Quantcast

LMBTQ Keresztény szempontból – Orgován György

5 Perc. Olvásási idő

Az LMBTQ mozgalmak egyik nagy kritikusai a keresztények, és a vallás, mely egyértelműen kimondja, hogy a homoszexualitás bűn és elfogadhatatlan, deviáns viselkedésforma. hogy hogyan látom a kereszténység és a homoszexualitás helyzetét?

Mi a véleményem a melegekről?

- Hirdetés -

A múltban botrányos volt a viszonyulásom az egész témához. Megtérésem előtt, de utána sem értékeltem a másságot.

Bűnnek tartom-e a homoszexualitást?

Személy szerint IGEN, de nem elítélni szeretnék bárkit is!

- Hirdetés -

A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki.

Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.

Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők.

Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.

- Hirdetés -

Ami még fontos, hogy nem csak ők bűnösök!

aki azt mondja, hogy nem bűnös, becsapja magát. Az ember azért igaz és azért nem bűnös, mert Jézus megbocsájtotta a bűneit. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy ki hogyan él, mert mindenki bűnös, és híjával van Isten dicsőségének, hogy ha Jézus Krisztussal nem tud új életet kezdeni.

- Hirdetés -

De ismét írom, nem elítélem ezeket az embereket, mert ez nem az én feladatom!

Én az efajta viselkedési formát utasítom el.

A Biblia azt mondja a bűnről hogy „egy bűnötök van, mégpedig az, hogy nem ismertek engem”.

Isten szereti a melegeket?

Persze, 100 százalék. Isten mindenkit szeret.

- Hirdetés -

Lehet-e tehát valaki Isten előtt úgy is kedves, hogy meleg?

Maga az ember kedves Isten előtt! „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” (Jn 3:16)

Tehát, Isten ekkor a Melegekért is tette ezt. Isten a Bűnt gyűlöli, és minden olyan formát(viselkedést) ami bűnt szül.

Istennek terve nem az, hogy fogságban legyél, nem az, hogy vádlás alatt legyél, hanem hogy szabad legyél.

A hívő emberek hogyan tudják egy homoszexuális ember számára képviselni Isten szeretetét?

Bárki mondhatja nekem, hogy kezdjek el szeretni valakit, de mindhiába, mert ha a szívemben nem ez az igazság, akkor egy feladat lesz, és ennek a terhe alatt megroppanok. Isten nem azt akarja, hogy én valami hamisat képviseljek. Isten első körben engem akar meggyőzni arról, hogy mennyire szeret, és miután ezt megértem, akkor egy természetes szeretetlégkör lesz bennem. Első körben tehát nem azon van a hangsúly, hogy hogyan viselkedjek másokkal, hanem azon, hogy minél többet átvegyek abból, a szeretetből, amit Isten ad nekem, Hogy én ezt a szeretetet tudjam továbbadni, és akkor nem feladatként fogom már az egészet értelmezni.

Milyen jövőképet látsz társadalmi szinten, illetve a keresztények hozzáállását illetően az LMBTQ-közösség elfogadásával kapcsolatban?

100%, hogy Isten férfivá és nővé teremtette az embert, és csak egy férfi és egy nő kapcsolatából születhet gyermek. Az is tény, hogy Isten mindenkit szeret. Az is tény, hogy manapság, sok másfajta érték, gondolkodásmód erősen képviselteti magát a társadalomban. Azt gondolom, hogy eddig óriási szakadék volt az egyház és a melegek között, és nagyon egyszerű volt a képlet: ők pokol, mi menny. Aki meghallotta keresztényként, hogy valaki meleg, messzebb szaladt tőle. Nem volt semmilyen szinten kapcsolat, így azt, hogy Isten szeret téged, még akkor is, ha meleg vagy, nem tudtad elhinni. Ebben abszolút látok előrelepést, ugyanakkor szerintem nem az a kérdés, hogy mi a társadalmi közösség jövője, mert minden ember egyén. Isten egyénekben gondolkodik, és egyéneket állít helyre, nem közösségeket.

A Lényege ennek a cikkenek nem az, hogy ki bűnös, ki nem, hanem az, hogy tudatára adjam ezeknek az embereknek hogy Isten szereti őket is. De nem fogadja el ezt a viselkedési formát!

Ha Te épp ezek az emberek közé tartozol, elnézést kérek a véleményemért.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás