Megölte a fiát, mert keresztény.

4 Perc. Olvásási idő

NAIROBI , Kenya , 2021. augusztus 19.-én ( Reggeli csillaghírek ) -Egy 20 éves keresztény fiút a muzulmán apja vasárnap (augusztus 15.) Ugandában megölte, mert nem volt hajlandó visszautasítani hitét.

Források szerint Kasimu Kawonát, a Kibuku kerületi Buseta-megyei Bupalama faluban, nem gyilkossággal, hanem kisebb emberöléssel vádolták meg, mert haragjában megölte fiát az iszlám elhagyása miatt.

- Hirdetés -

Fia, Tabiruka Tefiiro 2019 -ben tért meg és hitt Krisztusban. Ekkor az apja elűzte otthonukból, ő pedig Kampalába ment, ahol egy szállodában dolgozott – mondták a rokonok. Édesanyja később több hónapig próbálta meggyőzni őt, hogy térjen haza, hogy megbékéljen apjával, aminek Tefiiro ellenállt, de nem hagyta amíg bele nem eggezett, így augusztus 1 -jén visszament.

Apja szombatig (augusztus 14.) távol volt otthonról, amikor összehívott egy családi találkozót, hogy megkérdezze Tefiirót arról, hogy visszatért -e az iszlámhoz – közölték hozzátartozói.

„Elég érett vagyok ahhoz, hogy bármilyen valláshoz csatlakozzam, amihez kedvem van, mert 18 évesnél idősebb vagyok” – mondta neki Tefiiro, Jamila Baluka, Kawona nővére szerint. „Szeretném megerősíteni, hogy Isten kegyelme mentett meg. Nem mondhatok le keresztény hitemről sem most, sem a jövőben. ”

- Hirdetés -

Kawona dühös lett, de csendben maradt, amikor elhagyta a házat – mondta.

Egy másik rokon elmondta, hogy másnap Kawona késsel és kapával visszatért, és ütni kezdte Tefiirót, akinek sikerült megszöknie a szomszéd házába.

„Követte Tefiirót, és erőteljesen belépett a házba, és visszavitte a tanyára, ahol megkötözte, és verni kezdte a kapa segítségével” – mondta a rokon, akinek kilétét biztonsági okokból titokban tartják. „Eszméletlenül esett le. Aztán felakasztotta.”

„Amikor megérkeztem Kawona házához más szomszédokkal, az apát a házon kívül találtuk meg” – mondta a terület elnöke, Hassan Kwiri a Morning Star News -nak. „Elmesélte nekünk, hogy megölte fiát, aki keresztény lett, és megszégyenítette az iszlám vallást.”

- Hirdetés -

Kwiri és más muszlim szomszédok behozták a Bupalama rendőrségre Kawonát, aki nem tanúsított ellenállást, mondta Kwiri.

„Határozottan elítélem azt a brutális cselekedetet, hogy embereket ölnek meg a vallás nevében” – tette hozzá.

- Hirdetés -

Döbbenten hallottam, hogy a környékem egyik tagja megölte a fiát” – mondta Wawire. „Elítélem a tettet, és gyűlölök mindenkit, aki ilyen brutális módon elveszi valakinek az életét.”

A rendőrség elvitte a holttestet a halál utáni vizsgálatra. Tefiiro kampalai templomának biztonsági okokból meg nem nevezett lelkésze azt mondta, úgy érzi, a rendőrségnek gyilkossággal kellett volna vádat emelnie Kawona ellen. 

„Szomorúak vagyunk fiatal megtértünk brutális halála miatt, aki két évig imádkozott templomunkban” – mondta a lelkész a Morning Star News -nak telefonon.

Ez a támadás volt a legutóbbi keresztényüldözés Ugandában, amelyet a Morning Star News dokumentált.

Uganda alkotmánya és más törvényei előírják a vallásszabadságot, beleértve a hit terjesztésének jogát és az egyik hitről a másikra való áttérést. A muzulmánok Uganda lakosságának legfeljebb 12 százalékát teszik ki, nagy koncentrációban az ország keleti területein.

További kereszténységgel kapcsolatos cikk: Az Evangéliumot hírdette ezért, megerőszakolták a lelkész 4 éves kislányát.

- Hirdetés -

Iratkozz fel e-mail értesítőmre, és oszd meg ezt a cikket.

Ha nem szeretnél lemaradni legújabb híreinkről, iratkozz fel az alábbi űrlapon!

TUDTAD?

Isten mindenhol jelen van – még a hírekben is. Ezért tekintünk minden hírt a hit szemüvegén keresztül. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, független keresztény újságírás biztosítása mellett, amelyben megbízhat. De nagyon kemény munkára, időre és pénzre van szükség ahhoz, hogy megtegyük, amit csinálunk. Segítsen nekünk abban, hogy továbbra is az igazság híve legyünk a médiában, támogatva Az Úr Napja munkáját.

TÁMOGATÁS

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.