Quantcast

Oroszország felkerült a vallásszabadság legrosszabb megsértőinek listájára

2 Perc. Olvásási idő

(RNS) – Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felvette Oroszországot azon nemzetek listájára, amelyeket a világ vallásszabadság legdurvább megsértőinek tart.

Oroszország csatlakozik Mianmarhoz (a listán Burma), Kínához, Eritreához, Iránhoz, Észak-Koreához, Pakisztánhoz, Szaúd-Arábiához, Tádzsikisztánhoz és Türkmenisztánhoz a „különösen aggodalomra okot adó országok” listáján.

Nigéria, amely tavaly szerepelt a listán, hétfőn (nov. 15-én) nem szerepel.

- Hirdetés -

Oroszország a 2020-as kijelölésben a második szintű „speciális figyelőlistán” szerepelt. Algéria most a második szintű listán szerepel, csatlakozva a 2020-ban szintén listázott Comore-szigetekhez, Kubához és Nicaraguához.

„A világon túl sok helyen továbbra is azt látjuk, hogy a kormányok zaklatnak, letartóztatnak, fenyegetnek, bebörtönöznek és megölnek egyéneket pusztán azért, mert hitük szerint akarnak élni” – mondta szerdán Antony J. Blinken külügyminiszter. egy bejelentés. „Ez az adminisztráció elkötelezett amellett, hogy támogassa minden egyén vallás- és meggyőződésszabadsághoz való jogát, beleértve az emberi jogok megsértőinek és visszaélőinek szembenézését és az ellenük való küzdelmet.”

Blinken ezeket a militáns csoportokat is „különös aggodalomra okot adó entitásokká” nevezte át: al-Shabab; Boko Haram; Hayat Tahrir al-Sham; a huthik; az Iszlám Állam csoport vagy az ISIS; ISIS-Nagy-Szahara; ISIS-Nyugat-Afrika; Jamaat Nasr al-Islam wal Muslimin; és a tálibok.

- Hirdetés -

November elején az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadság Bizottsága megismételte ajánlásait a külügyminisztérium kijelölésére vonatkozóan. Oroszország, Szíria, India és Vietnam mellett szerepelt a CPC-listára vonatkozó javaslatok között.

„Az orosz kormány évek óta tisztogatja a „nem hagyományos” vallásokat, gyakran „szélsőségesnek” titulálva és bebörtönözve Jehova békés Tanúit, valamint a mérsékelt iszlám teológus, Said Nursi olvasóit” – áll az USCIRF novemberi adatlapján.

„Az orosz bíróságok továbbra is szigorúbb és több börtönbüntetést szabnak ki Jehova Tanúira, akik hitük gyakorlására törekednek.”

A cikket eredetileg a Religion News Service tette közzé . Engedéllyel használt.

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.
Hozzászólás