Ortodox keresztény tudós: a jóga a halál művészete, ezért lehetetlen egy keresztény számára, hogy jógázzon

1 Perc. Olvásási idő

OROSZORSZÁG EGYIK LEGPROMINENSEBB KERESZTÉNY TUDÓSA NYILATKOZOTT A JÓGÁZÁSRÓL

Alexander Dvorkin, az Orosz Ortodox Egyház egyetemének professzora, prominens keresztény tudós a moszkvai Znak-nak nyilatkozott arról, hogy milyen kapcsolat áll fenn a hindu filozófia és a jógázás között.

A professzor figyelmeztette a „fitnesz-rajongókat” arra, hogy a jógázás fizikai és spirituális károkat is okozhat annak gyakorlóiban. Mint fogalmazott, a hívők számára ez különösen veszélyes.

- Hirdetés -

Dvorkin elmondása szerint a hindu vallás lényege a „lélek örökös újjászületése új testekben”, miközben a karma, és a fájdalom az életek során felhalmozódik. „Törvényszerű a szenvedés sokszorosodása, mert minden alkalommal több lesz a megélt fájdalom és a tragédia. Az egyetlen kiút ebből az ördögi körből, ha az ember örökre meghal, tehát sose szülessen újjá.” – fogalmazott.

Hozzátette, a jóga ezt testesíti meg, „a jóga a halál művészete”.

Álláspontja szerint a keresztény hit ezzel pont ellentétes, éppen Jézus feltámadása miatt.

„Ezért is lehetetlen egy keresztény számára, hogy jógázzon”

– szögezte le. Azt is hozzátette, hogy orvosok sora véli úgy, hogy a jógában alkalmazott nyújtások, mozdulatok nem igazán hasznosak az ember számára.

- Hirdetés -

A Yogi Times állítása szerint több mint 300 millió ember gyakorolja a jógázást, az Egyesült Államokban a negyedik legdinamikusabban fejlődő iparág volt 2016-ban a jóga.

(RT)

Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.