Quantcast

Meggyilkoltak egy keresztény Evangèlistát Törökország délkeleti részén

3 Perc. Olvásási idő

Halála félelmeket váltott ki a helyi keresztény lakosság körében, hogy célba veszik őket.

    Egy koreai evangélistát meggyilkoltak Törökország délkeleti részén, ami a keresztény közösségben üldözéstől való félelmet váltott ki – közölte a Nemzetközi Keresztény Konszern közleményében.Jinwook Kimet (41) november 19-én háromszor késelték meg a török ​​Diyarbakir város utcáján. Később kórházban belehalt sérüléseibe.

HirdetésKim, aki öt éve Törökországban lakott, Diyarbakirban élt, és ez év elején családjával együtt egy kis keresztény közösség lelkészévé költözött. Házas volt, egy gyerekkel, egy másik pedig napokon belül esedékes volt.A török ​​hatóságok egy 16 éves gyereket tartóztattak le a gyilkossággal összefüggésben, amelyet szerintük rablás indított el. A helyi keresztény lakosság azonban határozottan állítja, hogy Kim hite miatt került célba, és halálát mártíromságnak nevezi.

- Hirdetés -

Egy török ​​evangélista azt mondta, hogy a gyilkosság másnapján fenyegetéseket kapott. – Ez nem csak rablás volt; azért jöttek, hogy megöljék – mondta. „Mindig kapunk fenyegetéseket. Tudják, hogy megpróbálom terjeszteni az evangéliumot, ezért engem is megcélozhatnak. Ez jel lehet. ”Kim az első keresztény, akit megöltek Törökországban a Zirve Kiadó 2007-es gyilkosságai óta, amelyeket a helyi sajtó „missziós mészárlásoknak” nevezett, és amelyek során a Biblia kiadó három alkalmazottját kínozták és ölték meg.

Az ország keresztényei azonban azt mondják, hogy a keresztény közösség iránti ellenségeskedés az elmúlt három évben megnőtt, zaklatással és fenyegetéssel növekszik.

„Ez az első vértanúság Malatya óta. A török ​​kormány megkezdte a protestáns vezetők hatalmas deportálását, akik hosszú évekig szolgáltak Törökországban. ”

- Hirdetés -

– Mondta az egyik egyházi vezető, hozzátéve:

„ De a deportálás nem elég az evangélisták számára. Ez a fajta támadás megijesztené őket. Azt hiszem, ez a terv utolsó szintje, olyan, mint Kína.

”Claire Evans, a nemzetközi keresztény aggodalmak közel-keleti regionális menedzsere elmondta: „

A Török ​​keresztény közösség szomorúsága erősen érezhető, nagy megrázkódtatással és félelemmel együtt. Éppen ebben az évben jelentősen megnőtt az olyan események száma, amelyek bizonyítják, hogy a környezet ellenségesebbé vált a kereszténységgel szemben.

- Hirdetés -

„Felszólította a török ​​hatóságokat, hogy „mutassanak be nyilvános példákat a vallási toleranciára, és ezt az esetet becsületesen és törvényes eljárással vizsgálják ki”.

Októberben Konya város buszpályaudvarán megjelentek a Korán egy részletét idéző hirdetések, amelyek arra kérték a helyieket, hogy ne vegyék

- Hirdetés -

„zsidókat és keresztényeket szövetségesnek”. 

Politikailag a városban az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) uralkodik, amely a jelenlegi török ​​elnök, Recep Erdogan vezetése alatt áll.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás