Quantcast

Közeleg az Úr második eljövetele!

7 Perc. Olvásási idő

Amikor Jézus második eljöveteléről van szó, sokan idézik a verset: „Az Atyán kívül senki sem ismeri az órát” (vö. Mt 24:36).

A legtöbb esetben ezzel zárul le a téma. De miért beszél akkor Jézus két fejezetben (Máté 24-25) a második eljövetelének jeleiről, az utolsó időről és az eljövendő királyságról? Az Úr az idők jeleit adta nekünk annak bizonyítására, hogy hamarosan eljön. Ma lehetőségünk van megtapasztalni az Úr második eljövetelét és az elragadtatást. Ez egyedülálló a történelemben. Az ördögnek, az ősi kígyónak sikerült sok hívőt elcsábítani és megtéveszteni Jézus második eljövetelét illetően.

Sokan úgy gondolják, hogy ez nem lesz ilyen hamar, még mindig van 30 évünk, és még mindig meg tudjuk csinálni ezt és azt. Az ördög nem feltétlenül fogja azt mondani, hogy Jézus nem tér vissza, de felhígítja és semlegesíti a szót, hogy időt nyerjen. El akarja pusztítani a tudatot a hívőkben, hogy Jézus Krisztus újra eljön a közeljövőben. Amikor azt mondjuk, hogy az ő eljövetele nem olyan fontos, az azt mutatja, hogy nem szeretjük őt. Az idők jelein keresztül Isten fel akarja ébreszteni bennünk az elvárást, és el akarja érni, hogy felkészülünk. Ha Jézus Krisztus után sóvárgunk, felkészülünk az eljövetelére. Viszont a kígyó el akar altatni minket, hívőket, mondván: „A jelek és a második eljövetel nem annyira fontosak. A lényeg, hogy szeresd az Urat, akkor nincs szükséged semmilyen jelre.” A kígyó nagyon ravasz, hasított nyelvvel beszél. Szeretnünk kell Istent, de figyelnünk kell az idők jeleire is. A tájékozódás az idők jelei felé és a visszatérés elvárása megváltoztatja a mindennapi életünket és imánkat. Amikor a király megérkezik, nem mondhatjuk: „Nem érdekelt, hogy pontosan mikor jössz. Többé-kevésbé mindig készen álltunk. De nem számítottunk rá, hogy most eljössz.” Amikor jön egy király, az egész ország felkészül. Minél több jeleit látjuk eljövetelének, annál inkább nővekszik bennünk a vágy, hogy fel kell készülnünk, és ne aludjunk el. Lássunk át a kígyón, és győzzük le!

- Hirdetés -

Világszerte nagy katasztrófák, földindulások, földrengések. Forgószelek városokat fognak lerombolni, tűz által nagy pusztítások és pusztulások lesznek. Élőlények és az emberek harmadrésze el fog pusztulni. Ivóvíz hiányok lesznek. A föld egy részén semmi nem fog megteremni, mert nagy szárazság és éhínség lesz, ezért nem lesz élelem. Ez a három és fél év a nagy megpróbáltatásokról szól.

“Ezek után jön el Jézus Krisztus a földre. Ennek az égen nagy jele lesz, minden szem látni fogja. Hozza magával mindenkinek a jutalmát. Ő fogja kiválasztani az embereket a hitük és cselekedeteik által.” Jelenések 20:12-15

“Nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni.” Hoseiás 12:1

- Hirdetés -

“És lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.” Máté 24:7

“Mert akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta, mindezidáig, és nem is lesz soha.” Máté 24:21

“És mindenféle nagy földindulások lesznek, és éhségek, és döghalálok, és rettegtetések, és nagy jelek lesznek az égből.” Lukács 21:11

“És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének egyetlen ember sem menekülhetne meg, de a választottakért, megrövidíttetnek azok a napok.” Máté ev. 24:22

- Hirdetés -

Jézus Krisztus eljövetelének időpontját, csak a Menyei Atya tudja.

A Jánosi Jelenésekben le van írva, minden egyes katasztrófa.

- Hirdetés -

János 13:1-2

Jelenleg is tombolnak a katasztrófák a világan:

Világjárványok (COVID-19)

Németországi özönvíz

Californiai tűzesetek

Inflációk

- Hirdetés -

Vizhiányok

Orosz – Ukrán háború

És még sorolhatnám, de ehelyett imádkozzunk ezekért.

Nem tudjuk megkülönböztetni az évszakok járását, reggelre tavaszi napra ébredünk, majd az őszi szellő borzolja a hajunkat, a nap folyamán a napsugarak eszünkbe juttatják a nyár melegét, estére pedig a zord párnánkra téli álomra hajtjuk le fejünket.

Háborúk tombolnaktűzvész pusztít, természeti katasztrófák fenyegetnek és ,,döghalál’’ sújt a világunkra, országunkra, népünkre és otthonunkra.

Kétségbeesünk, vásárolunk, rettegünk .Csodálkozva és megdöbbenten tesszük fel sokszor a kérdést, hogy miért esik szét szemünk láttára a Föld és az emberiség Azért, mert: mára már semmi sem szent, a szeretet értékét vesztette, az emberek lopnak, csalnak, hazudnak, kihasználnak, átvernek, gyűlölködnek, irigykednek, ócsárolnak. Építenek, gyarapítanak, szennyeznek, elégedetlenkednek és egyre magasabbra akarnak törni.

A pénz értéke birtokába kerítette az embereket és átvette a hatalmat. Háttérbe szorította az igazán fontos dolgokat a családot, a boldogságot, az együtt töltött perceket, a közös nevetéseket, a szabadidőt, az önfeledt mosolyokat.Az idő észrevétlenül folyik ki a kezeink közül, rohamosan telnek a percek, az órák, a napok és az évek.

Nincs idő a megállásra, a pihenésre, az összetartásra, a szeretetre és az együttlétre sem. Embertelen módon élünk.Nem bízhatunk senkiben és bennünk sem bízhat senki. Elsorvadt, beteg, megroskadt világot alkottunk: megfertőztük, megmérgeztük, tönkretettük Földünket. Mindez egy napon magával ragad bennünket és akkor mindent itt hagyunk.

Mi pedig a saját érdemünk szerint megyünk át a túloldalra, de ugye nem mindegy, hogy mikor jön el az a pillanat és az sem mindegy, hogy hogyan?! Most akaratunk ellenére lehetőségünk adódik arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkozzunk, mindazon, ami a szemünk előtt beteljesedik. Töltsétek ezt az időt megfontoltan és értékesen.

Olvassátok Bibliát és beszélgessetek sokat. Hívjátok fel a távolban levő szeretteiteket. Éreztessétek azt, hogy fontosak vagytok egymásnak. Öleljétek, értsétek meg és bátorítsátok egymást. Ugyanakkor ne csak a kezeteket mossátok tisztára, hanem a lelketeket is. Imádkozzunk egymásért a Földünkért, az életünkért, és bocsássunk meg egymásnak.

Merjünk meghajolni a magasságos Isten előtt.

Kérjük OSZD MEG ezt a cikket!

Kapcsolódó cikk: Az utolsó napok eseményei – Ideje felkészülni?Nevtelen 728 × 200 keppont

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

 

 

 

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás