Prófécia a Jelenések könyvében: Eljött az Apokalipszis 4 lovasa?

4 Perc. Olvásási idő

Prófécia az Apokalipszis 4 lovasa: (Jelenések 6:1-8).

És láttam, amikor a Bárány felnyitotta az egyik pecsétet, és hallottam, mintha mennydörgés zaja lenne, hogy a négy állat közül az egyik ezt mondja: Jöjjetek és lássátok! És láttam, és ímé, egy fehér ló; és a rajta ülőnek íja vala, és korona adaték néki; és elindul vala győzedelmeskedve és hódítván. És mikor felnyitotta a második pecsétet, hallám a második fenevadat, a ki monda: Jöjjetek és lássátok! És kiméne egy másik ló, a mely vörös vala; és adaték hatalom annak, a ki rajta ül vala, hogy elvegye a békességet a földről, és megölje egymást; és adaték néki egy nagy kard. És mikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallám, hogy a harmadik fenevad ezt mondja: Jöjjetek és lássátok! És látám, és látám, hogy egy fekete ló; és a ki rajta ül vala, mérleg vala a kezében. És hallottam egy hangot a négy fenevad közepén, a mely ezt mondta: Egy mérő búzát egy fillérért, és három mérő árpát egy fillérért; és nézd meg, hogy ne bántsd az olajat és a bort. És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallottam a negyedik fenevad hangját, amely ezt mondta: Jöjjetek és lássátok! És láték, és ímé egy fakó ló; és a ki rajta ült, annak neve Halál vala, és a Pokol követé őt. És hatalom adaték nékik a föld negyedik részén, hogy öljenek karddal és éhséggel és halállal és a föld vadállataival

Mindazok, akik ismerik a Bibliát, tudhatják, hogy a Jelenések könyvében a világ végéről szóló prófécia szerepel. A prófécia szerint a négy lovas akkor jelenik meg, amikor a hét pecsét közül az első négyet kinyitják. A négy lovas megjelenésével járvány, háború, éhínség és halál jön, amely a földön élő emberek negyedét megöli.

Beteljesedett ez a prófécia? Nézzük meg az elmúlt néhány évben bekövetkezett katasztrófákat:

2019 végétől napjainkig, alig több mint 2 év alatt a COVID-19 tombolt az egész világon, több mint 500 millió ember fertőződött meg, és sokkoló halálos áldozatokkal!

- Hirdetés -

Az elmúlt években állandóak voltak a háborúk, mint például a mianmari háborúk és az izraeli-palesztin konfliktus.

Emellett az orosz-ukrán háború kitörése 2022-ben, amely felkeltette a világ figyelmét, nagy hatást gyakorolt az egész világra!

További kiszáradt az Eufrátész. A hatodik is kiöntötte a poharát a nagy folyamra, az Eufráteszre, és kiszáradt a vize, hogy megnyíljék a napkeletről jövő királyok útja. Jelenések 16:12

- Hirdetés -

Sok bibliakutató úgy gondolja, hogy a két lovas, akik a dögvész és a háborút jelképezik, valószínűleg eljött. Ami még ijesztőbb, hogy a járványok és a háborúk folyamatosan zajlanak, így az éhínség elkerülhetetlen, a jövő pedig elképzelhetetlen. Tehát az éhínséget és a halált jelképező két lovas valóban úton van? Bármi is legyen a válasz, a bibliai próféciák szerint nagyobb katasztrófák jönnek majd egymás után. Ahogy Isten szavai mondják

„Mindenféle katasztrófa fog bekövetkezni, egyik a másik után; minden nemzet és hely szerencsétlenséget fog átélni: Mindenütt járvány, éhínség, árvíz, szárazság és földrengés. Ezek a katasztrófák nem csak egy-két helyen történnek, és nem is egy-két nap alatt érnek véget; ehelyett egyre nagyobb területre terjednek ki, és egyre súlyosabbak lesznek. Ez idő alatt mindenféle rovarjárványok fognak egymás után megjelenni, és a kannibalizmus jelensége mindenütt előfordulni fog. Ez az Én ítéletem minden nemzet és nép felett.”

A világvége katasztrófáival szembesülve, hol van a kiút számunkra, emberek számára? Hogyan nyerhetjük el Isten védelmét a katasztrófák idején? Ha válaszokat szeretne kapni, kérjük, kattintson a jobb alsó sarokban lévő csevegőablakra, és lépjen kapcsolatba velünk. Keressük a válaszokat Isten szavaiban.

Kérjük, OSZD MEG ezt a cikket másokkal is!

- Hirdetés -
Oszd meg ezt a cikket
Követés:
Célunk, Jézus Krisztus örömüzenetének hírdetése révén, minnél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni.