Quantcast

Mire tanít a Biblia napjainkban krízissel telt helyzetekben?

3 Perc. Olvásási idő

Lehet sokunkba megfordult a kérdés mit teszünk majd, ha eddig megálltunk a mi Mennyei Atyánk Igéiben az Úr Jézus Krisztusban és a vírus legyőzését Őreá bíztuk.

Továbbá mit tehetünk, ha a kormányunk kötelezővé teszi a vakcinát? Egy videót néztem “később üzenetem végén be rakom majd az elérését” és feljöttek bennem azon igék melyet Prince testvérünk megosztot. Jólehet tanítása teljesen másról szolt mégis jelen helyzetemre is tanítást és bizodalmat ad. Ezért össze szedtem azon igéket melyeket halottam és ennek fényében engedelmeskedek majd ha kötelezővé teszik. Már csak azért is mert erre az engedelmességre mutatnak rá a megosztott Igék, másrészről ebben találok lelki nyugalmat mert eddig ezen igék nélkül háborgott a lelkem.

- Hirdetés -

Róm 13:1 – 13:7

1 Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és amely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
2 Azért, aki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; akik pedig ellene támadnak, önmaguknak ítéletet szereznek.
3 Mert a fejedelmek nem a jó, hanem a rossz cselekedetnek rettegésére vannak. Akarod-e pedig, hogy ne félj a hatalmasságtól? Cselekedjed a jót, és dicséreted lesz attól.
4 Mert Isten szolgája ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, félj: mert nem ok nélkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgája, bosszúálló a haragra annak, aki gonoszt cselekszik.
5 Annak okáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is.
6 Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak.
7 Adjátok meg azért mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, az adót; akinek a vámmal, a vámot; akinek a félelemmel, a félelmet; akinek a tisztességgel, a tisztességet.

1Tim 2:1 – 2:3

- Hirdetés -

1 Intelek azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért,
2 Királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.
3 Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt,

Konklúzió: Imádkozzunk a mi minisztereinkért, országunkért, embertársainkért akár jók legyenek akár rosszak legyenek mihozzánk bocsátsunk meg nekik és áldjuk meg az ő életüket is.

És mi a helyzet, ha mégis olyat kér a kormány ami a Biblia ellen szól?

Apcs 5:29

- Hirdetés -

Felelvén pedig Péter és az apostolok, mondának: Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek.

Vagyis ahogyan Pétert megostorozták amiért Jézus nevében prédikált nekünk is vállalnunk kell hitünket minden viszontagság között.

- Hirdetés -

Mivel jelenleg a felettes hatalmak erre nem köteleznek a választás a mi kezünkben van amit mi a Mennyei Atyánk elé tettünk le az Úr Jézus Krisztus nevében a 91 Zsoltáron keresztül.

Ez egy régebbi tanítás Derek Prince nek amiből jelenlegi helyzetemre “helyzetünkre” átértelmeztem mindamellett, hogy a valódi és eredeti üzenete ma is megállja helyét.
https://www.youtube.com/watch?v=MlkEUIsDbB8

Végezetül kedves testvéreim legyenek az emberek oltottak vagy legyenek oltatlanok fogadjunk el mindenkit megítélés nélkül, szeretetben a mi Urunk Jézus Krisztusában.

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás