Quantcast

Az Evangéliumot hírdette ezért, megerőszakolták a lelkész 4 éves kislányát.

7 Perc. Olvásási idő

A hindu szélsőségesek megerőszakoltak egy lelkész 4 éves lányát Közép-Indiában, mert nem volt hajlandó abbahagyni az evangélium megosztását-írja a térség misszionáriusa.

Samuel lelkipásztor, az Open Doors USA partnere Indiában, a The Christian Postnak elmondta, hogy az évek során a szolgálata a dél -ázsiai országban a hitéért üldözött keresztények százai mellett jött létre. 

Elmesélte egy lelkipásztor és felesége történetét, akik nem sokkal a házasságkötésük után úgy döntöttek, hogy egy közép -Indiai kisvárosba költöznek, hogy elkezdjenek szolgálni a gyermekekért.

- Hirdetés -

„Az evangéliumot ajánlják fel azoknak a gyerekeknek, akiket otthonukban hagytak el” – mondta Sámuel. „Nem sokkal később ezek a gyerekek jól kezdtek járni az iskolában, és megváltoztatták a viselkedésüket, ezért szüleik kíváncsiak lettek, és kérdezősködni kezdtek Jézusról.”

A növekvő érdeklődéssel a kereszténység iránt a lelkész és felesége úgy döntöttek, hogy egy kis templomot alapítanak otthonukban. Körülbelül abban az időben kislányuk a helyi iskolában kezdte az óvodát. 

Nem sokkal azután, hogy az egyház elkezdődött, hindu szélsőségesek egy csoportja sarokba szorította a lelkészt, és megparancsolta neki, hogy hagyja abba az evangélium megosztását. „Azt mondták neki, hogy hagyja abba az istentiszteleteket, vagy figyelmeztették, hogy súlyos következményei lesznek” – mondta Samuel.

- Hirdetés -

A lelkész azonban megállta a helyét, és azt mondta a hindu szélsőségeseknek: „Istenem elhívott, hogy szolgáljam ezeket a gyerekeket és ennek a városnak az embereit. Továbbra is hirdetem az evangéliumot. Tégy velem, amit akarsz.”

Nemsokkal később a lelkipásztor egy minisztériumi képzési konferenciára utazott, amikor felesége telefonhívást kapott a lányuk iskolájából, és közölte, hogy a kislány beteg és hány. 

– Azt mondták: „Vigye el orvoshoz, nagyon rosszul van” – mondta Samuel. – Nem hagyta abba a sírást, ezért anyja elvitte az orvoshoz.

A kórházban az orvosok közölték a lelkész feleségével, hogy megerőszakolták a lányukat

- Hirdetés -

„A hindu szélsőségesek néhány férfit terveztek és bevetettek az iskolába, akik megerőszakolták a 4 éves gyereket” – mondta Samuel. – Ez összetörte a lelkész és felesége életét.

Annak ellenére, hogy többször próbáltak panaszt indítani a rendőrségen, a lelkészt és feleségét figyelmen kívül hagyták. 

- Hirdetés -

„Fogalmuk sem volt, mit tegyenek; az iskola mindent tagadott, és a rendőrség nem hallgatott ránk.” – mondta Samuel. – Végül egyik önkéntesünk kapcsolatba lépett velük, és azóta is szolgálunk nekik.

„Nehéz nekik, de Isten kegyelméből ki tudtak szolgálni őket nehéz helyzetükben” – folytatta. „Isten használja. A lelkész azt mondta nekem, amikor találkoztam vele, feladta volna szolgálatát a gyermekükkel történtek miatt. De képesek voltak felépülni és megérteni, hogy Isten továbbra is felhasználhatja őket, hogy másokat Krisztushoz vezessen. ”

Ma – folytatta a szolgálatot – a gyerekek ugyanazon a környéken folytatják” – tette hozzá.

Samuel elmondta a CP-nek, hogy az ilyen történetek nem ritkák Indiában, amely a világ 10. legrosszabb nemzete a keresztényüldözések terén, az Open Doors USA 2019-es világfigyelési listája szerint. 

Amióta a Bharatiya Janata Párt 2014 -ben hatalomra került, a hindu radikális támadások a keresztények és más vallási kisebbségek ellen fokozódtak – mondta Sámuel, hozzátéve, hogy a kormány most radikális megtérési törvényeket próbál elfogadni , amelyek büntetik a kereszténységre áttérőket. 

Ezenkívül a kormány törekszik arra, hogy „elvágja a gyökereket” a keresztény és nonprofit szervezetek külföldi finanszírozásából, hogy korlátozza a kereszténység növekedését és terjedését.  

- Hirdetés -

„A keresztényeket a kormány célozza meg; a kereszténység növekedésének megállítására és az egyház kiirtására törekszik” – mondta Sámuel. „Minden nap erőszakos cselekmények történnek; csak tavaly több mint 50 000 embert érintett erőszak, és ez a szám csak nő. ”

A hinduizmus kasztrendszerre épül – a társadalmi rétegződés egy formájára – magyarázta a lelkész, és az indiánok mindössze 22% -a alkotja a legfőbb kasztot. Amikor az alsó kaszt tagjai, gyakran az országban élők és szegény törzsi falvak, kereszténységre térnek, a felső kaszt tagjai „attól tartanak, hogy elveszítik uralmukat” – mondta.

„Félnek, ha mindenki keresztény lesz, kit fog uralkodni? Félnek attól, hogy elveszítik hatalmukat. Ez mind politikai haszon ” – tette hozzá.

A büntetés elkerülése érdekében a hindu szélsőségesek gyakran nem fogják megölni a keresztényeket, de megcsonkítják őket, „így nem tudnak normális életet élni” – magyarázta Sámuel. 

„Napról napra növekszik” – mondta. „Még a gyermekek számára is olyan veszélyes, de ezek az emberek hűségesen követik Krisztust. 

Az ilyen üldözések ellenére Sámuel azt mondta, hogy az egyház Indiában továbbra is gyors ütemben növekszik: „Csodálatos” – mondta. „Az Úr lelke munkálkodik az emberek szívében és elméjében.”

Hozzátette, a csodák „mindennap történnek”.

„Amikor az egyház imára, istentiszteletre és Biblia -tanulmányozásra találkozik, csodák történnek” – mondta. „Az emberek fogadják Krisztus evangéliumát, és kérik Krisztust, hogy jöjjön az életükbe. Egyre többen jönnek hetente. A keresztények még ebben a nehéz helyzetben is megosztják hitüket felebarátaikkal. ”

„Ezek az emberek, akik sok küzdelemben és nehézségben mennek keresztül, annyira merészek és erősek a hitükben, és így növekszik az egyház” – tette hozzá.

Sámuel sürgette a nyugati egyházat, hogy imádkozzon az indiai egyházért, és fontolja meg, hogy anyagi ajándékokkal támogassa az üldözött keresztényeket . 

„Az egyház gyorsan növekszik, és az egyháznak erősebbnek kell lennie a hitben, a tanítványságban és a lelki fejlődésben” – hangsúlyozta. „Anyagokra van szükségük; Bibliák, könyvek pásztoroknak. A lelkészeknek képzésre van szükségük. ”

„A legjobb módja annak, hogy támogasson minket, az ima” – tette hozzá. „Imádkozzunk, hogy erősek legyünk ebben a nehéz időkben és az egységért, hogy együtt tudjunk állni az elnyomás ellenére.”

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel e-mail értesítőmre, és oszd meg ezt a cikket.

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás