Quantcast

Németh Sándor: Olyan hangot engednek meg Brüsszelben Orbánnal szemben, ami minden jó érzésű magyar embert sérthet

3 Perc. Olvásási idő

Hétfő este a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor volt az Este című műsor vendége a Kossuth Rádión. 

(Ez egy elég rendhagyó felépítésű műsor, aminek a műsorvezető – Marton Adrienn – mellett van egy külön házigazdája is, a kormánybarát Alapjogokért Központ vezető elemzője, Pócza István. Ő segít megfelelő mederben tartani az eszmecserét.)

- Hirdetés -

 A beszélgetés természetesen a közelgő EP-választásról szólt, aminek a lelkész elmondása szerint (is) „összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek.” 

Németh a műsorban arról beszélt, hogy két eszmeiség csap majd össze az urnáknál a hét végén: a szuverenisták és a föderalisták tábora, ő maga pedig tisztelettel inkább a szuverenisták oldalán áll, annak dacára is, hogy a szabad nemzetekben hívők alighanem kisebbségben maradnak majd a birodalmiakkal szemben. 

 „Ha a föderalisták nagyot nyernek a szuverenisták felett, akkor valóban sorsfordító lehet ez a választás, de ezt negatívumként értékelném, ezért lenne jó ha minél többen elmennének szavazni, és a nemzeti szuverenitásra tennék a voksukat” 

- Hirdetés -

– mondta a beszélgetés elején. 

Németh szerint a tendenciák azért biztatóak: a globalizmus mint eszme gyengébb mint volt 10 évvel ezelőtt, és az euroszkeptikusok tábora (amit maga Német is erősít) egyre erősödik. A teológus szerint ideológiai alapú vita feszíti a kontinenst, olyan természetű, amivel már a Biblia is foglalkozott: nemzet és birodalom eszméinek egymásnak feszülése.  

Németh szerint új típusú birodalmi eszme van kialakulóban, amely egyfajta szuperállami minőségre tör, és ebben Európa egyedi, mert az amerikai-, orosz-, vagy kínai törekvésekhez képest egy nemzetek feletti birodalom megvalósítását tűzte ki céljául. 

A szándék elsősorban a nagyhatalmak felől érkezik, mindenek előtt Németország és Franciaország irányából, amely országok érdeke, hogy birodalommá szervezzék Európát, szemben például Magyarországgal. Ehhez kapcsolódik az is Németh szerint, hogy míg a németek inkább az európai identitás felé menekülnek náci múltjuk elől, ugyanez több más európai nemzetre nem jellemző. 

- Hirdetés -

Összefügg ezzel az is, hogy Németország folyamatosan szekularizálódik, miközben az iszlám központok előtt tolonganak a muszlim fiatalok, a templomok leginkább kísértetkastélyokhoz hasonlítanak, nem csoda hát, ha a kereszténydemokrata jobboldal egyre inkább hozzásimul a balliberális tömbhöz. Ennek következményeként a német keresztény jobboldal már olyasmit is elfogadhatónak tart, mint a melegházasság. 

A beszélgetés végén Németh Sándor elmondja, hogy bár ő maga euroszkeptikus, igenis részt vesz az EP-választáson, ahol a szuverenisták táborát szeretné segíteni.

- Hirdetés -

Zárszóként a lelkész megemlíti, hogy az Európai Bizottság látványos szerepzavarba került az elmúlt években, inkább csak feszültséget gerjeszt, sőt talán lennie se kéne: „Bizonyos szervezeteket fel kellene számolni.” Végezetül elmondja, mennyire kiborította a Sargentini-jelentés körüli vita: 

„Nagy botrány volt számomra, megnéztem Orbán Viktor szereplését Sargentini-jelentése kapcsán. Kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet.” 

Forrás: 444.hu

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás