Quantcast

Hogyan nézhetett ki Jézus? Találgatnak a szakértők.

2 Perc. Olvásási idő

Szakértők találgatják, hogyan nézhetett ki Jézus.

A szakemberek úgy gondolják, Krisztus minden kétséget kizáróan galileai szemita volt, így a korszakból fennmaradt, az ehhez a csoporthoz köthető személyek maradványai segítséget jelentenek a kutatásokban.

Az adatokat felhasználva Richard Neave, a Manchesteri Egyetem nyugalmazott orvostudományi művésze elkészítette Jézus egyik lehetséges képmását. Modelljének rövid hajat választott, hiszen szerintePál apostolvalószínűleg nem írta volna, hogy „ha a férfi hosszú hajat növeszt, szégyenére válik”, amennyiben Krisztusnak hosszú haja lett volna (I. Korintus 11:14).

- Hirdetés -

A korabeli átlagot figyelembe véve Neave Jézus magasságát nagyjából 155 centiméterben, tömegét pedig mintegy 50 kilogrammban állapította meg. Mivel Krisztus hosszú időn át ácsként dolgozott, valószínűleg izmosabb volt, mint ahogy azt sokan elképzelik. Joan Taylor, a King’s College London judaizmus- és kereszténységkutatója hasonló megállapításokra jutott Jézus külsejéről szóló 2018-as könyvében – írja a Live Science.

Hogyan nézett / nézhetett ki jézus?

A szakember forrásokat és régészeti bizonyítékokat vizsgálva magasabbra, nagyjából 170 centiméteresre becsülte Krisztust, mint írja, vélhetőleg barna szeme, fekete haja és sötét bőre volt. Mivel a térség korabeli zsidói általában egymás között házasodtak, a populáció megjelenése többnyire egységes lehetett – ez megmagyarázza, hogy a Gecsemáné-kertben miért nem ismerték fel a római katonák a mestert a tanítványok között.

Taylor a periódusból fennmaradt szövegek alapján azt is megállapította, hogy az időszakban a szakáll ritka volt, feltételezhetően a tetvek miatt. A kutató úgy gondolja, hogy amennyiben Jézus jóképű lett volna, arról mindenképp megemlékeztek volna a Bibliában is, ahogy megtették Mózes és Dávid esetében.

- Hirdetés -

De hogy valójában hogyan nézett ki jézus, még kutatják a szakértők!

Kapcsolódó Cikk: 10 Megvallás – Ezeket a bibliai verseket valld meg minden nap!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás