Quantcast

Orosz légicsapás érte a menekülteket befogadó ukrán ortodox keresztény kolostort, többen megsebesültek

2 Perc. Olvásási idő

Több ukrán ortodox kolostorban menedéket őrző menekült megsérült, amikor bomba robbant a bejárat közelében, néhány órával azután, hogy Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette, hogy kész béketárgyalásokat folytatni Oroszországgal Jeruzsálemben. 

A Donyeck régióban található ortodox keresztény kolostor, a Szvjatogorszk Lavra , amely több mint 500 evakuáltnak, köztük 200 gyermeknek adott menedéket, megrázta, amikor bomba robbant 54 méterre a Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ (CSCIS) bejáratától. számolt be a Facebook és a Telegram bejegyzéseiben . 

A bomba a Szeverszkij-Donyec folyó bal és jobb partját összekötő híd közelében landolt.

- Hirdetés -

Az ukrán ortodox egyház és a CSCIS tájékoztatása szerint a robbanás ereje ablakokat és ajtókat robbant ki, és több embert a szvjatogorszki kórházba kellett szállítani. Az első hírek szerint senki sem halt meg a légicsapásban . 

Az interneten megosztott képeken a robbanás pusztítása és törmelékei láthatók.

„Március 12-ről 13-ra virradó éjszaka az összes menekültet és testvért a kolostor pincéibe evakuálták” – tette hozzá a CSCIS a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben. „Jelenleg 520 menekült tartózkodik a Szvjatogorszki Lavrában, közülük 200 gyerek. Szvjatogorszk városában körülbelül 10 000 menekült és helyi lakos él.”

Orosz Ukrán konfliktus:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton kijelentette, hogy kész béketárgyalásokat folytatni Oroszországgal Naftali Bennett izraeli miniszterelnök közvetítésével Jeruzsálemben. A bejelentés azután történt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem mutatott hajlandóságot a tűzszünet elfogadására, amikor Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár beszélt vele. írja a christianpost keresztény hírlap.

Imádkozzunk, hogy Isten megfékezze a háborút, és békét teremtsen mindkét fél között!

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás