Kijev polgármestere a fővárosba hívja Ferenc pápát békefelhívásra

2 Perc. Olvásási idő
Assisi szent ferenc imája

A Vatikán elárulta, Kijev polgármestere hivatalos meghívást intézett Ferenc pápához, hogy látogasson el a hónap elején az ukrán fővárosba.

Kedden egy vatikáni tisztviselő közölte, hogy Vitalij Klicsko levelet írt a pápának, amelyben sürgette, hogy látogasson el a városba, mivel szerinte kijevi jelenléte „kulcsfontosságú lenne az életek megmentése és a béke felé vezető út kikövezése szempontjából”.

A Vatikán megerősítette, hogy a pápa megkapta a levelet, de nem tett említést egy jövőbeli utazásról.

- Hirdetés -

Klitshko levelében azonban azt írta, hogy ha az utazás nem lehetséges, akkor egy élő vagy rögzített videokonferencia is hasznos lenne.

„Egy közös videokonferenciát kérünk, amelyet rögzítenének vagy élőben közvetítenének. Törekszünk arra, hogy Zelenszkij elnököt is bevonjuk ebbe a hívásba”.

A levél így folytatódott:

- Hirdetés -

„Felszólítjuk Önt, mint szellemi vezetőt, hogy mutassa meg együttérzését, álljon az ukrán nép mellé azzal, hogy közösen terjesztjük a békére való felhívást”.

Kijev polgármestere nem először szólítja fel a vallási vezetőket, hogy foglaljanak állást Oroszország akcióival szemben. Március 5-én Klitshko egy videót tett közzé a Twitteren, amelyben a világ vallási vezetőit arra szólította fel, hogy jöjjenek Kijevbe.

„Ami Európa szívében történik, megérinti bolygónk minden lakójának szívét, akik szeretik az igazságosságot és a jóság értékeit, régiótól és vallástól függetlenül. Kifejezetten arra kérem a vallási vezetőket, hogy foglaljanak állást és vállalják fel a rájuk háruló erkölcsi feladatot, és büszkén vállalják vallásuk felelősségét a békéért” – mondta Klitshko.

Ferenc pápa eddig kerülte, hogy nyilvánosan, név szerint elítélje Oroszországot az invázió miatt. Elutasította azonban Oroszország azon kijelentését, hogy „különleges katonai műveletet” hajt végre, de háborúnak nevezte azt, amely „vér és könnyek folyamait” okozza.

A pápa azt is mondta, hogy „a Szent Tenger kész mindent megtenni, hogy a béke szolgálatába álljon”, és két bíborost küldött pápai követként Ukrajnába.

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.