Két keresztényt megöltek, több tucatnyi embert elraboltak az egyház elleni támadásban Nigériában

2 Perc. Olvásási idő

JOS , Nigéria , 2021. november 2. ( Morning Star News ) – Két keresztény meghalt egy istentisztelet elleni támadásban Kaduna állam déli részén, vasárnap (október 31.), nyolc másik pedig a túlnyomórészt keresztény lakta falvak elleni korábbi támadások során.

A baptista hívőket ért halálos támadás a Chikun megyei Kakau Daji faluban több tucat keresztény elrablását is eredményezte a vasárnapi istentiszteleten – közölték az egyház vezetői.

- Hirdetés -

„Két keresztényt megöltek a templomban a reggeli istentisztelet során, és sok másikat fegyverrel vittek el a fegyveres fulani pásztorok” – mondta Ishaya Jangado, a kadunai baptista konvent elnöke a Morning Star Newsnak adott SMS-ben.

Joseph Hayab, a Nigériai Keresztény Szövetség (CAN) Kaduna Állami Tagozatának elnöke nehezményezte, hogy a nigériai kormány évek óta tartó támadások után képtelen volt megállítani az ilyen atrocitásokat.

„A keresztényeket haladék nélkül megölik, és a kormány figyelmetlenséget tanúsít a szörnyek elleni küzdelemben” – mondta Hayab. „Ezek a gonosz emberek túl sokáig zaklatnak bennünket.”

- Hirdetés -

A Zangon Kataf megyei Jankasa faluban a fulani pásztorok október 25-én négy keresztényt megöltek, hármat megsebesítettek – közölték a lakosok. Samuel Aruwan, Kaduna állam bel- és belügyi biztosa Luka Nelson, Timothy Koni, Pasi Peter és George Francis személyében azonosította a halottakat. Lövésben megsebesült Daniel Dauda, ​​Extra James és Henry Frances.

„A sérülteket jelenleg kórházban kezelik” – mondta Aruwan.

Forrás: christianheadlines.com

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.