVARGÁSOK KÖZEPETTE

Két ima és istentiszteleti rendezvényre került sor a bűnbánat és a közbenjárás jegyében, melynek keretében emberek tízezrei járultak szombaton a washingtoni National Mall parkba, hogy Istenhez kiáltsanak, avatkozzon be a jelen helyzetbe, és könyörüljön meg az Egyesült Államokon. 

- Hirdetés -
lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=8&loc=https%3A%2F%2Fwww.hetek

A Jonathan Cahn messianisztikus hívő vezető nevével fémjelzett „The Return” („Visszatérés”) és a Franklin Graham evangélistához köthető Washingtoni Imamenet rendezvényekre az ország minden sarkából érkeztek keresztények, és milliók követték az online közvetítéseiket is. 

Sokan, akik a Washington emlékmű előtt megrendezett rendezvényre érkeztek, később átszivárogtak az imamenetre is. Franklin Graham  menete a Lincoln emlékműtől a Capitolimig tartott, de vonulás közben számos helyen megállt a tömeg, hogy külön imádkozzanak az amerikai mentősökért, rendőrségért és más közszolgálati dolgozókért, a kormányzati vezetők bölcsességéért, a megosztás ellen és azért, hogy az Egyesült Államok visszatérjen zsidókeresztény gyökereihez. 

A menetelő keresztények több ízben spontán himnuszéneklésbe kezdtek.

- Hirdetés -

Emberek tízezrei vonultak ki az amerikai főváros emblematikus helyszínére a Lincoln emlékműhöz, hogy együtt imádkozzanak Franklin Graham evangélistával az Egyesült Államok jövőjéért.

„Kritikus pontra érkezett az ország..Közel vagyunk ahhoz, hogy elveszítsük nemzetünket…Imádkoznunk kell Istenhez, hogy avatkozzon közben. Ezért vagyunk itt, hogy imádkozzunk az országért.”

– szögezte le Graham a meneten, hozzátéve, Amerika hátat fordított Istennek azzal, hogy száműzte az iskolákból, a kormányból és a közéletből, és vissza kell tenniük őt ezekre a területekre.

„Szükségünk van Isten segítségére. Csak Isten tudja meggyógyítani a földünket és összehozni minket.”

Graham világossá tette, a menet célja az, hogy egységet mutassanak, de még fontosabb az, hogy kéz a kézben egy akaraton imádkozzanak, és kérjék Isten beavatkozását ezekben az embert próbáló időkben. 

A szervezők becslése szerint több mint félszáz ezer ember vett részt a meneten, illetve további 3,8 millióan nézték az eseményt a Facebook, a Youtube és az imamenet oldalain keresztül.

- Hirdetés -
https://youtu.be/z4sxgJXza7o
A meneten felszólalt az alelnök, Mike Pence, és az elnök is üzenetet küldött a jelenlevő közbejáró hívőknek.

„Ma, ezen a washingtoni imameneten nagyszerű tradíció folytatásának lehetünk a szemtanúi. Nemzetünk alapítása óta az amerikai nép és vezetőink is az imához fordultak a megpróbáltatások közepette.”

Pence átadta Donald Trump amerikai elnök üdvözletét is, aki megkérte őt, mondjon köszönetet a többek között érte is szóló imákért. Az elnök üzenetében kijelentette:

„Ezen az ima és visszatérés napján a First Lady és én keresztények millióihoz csatlakozunk in az Egyesült Államokban és a világ minden táján imában, ahogy szívünket Urunk és Megváltónk felé fordítjuk” 

Trump a nemzet keresztény örökségére is kitért beszédében: „Őseink nyomdokain lépve folytatjuk az isteni gondviselés védelmére való határozott támaszkodásunkat, amely tartós erőt és megnyugvást nyújt számunkra a szükség idején.”

- Hirdetés -

Mike Huckabee, Arkansas volt kormányzója, az esemény online házigazdája kiemelte, a jelenlevők saját költségükön tettek meg óriási utat Amerika minden szegletéből, hogy eljöjjenek az országért imádkozni.

„Azért vannak itt, hogy megoldják a bajt, amibe nemzetünk belekeveredett”

Prominens keresztény vezetők is színpadra álltak, hogy a legfelsőbb hatalomhoz könyörögjenek az ország jövőjéért. 

Ilyen volt Tony Perkins a Family Research Council vezetője is, aki arra kérte Istent, hadd éledjen újra szeretetük Felé, hogy félelemmentesen állhassanak meg a gonosszal szemben. 

Michele Bachmann volt kongresszusi képviselő pedig kijelentette, bár megérdemli Amerika Isten ítéletét, mégis kegyelméért és irgalmáért könyörög. 

Az imához a legnagyobb amerikai evangéliumi keresztény csatorna a CBN vezetője Pat Robertson és fia Gordon Robertson is csatlakozott, arra kérve Istent, hogy jöjjön, és gyógyítsa meg a földet, és vegye át a vezetést, mert

- Hirdetés -

„mi nem tudjuk mit tegyünk, de a szemeink Rajtad csüngenek”

A „The Return” és a „Washington Prayer March” hétvégi keresztény megarendezvényekről készült összeállításunkat exkluzív helyi tudósítással és megszólalókkal a Hetek pénteken megjelenő számában olvashatja, online előfizetéssel pedig akár már csütörtök délelőtt is.

Forrás: hetek.hu

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.