Quantcast

Nemzetközi keresztény segélycsoportok az ukrán egyház mellett állnak, hogy segítséget nyújtsanak

7 Perc. Olvásási idő

A Samaritans’ Purse és a World Help nemzetközi keresztény segélycsoportok az ukrán egyház mellett állnak, hogy segítséget nyújtsanak az áldozatoknak, amikor Oroszország teljes körű katonai inváziója szombaton harmadik napja megkezdődik Ukrajna ellen, és orosz csapatok rohamoznak Ukrajna fővárosa felé.

Robbanásokat lehetett hallani az ukrán főváros Kijev utcáin péntek este, szombaton kora este pedig utcai harcok zajlottak az orosz erőkkel – írja a The Guardian , hozzátéve, hogy a lakókat arra kérték, hogy keressenek menedéket, ne menjenek az ablakok közelébe vagy az erkélyekre. .

Szombat reggel orosz rakétatámadás érte a kijevi nemzetközi repülőtér közelében lévő lakóépületet – jelentette a Kyiv Independent , hozzátéve, hogy halálos áldozatokról nem számoltak be, és az emberek országszerte a föld alatt és a metróállomásokon keresnek menedéket.

- Hirdetés -

Az ukrajnai utcai összecsapások „több száz áldozatot követeltek” – írja az Associated Press .

A szenvedés és a káosz közepette a Samaritan’s Purse evangélikus humanitárius szervezet közölte, hogy katasztrófaelhárítási szakembereket küldött Lengyelországba és Romániába, ahová nagy számban érkeznek ukrán menekültek.

Péntek estéig több mint 50 ezer ukrán menekült el az országból, „sokan többen a határok felé haladnak” – mondta Filippo Grandi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága. További 50 ezer ukrán hagyta el az országot a háborúra számítva – jelentette korábban a Reuters.

- Hirdetés -

Grandi csütörtökön azt mondta, hogy több mint 100 ezren költöztek Ukrajnán belül az erőszak elől.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy egy elhúzódó háború ukránok millióinak kiszorításához vezethet, ami nagyszabású humanitárius válsághoz vezethet.

„Katasztrófa-segítőcsapatunk tagjait kiküldtük a környező országokba, és készen állunk a válságból eredő szükséghelyzetek kielégítésére” – mondta Franklin Graham evangélista. „Kérlek, csatlakozz hozzám, és imádkozz Ukrajna népéért, és azért, hogy ez a konfliktus gyorsan véget érjen.”

A szakemberek – köztük egészségügyi személyzet – felmérik az Ukrajnával szomszédos országok szükségleteit a csütörtökön kezdődött orosz invázió következtében. A Graham által vezetett csoport az ukrajnai partneregyházakhoz és szervezetekhez is beszél, „hogy előkészítsék és végrehajtsák a stratégiai katasztrófaelhárítást”.

- Hirdetés -

A csoport, amely Ukrajna-szerte több mint 3000 egyházzal működik együtt, egy sürgősségi helyszíni kórházat is előkészített a tengerentúli szállításhoz, „ha szükség lenne rá”.

A szervezet emellett több mint 600 000 ajándékkal töltött Operation Christmas Child cipősdobozt oszt ki a gyermekek számára az egyházakon és a szolgálati partnereken keresztül.

- Hirdetés -

A World Help keresztény csoport helyi egyházakon és keresztény nonprofit szervezeteken keresztül sürgősségi ellátást is biztosít több mint 1000 lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrán számára.

„Szívünk megszakad Ukrajna népéért” – mondta Kraig Cole, a Nemzetközi Partnerségek a Világsegítségért igazgatója, amely a világ elszegényedett közösségeiben élő emberek testi és lelki szükségleteit szolgálja ki.

„Arra vagyunk hivatva, hogy Jézus kezei és lábai legyünk, és szeretnénk, hogy az emberek a lehető leghamarabb megkapják a szükséges segítséget” – magyarázta Cole. „Orosz invázióra készültünk, de szerintem senki sem jósolt ilyen támadást. … Fogalmunk sincs, hogyan eszkalálódik a helyzet Ukrajnában. Még csak most kezdjük.”

Cole az amerikai keresztény közösséget is segítségnyújtásra buzdította. „Senki sem tehetetlen, hogy segítsen. Még egy kis ajándék is sokat segíthet abban, hogy valaki túlélje, miközben elmenekül a hamarosan teljes háborús zónává váló elől. Ez a lehetőség, hogy kövessük az irgalmas szamaritánus példáját, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk valakin, aki bántja.”

Eközben Joe Biden elnök péntek este aláírta azt a parancsot, hogy akár 600 millió dollárt nyújt Ukrajnának – akár 350 millió dollár katonai segélyt és 250 millió dollárt az „általános segítségnyújtásra”.

- Hirdetés -

Ugyancsak péntek este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy videohívásban beszélt európai vezetőtársaival, és azt mondta nekik, hogy ez lehet az utolsó alkalom, amikor élve látják – írja a Chronicle Live .

Az Egyesült Államok felajánlotta Zelenszkij evakuálását, de ő elutasította azt, mondván, hogy az országban marad, mivel „itt van a harc” – írja az Associated Press, amely amerikai hírszerzési forrásra hivatkozott.

A Biden-kormányzat emellett el akarja terelni a vám- és határvédelmi ügynököket az Egyesült Államok déli határának válságától, hogy megkönnyítse az ukrajnai evakuálást.

A helyszíni műveletek vezetőinek csütörtökön küldött feljegyzésben a CBP helyszíni hadműveleti irodája önkénteseket keresett, akik azonnal Lengyelországba mennének az „Ukrajna hadművelet támogatására” – írja a Just the News .

„Az Iroda a Field Operations önkénteseket keres, hogy segítsenek az Egyesült Államok állampolgárainak, jogszerűen állandó lakosainak és közvetlen családtagjaik esetleges evakuálásában Ukrajnából” – olvasható a feljegyzésben. „Az erre a helyzetre önként jelentkező jogosult alkalmazottakat kiválaszthatják ideiglenes szolgálatra Lengyelországban, hogy megkönnyítsék az utazók Egyesült Államokba való belépését, beleértve az útmutatást és a problémák megoldását más kormányzati szerveknek.”

A Biden-kormányzat hasonló lépést tett az afgán evakuáltakkal kapcsolatban, miután az Egyesült Államok kivonult a dél-ázsiai országból.

Ukrajna orosz inváziója, Európa legnagyobb szárazföldi háborúja a második világháború óta, a nemzetközi közösség határozottan elítélte.

Csütörtökön Biden azt mondta, hogy újra bevezeti a korábban feloldott szankciókat, de ezek a szankciók 30 napig nem lépnek életbe. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok szövetségeseivel további szankciók bevezetésén is együttműködik, beleértve Oroszország esetleges elvágását a nyugati finanszírozástól ( Swift fizetési rendszer ) és a technológiai importtól.

Biden és az európai nemzetek azonban továbbra is fizetni fognak Oroszországnak az olaj- és gázimportért. Az elnök hozzátette : „a szankciócsomagunkban kifejezetten azt terveztük, hogy lehetővé tegyük az energiafizetések folytatását”.

„Szándékosan úgy alakítottuk ki ezeket a szankciókat, hogy maximalizáljuk az Oroszországra gyakorolt ​​hosszú távú hatást, és minimalizáljuk az Egyesült Államokra és szövetségeseinkre gyakorolt ​​hatást” – mondta.

„Putyin az agresszor. Putyin ezt a háborút választotta. És most ő és országa viseli a következményeket” – mondta Biden.

Pénteken Oroszország, az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, vétójogával blokkolta az inváziót elítélő határozatot. Az ENSZ New York-i székházában a szavazás 11 igen szavazattal, egy nemmel szavazott, és három tartózkodott, köztük Kína és India.

Oroszországban a hatóságok legalább 1800 embert tartóztattak le, mert demonstrációt tartottak az ukrajnai háború ellen – közölte az OVD-Info helyi letartóztatási felügyeleti csoport.

Orosz popsztárok, televíziós műsorvezetők és újságírók is hangot adtak az invázió ellen.

Oroszország csütörtök hajnalban kezdte meg támadásait, országszerte több kulcsfontosságú városban ukrán katonai eszközöket célozva meg.

írja a christianpost

Imádkozzunk együtt a BÉKÉÉRT!

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás