Quantcast

Lerombolták a gyülekezetüket, majd megölték a pásztor fiát, de ők romokon ülve is megtartották az Istentiszteletet

3 Perc. Olvásási idő
Istentisztelet a lerombolt templomon

Annak ellenére, hogy lebontották az Ekklesiyar Yan’uwa, a nigériai (EYN) templomhoz tartozó templomépületet Maiduguriban, Borno állam fővárosában, a tagokat augusztus 8 -án, vasárnap mégis megtartották a bontott helyszínen az Istentiszteletet.

A jelentések szerint a templom épületét augusztus 5 -én lebontották a Borno Geographic Information System (BOGIS) és a Civil Joint Task Force (CJTF) tisztviselői, így az egyháztagok szolgálati hely nélkül maradtak.

Emellett az egyház bontásakor augusztus 5-én megölték a 29 éves Ezekiel Bitrus Tumba (ECWA) lelkipásztor fiát.

- Hirdetés -

Az egyházi istentisztelet képeit megosztva a Hausa Christians Foundation, a HACFO ezt írta a Facebookon: Romokon ülve is megtartották keresztények az istentiszteletet, miután lerombolták gyülekezetüket. Azt hitték, hogy az épület a gyülekezet, de a gyülekezet örökre megállíthatatlan és elpusztíthatatlan”

„Jézus azt mondta, én építem a templomomat, és a pokol kapuja nem győz ellene.”

Eközben a Nigériai Keresztény Szövetség (CAN) elnöke, Williams Naga püspök határozottan elítélte Ezekiel Bitrus Tumba, az Ecwa egyházi lelkész fia fiának meggyilkolását, valamint a Nigériai Brethern Local Church lebontását.

- Hirdetés -

Naga augusztus 7 -én, szombaton tartott sajtótájékoztatóján elmondta: „Az az esemény, amely 2021. augusztus 5 -én, csütörtökön történt, az EYN LCB Maduganari lebontása, egy testvér, 29 éves Ezekiel Bitrus Tumba megölése és öt másik személy megsebesítése volt. tragikus, elítélendő volt a polgári JTF munkája az egyház helyiségeiben.

„A Borno Geographic Information System (BOGIS) tisztviselői, ügyvezető titkáruk, Engr Adams Bababa vezetésével a CJTF -t nemcsak lebontás céljából hozták az egyházhoz, hanem végül megölték testvérünket és fiunkat.

„A fiatalok reakciója az ezt követő jelentést az emberek mobiltelefonjainak lefoglalása okozta, és a BOGIS nem volt hajlandó ugyanazokat a telefonokat visszaadni az embereknek.

„Az egész keresztény közösség gyászos hangulatba került, amikor testvérét, aki a buzgó BOGIS vezetője és a CJTF a korai sírjába küldte, egyszerűen azért, mert kiállt az egyház terjeszkedésében.

- Hirdetés -

„Sajnos, mi, az állam keresztényei 1979 óta megtagadtuk tőlük az oklevelet az egyház építéséről, de földeket/telkeket szerezünk meg„ Megbízási okirattal, hogy felépítsük istentiszteleti helyünket”.

„Úgy tűnik, hogy a BOGIS ezen legújabb tevékenységeivel biztosítja, hogy egyetlen egyház sem létezhet az államban, és feszültséget szíthat, és elégedetlenséget okozhat a békeszerető keresztények és muszlimok között, akik törékeny állapotban vannak, mint Borno.”

- Hirdetés -

Mindezek ellenére; “Krisztus Gyülekezete” nevű keresztény közössége, dicséreteket énekelve menetelt a lerombolt gyülekezeti házhoz, és a romokon ülve hallgatta a prédikátor szavait.


TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

írta: Orgován György.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás