„Készüljön fel a keresztényüldöztetésre” – figyelmeztet az amerikai evangélista, miután letartóztatták a londoni homoszexualitás elleni prédikációja miatt.

4 Perc. Olvásási idő

Egy amerikai evangélista, akit nemrég tartóztattak le Londonban a homoszexualitás elleni prédikáció miatt, figyelmezteti az egyházat a növekvő keresztényüldözésre, beleértve a szólásszabadság elnyomását is.

Ryan Schiavot, aki az Utolsó Napok Szószékügyi Minisztériumát vezeti , július 22 -én tartóztatták le Londonban, mert azt hirdette, hogy a homoszexualitás bűn.

Schiavo amerikai lelkész, aki gyakran Londonba utazik, hogy a köztéren szolgáljon a brit fiataloknak. A letartóztatás idején Schiavo az evangéliumot hirdette, miközben további témákkal is foglalkozott, mint például a homoszexualitás és a transzneműség.

- Hirdetés -

„Az evangéliumot prédikáltam az utcákon, mint gyakran, de ez körülbelül 30 perces üzenet volt, és egy hosszú üzenet során sok olyan témát érinthetek, amelyek véleményem szerint relevánsak.” Schiavo mondta a The Christian Post-nak . 

„Egy ponton beszéltem a homoszexualitás és a transzneműség kérdéséről” – folytatta. „Azt mondtam, hogy a homoszexualitás bűn; beszélek [arról], hogy milyen romboló hatású, és milyen károkat okoz a transznemű napirend a gyerekeknek az iskolákban, mert itt nagyon fiatalon nyomják rá a gyerekeket.”

Az üzenet során Schiavo azt is állította, hogy „azok a templomok, amelyeken szivárványzászlók vannak”, „nem igazi egyházak”.

- Hirdetés -

Megjegyzéseire válaszul egy fiatal leszbikusnak hitt nő hívta a rendőröket az amerikai evangélistára.

A letartóztatást dokumentáló videófelvétel szerint Schiavo állítólag megsértette a közrendről szóló törvény 4A.

A törvény kimondja, hogy „a személy bűnös bűncselekményben, ha zaklatást, riasztást vagy szorongást kiváltó szándékkal a) fenyegető, sértő vagy sértő szavakat vagy viselkedést vagy rendetlen magatartást használ, vagy (b) minden olyan írást, jelzést vagy egyéb látható ábrázolást jelenít meg, amely fenyegető, vagy sértő. „

„Megtiszteltetés Jézus Krisztusért szenvedni” – jelentette ki Schiavo, amikor a Fővárosi Rendőrkapitányság letartóztatta. Azt is állította, hogy „Isten olyan szigorúan fogja megítélni ezt az országot”, amiért felkarolta az LMBT ideológiát.

- Hirdetés -

Schiavo a The Christian Post című lapnak elmondta, hogy „10 órára börtönbe helyezték, és az Országos Egészségügyi Szolgálat mentális egészségi állapotát értékelte, mielőtt az éjszaka közepén kiengedték”.

A mentális egészségügyi értékelés során, amely 30 percig tartott, Schiavo „személyes kérdéseket” tett fel családjával, munkájával és fizikai jólétével kapcsolatban. Azt állította, hogy az értékelést arra használták, hogy „meggyőzzenek arról, hogy többé ne beszéljek a homoszexualitásról a nyilvánosság előtt”.

- Hirdetés -

„Ő (a mentálhigiénés értékelő) azt akarta, hogy erősítsem meg őt, és csak azt mondjam:” Rendben „, és egyetértek, én pedig soha nem tettem” – mondta Schiavo a  The Christian Postnak .

Schiavo arra figyelmeztetett, hogy az értékelés használata további bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az Egyesült Királyságban „nagyon rosszul mennek a dolgok”, amikor a vallásszabadságról és a szólásszabadságról van szó.

„Mindezek az intézmények együtt dolgoznak egymással; ők Krisztus-ellenesek”-állította Schiavo. 

Itt az ideje, hogy az egyház felébredjen, és felkészüljön az üldöztetésre.

Azt is megjegyezte, hogy „a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága nagyon veszélyben van a nyugati világban, és aggódom amiatt, hogy sok ilyen nyugati ország kommunista lesz”.

Bár Schiavót hivatalosan nem vádolták bűncselekménnyel, letartóztatása „három évre az országos rendőrségi nyilvántartásba” helyezi.

- Hirdetés -

Jelenleg az Egyesült Királyságban működő Christian Legal Center jogi szervezettel dolgozik az ügy megdöntésén.

További cikk a témában: LMBTQ Keresztény szempontból, Ugyanazon neműek házassága Az Egyesült kriályságban

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.