Quantcast

Isten ugyanaz, mint 2000 évvel ezelőtt”- így tart ki egy kijevi keresztény család

3 Perc. Olvásási idő

Több, mint hárommillióan menekültek el eddig Ukrajnából a háború alig egy hónapja alatt. Több család, köztük számos keresztény is azonban úgy döntött, marad a bizonytalan kilátások elé néző fővárosban, Kijevben. 

Alexander Muszijenko, felesége, Irina és három gyermekük szintén úgy döntött, minden veszély ellenére maradnak. A nehéz körülmények között is Istenre, és hitükre támaszkodnak. 

„Amikor kirobbant a háború, nagyon sokakon eluralkodott a félelem, a pánik és a szorongás, az emberek nem tudták, mi tévők legyenek. Rengetegen összepakolták az életüket és elmenekültek nyugatra, más országokba” – nyilatkozták a Premier Christian News portálnak.

- Hirdetés -

„Mi is éreztük a szorongást, ugyanakkor rájöttünk, hogy nem szabad félelemből döntenünk, hanem Isten vezetését kell követnünk.

Miután imádkoztunk, úgy éreztük, Isten azt üzeni nekünk, hogy maradjunk. Azt mondta: Én fogok harcolni értetek, maradjatok erősek a csendességben, a bizalom a ti erősségetek” – tették hozzá. 

A család tehát buzgón imádkozott, és a maradás mellett döntött. Látták, mennyi stresszes, kimerült, szorongó, rettegő és kiszolgáltatott ember van körülöttük, akik a segítségükre szorulnak.

- Hirdetés -

A gyermekek, a 12 éves Eliana, a 16 éves Timur és a 7 éves Makar is megijed időnként a bombázásoktól, de az ima mindig helyreállítja a békességüket és bátorságot önt beléjük. 

Irina, az anya szerint minden reggel az az első a számukra, hogy leellenőrzik, barátaik is túlélték-e az éjszakát. 

„Ez a legijesztőbb, az ember mindig attól tart, hogy valakivel történt valami.

De azt hiszem, egy ponton a második világháború alatt is az emberek folytatták a mindennapi életüket, takarítottak és főztek, hogy normálisak tudjanak maradni.”

- Hirdetés -

Rendkívül letöri azonban az, hogy számos családot választott el a háború és számos gyermeket is megfosztott a gyermekkorától. 

„Milliók imádkoznak Ukrajnáért minden egyes nap, és hiszünk benne, hogy Isten győzelmet hoz. Nem lehet másképp…

- Hirdetés -

Nem tudjuk mit hoz a következő óra, de Isten most is ugyanaz, mint kétezer éve.”

Férje, Alexander annak ellenére is bizakodó, hogy jelenleg is orosz tankok tartanak Kijev felé. 

„Nem mindig tudjuk, Istennek mik a szándékai, de dolgozik. Nem hagyta abba a munkát, nekünk csak bízni és hinni kell benne… nem kétséges, hogy szellemi ütközetről is szó van itt… Isten szava élő, ható, erőt ad és az ő szelleme él bennünk. Isten hatalmas, hatalmasabb, mint bármely ellenség.”

(Premier)

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás