Quantcast

„Isten egy egész sereget küldött, hogy harcoljon értem” – A hétgyerekes családapa túlélt egy agyi aneurizmát.

Angel Apreciado a texasi San Antonióból hétgyermekes édesapa, aki 37 éves korában majdnem meghalt egy súlyos agyi aneurizma miatt. Négy hónapot töltött az intenzív osztályon, de végül felépült, és hazamehetett a családjához.

5 Perc. Olvásási idő

Angel Apreciado a texasi San Antonióból hétgyermekes édesapa, aki 37 éves korában majdnem meghalt egy súlyos agyi aneurizma miatt. Négy hónapot töltött az intenzív osztályon, de végül felépült, és hazamehetett a családjához.

Felesége, Maria Apreciado szerint igazi csoda történt. „Agyhalottnak kellett volna lennie, csak egy zöldségnek – legalábbis ezt mondták nekem. Van Isten, és nem süket. Mindig őrizd meg a hitedet” – mondta a nő, miután a család már túl volt a megpróbáltatásokon.

- Hirdetés -

Angel 2020 októberében fedezte fel, hogy magas a vérnyomása, amikor fogorvoshoz ment egy gyökérkezelés miatt. Fájt és megduzzadt az állkapcsa, ezért antibiotikumot és vérnyomáscsökkentőt írtak fel neki, de miután a duzzanat lelohadt, a férfi nem ment vissza a fogászatra.

cgtHbve
Fotó: Maria Apreciado/Facebook

Csakhogy 2021 áprilisában a dolog megismétlődött, és Angel ezúttal is ugyanazt tapasztalta a fogorvosi rendelőben. Aztán április 20-án súlyos fejfájásra panaszkodott, és nem tudott elaludni. „Körülbelül hajnali 4-kor mondtam neki, hogy menjen, és zuhanyozzon le. Nem segített, ezért reggel 8-kor elvittem a sürgősségre” – emlékezett vissza Maria.

A házaspár egyik fiának, Jonah-nak éppen aznap este volt egy baseballmeccse, és Angel azt mondja, utólag csak erre emlékszik, meg arra, hogy vezetés közben néha mintha elsötétült volna előtte a világ. „Maria azt mondja, besétáltam a sürgősségre, tudtam beszélni az ápolónővel, megértettem, hogy agyi aneurizmám van, és azt mondtam: Rendben, képes vagyok megbirkózni ezzel. De nem emlékszem” – magyarázta a férfi.

- Hirdetés -

Mivel nagyon magas volt a vérnyomása, és a stroke tünetei jelentkeztek nála, az orvosok elvégeztek egy sor vizsgálatot. Közben Maria felhívta az apósát, aki egy pünkösdi gyülekezetben szolgált lelkészként, és megkérte, hogy jöjjön be a kórházba imádkozni.

Másnap még rosszabbra fordult a helyzet, Angel csak segítséggel tudott felülni, és nem tudott összefüggően beszélni. Az orvosok ekkor arra kérték Mariát, hogy válasszon három lehetőség közül: a hospice ellátás, a lélegeztető gép és a tracheotomia, vagyis légcsőmetszés között. Miután a gyerekekkel is megbeszélte, a nő a harmadik lehetőség mellett döntött.

Angel több stroke-ot is kapott. Június 4-ig a San Antonio-i Metropolitan Methodist Hospital sebészeti intenzív osztályán maradt, és a következő 10 hétben még két másik kórházban is kezelték. Maria elmondta, hogy ez idő alatt a látogatók szavai és imája segített neki és a gyerekeinek szembenézni a megpróbáltatásokkal.

A családot nagyon megviselte ez az időszak. „Az ablaka előtt ültünk, és arról beszélgettünk, hogy ki fogja pelenkázni, mosni a fogát, fésülni, és lényegében gondoskodni a személyes higiéniájáról. Mondtam a gyerekeimnek, hogy egyedül kell lennem, és hosszú autóutakra mentem, hogy kisírjam magamat” – idézte fel Maria.

- Hirdetés -

„Az orvosok bejöttek, és azt mondták, hogy nem történt előrelépés. Láttam, hogy néha kinyitja, majd becsukja a szemét, de az orvosok szerint ez csak reflex volt” 

– magyarázta a nő. Egy nap azonban Angel megszorította a felesége kezét, éppen amikor Maria azt mondta neki, mennyire hiányzik neki, hogy egymás kezét fogják. „Attól a pillanattól kezdve én is kitartottam, és tudtam, hogy csoda fog történni” – mondta Maria.

- Hirdetés -

„Nem akartam, hogy lemondjon rólam, mert még éltem, csak nem tudtam mozogni vagy beszélni. De mindent hallottam” – emlékezett vissza Angel. A férfit végül 2021. augusztus 20-án engedték ki a kórházból, és fokozatosan egyre erősebb lett. Nem sokkal később a család egy közel 10 ezer dolláros adományt kapott egy labdarúgó- és pompomlány szövetségtől, amelynek egy ponton mind a hét gyerekük tagja volt. Bár Maria kezdetben tiltakozott, Laura Ruiz és Joe Sanchez, akik az adománygyűjtést szervezték, nem fogadtak el nemleges választ.

gEpDsWO
Fotó: Maria Apreciado/Facebook

Angel mostanra teljesen felépült, újra tud járni és beszélni, és a házaspár hét gyereke közül – AlexisMalachiAngel Jr.JonahGenesisAddie és Chris – jelenleg néggyel él együtt. A gyerekek közül a legidősebb 23, a legfiatalabb 9 éves.

„Isten egy egész sereget küldött, hogy támogasson és harcoljon értem. Csodák igenis történnek, és én vagyok erre az élő bizonyíték” – mondta Angel, aki rendkívül hálás csodával határos felépüléséért.

„Áldottnak érzem magamat, örökre hálás leszek Istennek, és hiszek benne, hogy ha valaki ezeket a sorokat olvassa, azt megérinti Isten, és hinni kezd benne” – tette hozzá Maria.

Ha szeretnél még hasjonló cikkeket, kérjük oszd meg.

- Hirdetés -
FORRÁSOK: filantropikum.com
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.